Tämä on todella helppo kakku ja tosi herkullinen eikä ole äklönmakea. Etkä tarvitse uunia.
POHJA:
250 g Digestivekeksejä (tai kaurakeksejä ja kluteenittomina löytyy myös Digestivekeksejä)
75 g margariinia (käytän voin sijaan margariinia, jolloin pohja ei kovetu)
Sulata margariini ja hienonna keksit ja sekoita keskenään. Leikkaa irtopohjavuokaan leivinpaperista pohja ja painele kevyesti keksiseos pohjaksi.
5 liivatelehteä
4 dl kuohukermaa
2 purkkia rahkaa
1 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
3 rkl sitruunamehua
Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen.
Vaahdota kerma.
Sekoita rahkan sekaan sokerit
Kuumenna sitruunamehu ja sulata siihen liivatteet, joista olet puristanut
liiat vedet pois.
Lisää sitruunamehu rahkan sekaan ja lopuksi kermavaahto ja sekoita
kunnolla.
Laita seos vuokaan ja vie kylmään noin tunniksi.
2 liivatetta
2 rkl sitruunamehua
0.5 dl vettä
0.5 dl sokeria
200 g puolukoita
Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan ja lisää kuumaan
sitruunamehuun. Soseuta puolukat esim tehosekoittimessa. Lisää
puolukkaseokseen sokerit, vesi ja sitruunamehu.
Kaada täytteen päälle ja laita kylmään ainakin pariksi tunniksi.
Valmiin kakun voi halutessaan koristella. Minä ripottelin päälle hieman kookoshiutaleita.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti