Minulla oli hirveät epäluulot hapankaalta kohtaan, mutta vuosia sitten söin eka kerran hapankaalta Tampereen Tammelantorin varrella olleessa ravintolassa ja ihastuin. Sitä oli sitten itse alettava valmistaa.
Tarvitset vain karkeaksi raastettua kaalta (2.5 kg), porkkanaraastetta sekä merisuolaa (4-5 rkl) ja puunuijan
Laita ne ämpäriin pienissä erissä kerroksittain ja survo puunuijalla niin, että kaalista irtoaa nestettä. Tämän on se työläin vaihe, joten pistin mieheni tekemään tämän työn.
Lopuksi laitoin kelmua pohjalle ja sen päälle painoksi vedellä täytetyn lasipurkin, minkä sujautin vielä muovipussiin. Sitten kansi päälle ja viikoksi huoneenlämpöön. Pistelin joka päivä raastetta puikolla. Viikon päästä hapankaali oli valmista, josta osan laitoin annospusseissa pakkaseen. Tämä on kyllä oikein herkkujen herkkua.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti