Olisi kiva, jos jättäisit myös kommentin käynnistäsi :)

Muistathan, että kuvat ovat minun, etkä kopioi niitä ilman lupaani.

perjantai 25. syyskuuta 2015

Kransseja ja herkuttelua

No niin lomani lähenee loppuaan ja ensiviikolla alkavat taas työt. Tämä viikko on ollut todella työntäyteinen, sillä olen siivonnut koko huushollin kaappeja ja ikkunoita myöten. Kasvari on tyhjennetty samoin uima-allas ja myös puhdistettu ja Rapulan ikkunat pesty. Eilen vielä kävin appeni kanssa sienessä, mutta saalis oli köyhänlainen, joten sitten keräsin kranssitarpeita. Arvatkaapa vain, mitä kipeä varpaani on tykännyt tästä menosta??
 
Tässäpä muutama tekele...
 
 
Tästä kranssista tuli kyllä suosikkini. Tein kranssipohjan pajusta vääntämällä ja koristeina nippuina mustikanvarpuja sekä syyshortensian kukkia. Kun kukat alkavat muuttaa väriään, ne kyllä kestävät. Minulla on vielä viimesyksyisiäkin maljakossa. Varmuuden vuoksi vielä suhautin lakkaa päälle.
 
 
Anopilleni tein samanmoisen kanervista. Hih, tuo taskukello ei kuulu koristukseen, vaan sattui olemaan anoppini seinällä, mihin kranssin laittoi.
 
 
Tämän kranssin tein myös kanervista ja päälle suhautin valkoista värilakkaa.
 
 
Tämä saikin paikkansa vanhassa ikkunanpokassa.
 
 
Tuo värilakka antoi ihanan kiillon kranssiin     
 
         Nämä kranssit on tehty variksenmarjoista                        
     
                    
Taisipa tulla aika jouluiset. No eihän jouluun ole kuin 3 kk.
 
 
 
Tämän AmandaB:n kranssin tuunasin jo joitakin aikoja sitten.
Eihän niitä kransseja voi olla koskaan liikaa.                           
 

Kyllähän sitä kaiken raatamisen keskellä piti illalla sitten syödä hieman paremmin.




 

 
 
 

 
 Jälkkäri nautittiin talon terassilla. Laitoimme takkaan ja tuikkuihin tulet.
Tämä siemennäkkäri on niin hyvää juustojen kanssa ja ehdottomasti pesee kaikki kaupasta saatavat keksit, joten kannattaa kokeilla. Alhaalla ohje.
 

 


 
 SIEMENNÄKKÄRI

2 dl maissijauhoja
0,5 dl pellavansiemeniä
0,5 dl seesaminsiemeniä
0,5 dl kurpitsansiemeniä
0,5 dl auringonkukansiemeniä
0,5 tl suolaa
0,5 dl ruokaöljyä
2,5 dl vettä (kiehuvaa)
sormisuolaa

Sekoita siemenet ja suola sekaisin ja lisää vesi-ruokaöljyseos ja sekoita hyvin. Levitä uunipellille leivinpaperin päälle ohuelti. Ripota päälle sormisuolaa.
Paista 150 C 1 tunti 10 min.

Anna jäähtyä ja palottele. Tuo sormisuola antaa sille sen kivan pienen suolaisuuden.
Näistä siemenistähän riittää todella moneen pellilliseen. Tämä on ehdottomasti kokeilemisen arvoinen.
Minun ukkoni ei juurikaan keittiössä viihdy muutoin kuin lataamalla astiat koneeseen ruokailun jälkeen, mutta tätä hän halusi opetella tekemään, jotta osaa sitten itsekin tehdä sitä. No eihän siinä ollut hirveästi opettelemista.

En ole vieläkään ehtinyt plärätä kaikkien blogeja, mutta tulen kun ehdin.

Kohtahan minulla on se arvontakin tulossa!!

Mukavaa viikonloppua toivoo Liisa
 

 

 

 
 

28 kommenttia:

  1. Olet sinä oikea energiapakkaus! Kauniita kransseja! Minäkin voisin saada juuri ja juuri aikaiseksi tuon juustotarjottimen, koska rakastan juustoja. Hauskat työkalut tarjottimellasi, mistätän niitä löytyisi?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oikein miettii, että miten olenkin ehtinyt tehdä tällä viikolla kaiken tuon :). Nuo juustoveitset olemme saaneet lahjaksi. Laatikossa on merkki H-house ja valmistuttaja S-ryhmä, joten varmaan ainakin Prismasta voisi löytyä.

      Poista
  2. Ihania kransseja, nuo joissa on hortensian kukkia ovat mielettömän kauniita (harmi että omassa hortensiassa on vain kolme kukkaa ja nekin pieniä)
    Variksenmarjakin näyttää upealta. Totta kransseja ei ole koskaan liikaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kosotäti! Hortensiakranssista tuli kaunis. Variksenmarjaversoja olisi pitänyt olla enemmän.

      Poista
  3. Kaunista kaunista, hienoja kransseja olet tehnyt! Terkuin Suska

    VastaaPoista
  4. Kauniita kransseja! Oranssi kattaus on myös ihana. Ilmeisesti tyrnimarjalikööriä(?) noissa pikkupikareissa :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! No sitä itseäänhän siinä pikkusnapsilasissa on :)

      Poista
  5. Ihania, ihania, ihania ja tuo siemennäkkäri on niin koukuttavaa, pellillinen menee ihan tuosta noin vain. Nyt mustikanvarpujen keräämiseen. Mukavaa viikonloppua Liisa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kaisa! Mielenkiinnolla odotan, mitä saat taiottua mustikanvarvuista, mukavaa viikonloppua myös sinulle!

      Poista
  6. Kauniit kranssit. Pitääpä joskus tehdä tuota näkkäriä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Satu! Suosittelen tuota näkkäriä. On myös hyvää ilman noita juustojakin.

      Poista
  7. Kivoja ja kauniita kransseja! Niitä ei todellakaan ole koskaan liikaa (nimimerkki "tein itsekin taas yhden lisää") ;)
    Siemennäkkäri on meilläkin koko perheen suosikki, se häviää hyvin nopeasti paistamisen jälkeen. Pitääpä tehdä sitäkin taas joku päivä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sirpa! Noita siemennäkkäreitä on useampiakin ohjeita, mutta tähän olemme kyllä hurahtaneet.

      Poista
  8. Ihanat kranssit! Olet ollut ahkerana! Hyvää viikonloppua sinulle!

    VastaaPoista
  9. Todella herkkiksiä nuo hortensiakukkaiset kranssit, hienosti sopii varpuihin. Ja tosiaan katsoin heti, että taskukellon olet laittanut kranssin koristeeksi :) Sulla tuo jouluttaminen on alkanutkin jo aikaisin tänä vuonna, ja jatkuu yhä vain - nuo muut kranssit sopivat hyvin joulutunnelmaankin :)
    Nätti kattaus, pirteää oranssia.
    Alkukesäinen siemennäkkärikokeilu (nro 1) onnistui epä (liian kauan uunissa), seuraavaa nro 2 koitosta mietin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Väkertäjä! Hortensiakranssi on todellakin suosikkini ja myös tuo kanervakranssi on nätti. Se ei ole siis maalatta spraymaalilla vaan valkoisella spraylakalla, joka toi siihen sellaisen kauniin hieman huurteisen pinnan. Niin joulua tässä jo mietitään pikku hiljaa :)

      Poista
  10. Kauniita kransseja. Sama suosikki meillä, tuo syksyinen. Tuo kattaus on aivan upea. Oranssi on niin hieno niin hieno.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Vekki! Oranssi ei ehkä ole minun suosikkivärini, mutta tykkään siitä kattauksessa, koska se on pirteä.

      Poista
  11. Oletpa ollut ahkera. Itse ajattelin rykäistä yhden kranssin... sinä olitkin ahkeroinut noin monta. :)
    Kauniita ovat ja niitä on varmasti ihana ihailla ohi mennessä. Syksy on saapunut.
    Kaunis kattaus ja tunnelmallinen tuo takkakuva.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Satu. Nuohan oli nopeita tehdä ja olisi pitänyt ottaa aineksia vielä enemmänkin mukaan, kun tuntui uppoavan niin paljon noihin kransseihin.

      Poista
  12. Ihania kransseja! Täytyisi itsekin käydä keräämässä kranssimateriaaleja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Leena! Nyt on hyvä hetki mennä noutamaan niitä.

      Poista
  13. Upeita kransseja ja niin kaunis kattaus...huokailee ihastuksesta..<3

    VastaaPoista