Olisi kiva, jos jättäisit myös kommentin käynnistäsi :)

Muistathan, että kuvat ovat minun, etkä kopioi niitä ilman lupaani.

lauantai 6. joulukuuta 2014

Suolakasvattamo, kranssia ja haastetta kerrakseen


Käväisin viime viikolla Terrassa ja mukaani lähti mm pussillinen puisia, valkoisia, erikokoisia puusydämiä. En tiennyt, mitä niillä teen, mutta ajattelin, että jossain vaiheessa ne paikkaansa löytävät. Käväisin kirpparilla ja sieltä löytyikin paljon kaikkea kivaa askarteluun, joita voin käyttää sitten, kun tulee se inspiraatio. Tämän kranssinkin löysin eurolla ja niin löysivät myös Terran sydämet tiensä kranssiin. Tämä ei ole mitenkään jouluinen, vaan saa jäädä oveen joulun jälkeenkin.
Tonttuarmeijakin kasvoi eli pullovahteja syntyi lisää. Kaikki erinäköisiä ja sitä, mitä sattui sorvista tulemaan.

 

 


 
 Löysin Hongkongista näin ihanan pinkin työkalusarjan.


Minunkin piti laittaa suolaa "kasvamaan", sillä tuntuu, että tämä on ollut tämän syksyn villitys.Eli astiaan merisuolaa noin 1 cm kerros ja vettä sen verran, että suola kastuu. Sitten ei kun odottamaan, niin suola alkaa kasvaa pitkin reunoja. Tulee hienoja tuikkukippoja. Jotkut ovat vieneet lämpimään, niin kuulemma nopeuttaa kasvua. Minä olen kasvattanut vain huoneen lämmössä.Tästä isosta maljasta en ollut lainkaan varma, tapahtuuko siinä tämä reaktio, mutta pikkuhiljaa nousee pitkin seiniä tuo suola.Sain marraskuussa  Elämää onnenpähkinässä -blogista  kahvikuppihaasteen ja sehän jäi kesken. Nyt kun Onnellinen Oliivi -blogi haastoi minut mukihaasteeseen, päätin iskeä kaksi kärpästä yhdellä iskulla. En ole hyvä näissä haasteissa. Harvoin meillä juodaan kahvia kupeista, mutta kaapista löytyy Arabian kuppeja kolmea eri sarjaa. Tämä Paratiisi on suosikkini.Tässä on Iittalan Primavera -mukejani, joita löytyy varmaan kaikkia värejä paitsi limenvihreää. Meidän kaikki mukimme ovat näitä ja tykkään niistä, koska ne ovat iloisen värisiä ja ohuita, joten kahvikaan ei jäähdy niin nopeaa. Nämä ovat meillä aina käytössä.  Meillä oli ennen kaikki Teeman mukeja, mutta ne sai lähteä uuteen kotiin näiden tilalta. Vahinko vain, että Primaveraa ei valmisteta tällä hetkellä.
Näin joulun aikoihin mukeina on sitten nämä ja niistähän tietysti juodaan glögiä.
Tämä olikin helppo haaste :)

Hyvää Itsenäisyyspäivää!!!

12 kommenttia:

 1. Hauskoja nuo tontut! Tuo oiskin kiva juttu joulupöydän viinille :)

  Oon kanssa miettiny tuota suolan kasvattamista... ukkokulta varmaan toimittais mut ammattiauttajan pakeille. Muutenkin on hilkulla näiden mun tuunaushankkeiden kanssa toisinaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa blogiini! Mun mies ei enää hätkähdä mistään, mitä puuhastelen.

   Poista
 2. Suolan kasvatus onnistui minulla yli odotusten tai ainakin yli kulhon reunojen :-)
  Kaunis se on,mkun kynttilä on siellä palamassa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla ollut jo varmaan viikon kasvamassa tuo iso kulho. Eiköhän se jouluksi valmistu. Niin on yllättävän kauniita, kun niissä on tuikku sisällä.

   Poista
 3. Oi, mikä naisellinen työkalusarja :-) Hyvin yhdistetty kuppi/mukihaaste.

  Useista blogeista olen minäkin tuota suola-juuttua katsonut, mutta en ole vielä itse laittanut.

  VastaaPoista
 4. Mukava postaus... Aivan mahtava pinkki työkalusetti, tuollainen pitäisi olla joka naisella. Primavera-mukit ovat kyllä kaunista katseltavaa, ihana rivistö eri väreissä... Tykkään!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Satu! Joo olen samaa mieltä, että jokainen nainen tarvitsisi tuollaisen työkalulaatikon, missä saa pitää työkalunsa järjestyksessä. Toki minä enimmäkseen käytän isännän työkaluja. Tykkään noista Primaveroista kamalasti. Harmi vain, että valmistus on lopetettu.

   Poista
 5. Kivat pullovahdit ja kauniit kupit! Mukavaa adventtia!

  VastaaPoista
 6. Hienot tontut ja suolakynttilät! Mukavaa adventti-illan jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maarit ja mukavaa adventti-iltaa myös sinulle.

   Poista