Olisi kiva, jos jättäisit myös kommentin käynnistäsi :)

Muistathan, että kuvat ovat minun, etkä kopioi niitä ilman lupaani.

sunnuntai 5. heinäkuuta 2015

Pannacottan pauloissa



Minä rakastan Pannacottaa, mutta en aina muista ottaa kuvia ja laittaa ohjeita. Tässä kuitenkin kaksi ihanaa ohjetta.





Tämän ohjeen olen saanut eräältä ystävältäni ja tein sen ensimmäisen kerran normaalista valkosuklaasta. Nyt ostin vahingossa sitruunan makuista valkosuklaata ja tein siitä. Mutta yllätys olikin suuri, sillä tästä tulikin aivan ihanaa eli aivan kympin jälkkäri. Parempaa kuin se alkuperäinen ohje. Sitruuna ja Tyrni sopi kuin sopikin aivan ihanasti yhteen.

TYRNI VALKOSUKLAAPANNACOTTA

2 dl kermaa
4 dl maitoa
150 - 200 gr valkosuklaata/sitruunanmakuista valkosuklaata
1 rkl sokeria

1 vaniljatanko (tai 1 tl vaniljasokeria)
1 dl tyrni raakatuoremehua
6 liivatelehtiä (5 kpl kermaseokseen ja 1 kpl mehuun)

-Keitä kerma ja maito hiljalleen noin 5 - 10 min
-Lisää sokeri ja vaniljatanko/vaniljasokeri
-Lisää valkosukaapalat kattilaan sulaamaan
-lioita liivatelehdet, purista vedet viidestä ja lisää seokseen. Kaada seos 6 lasiin/jälkiruokakuolhoon tai 12 shottilaseihin. Anna seoksen hyytyä noin pari tuntia.

Lämmitä tyrnimarjamehu ja lisää siihen viimeinen liivatelehti. Sekoita, että se liukenee ja anna mehun vähäisen jäähtyä. Kaada mehuhyytelö varovasti pannacotan päälle ja koristele tyrnimarjoilla. Anna jäähtyä vielä tunnin.


--
Itse käytän aina jälkiruokiin vaniljatankoja, koska ne antaa paremman maun. Tässäkin tapauksessa tein jälkiruuan edellisenä iltana ja seuraavana aamuna vasta tyrnistä kuorrutuksen.



Tämän Pannacottan ohjeen löysin muistaakseni Koti ja keittiö -lehdestä joskus ja se on yksi suosikeistani.  
 
KERROSPANNACOTTA
200 g vadelmia
2 rkl sokeria
2 dl kuohukermaa
2 dl maitoa

1 dl hyytelösokeria
1 tl vaniljasokeria/1 vaniljatanko

 1. soseuta vadelmat ja sokeri                                                                          
2. Sekoita kattilassa kerma+maito+hyytelösokeri+vaniljasokeri ja keitä 0.5 minuuttia ja jaa kahteen  
osaan                                                                                                  
3. Sekoita toiseen osaan puolet vadelmasoseesta ja jäähdytä hetki                
4. Laita annosmaljojen pohjalle loput vadelmasoseesta
5. Nosta päälle varovasti vadelma-kermaseosta
6. Tämän päälle varovasti hieman jäähtynyt loppu valkoinen kermaseos
7. Hyydytä muutama tunti tai seuraavaan päivään
---------------
 
Minä olen usein niin hajamielinen, etten muista toivottaa tervetulleeksi aina uusia lukijoita, mutta nyt toivotan tervetulleeksi Koti puutarhakadulla, Tari sekä Koti Aurorassa. Toivottavasti viihdytte matkassani!!
 
Mukavaa alkavaa viikkoa
 
 tv Liisa
 
 
 
 
                                                            

17 kommenttia:

  1. Voi tuo pannacotta on niiiin herkullista. Itsekkin olen nyt muutamia kertoja tehnyt kun tuolla hyytelösokerilla se valmistuu niin helposti

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin kyllä tuo kerrospannacotta on todella hyvää :)

      Poista
  2. Kiitos Liisa ohjeista! Enpä ole tehnyt aikoihin pannacottaa;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen tekemään, kun noita tuoreita marjojakin alkaa kohtaa saamaan :)

      Poista
  3. Kulostaa todella hyvältä ♪~♥

    VastaaPoista
  4. Nam ♥ Täytyykin lomalla sitten kokeilla ohjeitasi. Viikon päästä vasta alkaa.

    VastaaPoista
  5. Otin molemmat reseptit talteen :-) Hyvää alkanutta viikkoa!

    VastaaPoista
  6. Huom! Pannacottaan hyytelösokeri Multia, sillä tavallinen hyytelösokeri ei sovi maitotuotteisiin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos huomautuksesta! En olisi sitä itse älynnyt laittaa, mutta todellakin tuo Multia sopii myös maitotuotteille :)

      Poista
  7. Oih ja nam! Pannacotta on todella hyvää. Täytyypä testata näitä sinunkin reseptejä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä olen laittanut vaikka minkälaisia pannacottia. Ne on niin herkkuja. Noihinhan voi käyttää myös muita marjoja.

      Poista
  8. Voi olla, että pannacottaan sopii makumaailma jos toinenkin...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jaa sanos se :) Meillä on mieheni kanssa tapana usein tilata jälkiruuaksi pannacottaa ravintoloissa, jos niitä on saatavilla ja sitten arvostellaan, onko kotona parempaa. Usein ravintolat laittaa liikaa "härpäkkeitä" koristeiksi. Minusta simppelit aineet on riittävät.

      Poista
    2. Samaa mieltä, härpäkkeet on turhia :)

      Poista