Olisi kiva, jos jättäisit myös kommentin käynnistäsi :)

Muistathan, että kuvat ovat minun, etkä kopioi niitä ilman lupaani.

keskiviikko 26. elokuuta 2020

Lipaston tuunaus kalkkimaalilla ja siirtokuvilla 2


Lipaston tuunaus ja maalaaminen ja koristelu siirtokuvilla jatkuu...


Tämänkin lipaston sain keväällä ilmaiseksi yhdessä tuon edellisessä postauksessa olleen lipaston kanssa.



Tämäkin on tehty yhteistyössä www.sammalkeiju.fi  kanssa. Minä valitsin edellisessä postauksessa olleet siirtokuvat ja Sammalkeiju valitsi nämä tietämättä millaiseen lipastoon kuvat tulevat.

Hioin lipaston ja maalasin kolmeen kertaan Rust Oleumilla.


Kun maalikerroksia oli riittävästi, hioin kevyesti ohuella hiekkapaperilla.


Teippasin kuvat kevyesti ja sitten aloin hinkkaamaan kuvia irti oviin pakkauksessa tulleella lastalla. Nostin varovasti paperia ja jos näytti, että joku kulma ei ollut siirtynyt oveen, painoin paperin alas ja hinkkasin uudelleen.




En uusinut vetimiä, vaan maalasin alkuperäiset, puiset nupit. Vahasin lopuksi lipaston.


Lipasto muutti meidän saunaterassillemme Rapulaan. Tässähän oli aiemmin mieheni mummon vanha kappi, jonka olin tuunannut vuosia sitten.                                                                                                   




Meidän terassillamme on beessiä ja ruskeaa ja valkoista. Tämä väri on todella vaalea bees, melkein näyttää harmaalta. Nyt kun mietin, niin olisin voinut valita tummemman värin. Siirtokuvat erottuisivat vielä paremmin edukseen.

Minä olen kyllä rakastunut näihin tuunauksiin ja kuviin ihan täysillä. Vielä tulee yksi tuunaus näillä kuvilla tällä hetkellä. 

Minä en todellakaan ole varma, ettenkö vielä tekisi jotakin. Mullahan on keittiössä isäni tekemä lipasto, joka on nyt valkoinen. Sen yhteydessä on myös vitriini. Niihin sopisi niin täydellisesti tällaiset siirtokuvat. No pitää laittaa mietintämyssy päähän ja antaa miehen vähän makustella jo näitä tekemisiäni. Tosin kyllä hänkin on näistä tykännyt. Mulla kun tahtoo lähteä ns lapasesta, kun oikein johonkin hurahdan :D

Sammalkeiju on pieni kauppa Naantalissa, jolla myös verkkokauppa. Heidän verkkokauppaosoitteensa on www.sammalkeiju.fi.       Toimitus oli nopeaa. Käykäähän heidän verkkosivuillaan katsomassa, mitä muuta mukavaa ja ihanaa heiltä löytyy näiden upeiden siirtokuvien lisäksi.  Heillä on myös laadukkaita JDL:n kalkkimaaleja. Näillä siirtokuvilla työskentely on helppoa ja niillä saa kaunista aikaan.

Terkuin Liisa 




26 kommenttia:

  1. Jälleen kaunis!
    Aurinkoista keskiviikkoiltaa! :)

    VastaaPoista
  2. Jälleen hieno tuunaus. Me käymme paljon Naantalissa kesäisin paitsi tänä vuonna ei. Pitää käydä kurkkaamassa seuraavan kerran.

    VastaaPoista
  3. Upea!
    Kaunis!
    tuohon sammalkeijuun on tutustuttava;))
    Kiitos!Liisa;))

    VastaaPoista
  4. Ihana ♥ Ihanin ♥ tykkään niin paljon, tuo teksti on niin ihanaa tuossa kukkien välissä ♥ Olet paitsi taitava ja kätevä, myös rohkea! Onnelliset vanhat piirongit ovat saaneet niin hyvän uuden kodin ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi kiitos Leena taas niin ihanasta kommentistasi <3 Tästäkin lipastosta tuli kiva itsenikin mielestä <3

      Poista
  5. Toinen kaunis lipasto, se on kuin uusi,taitaa ollakkin uusi, kiitos vinkistäja tuosta sammalketju linkistä, Naantaliin ei meiltä olekkaan pitkä matka, minulla on pieni vanha lipasto, jonka olen maalannut valkoiseksi, jokin siirtokuva voisi sopia siihen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos pirjo <3 Sammalkeijulle on nyt kivoja siirtokuvia <3

      Poista
  6. Niin kaunis tuli tästäkin. ❤️

    VastaaPoista
  7. Hienosti uudistettu lipasto. Taito tehdä ja onnistua innostaa aina uusiin kokeiluihin.

    VastaaPoista
  8. Huikean kaunis tuunaus jälleen, niin taitava olet. Ihanaa loppukesää sinulle.

    VastaaPoista
  9. Tästä tuli ihan yhtä kaunis kuin edellisestäkin. Taas kerran tuli todistettua, ettei mitään kannata heittää roskiin noin vain, aina kannattaa harkita, saisiko vanhasta vielä tehtyä jotain uutta.

    VastaaPoista
  10. No morjens - kylläpä sitä ollaan oltu touhukkaita, komeat on lipastot tässä ja edellisessä postauksessa <3

    VastaaPoista
  11. Voi jestas sentään.... todellakin lomaa on ollut VAIN blogista... muutoin on syntynyt jos vaikka ja mitä!! Aivan käsittämättömän upeat nämä lipastot....haukoin suorastaan henkeä...
    Olenhan minäkin jotain maalannut uudelleen, kuultomaalilla kelohonkaiseksi yöpöydät ja sen jälkeen iski villitys maalata kaikki harmaaksi... mutta se on vain ajatuksen tasolla.
    Sammalkeijussa tuli poikettua työmatkalla pari viikkoa sitten, kauppa on kuin karkki ja omistaja aivan-aivan ihana... uudelleen olen menossa... melkein lähikaupaksi voin sanoa, kun reilut 30kilsaa on matkaa.... Iloa ja energiaa eloosi... ideoita lienee jo niin paljon, ettei inspiraatiota tartte toivotella ;), hih....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Repolainen <3 Uskon, että Sammalkeijun kauppa on kuin karkkikauppa <3

      Poista