Pihlajanmarjoja on nyt niin paljon, että niistä riittää itselle kuin myös tilheille. Lisäksi marjat ovat olleet tänä vuonna todella terveitä. Tilhet ovatkin olleet jo suurina joukkoina herkuttelemassa. Minä tein pihlajanmarjahyytelöä ja aion vielä tehdä lisää ja ajattelin laittaa sekaan hieman omenoita, jahka ne hieman kypsyvät. Elleivät tilhet sitten ehdi tehdä selvää kaikista marjoista sitä ennen.
Ohje on DanSukkerin sivuilta.
2 l pihlajanmarjoja
5 dl vettä
1 kg Dansukkerin hillosokeria
( 2 rkl konjakkia ja 1 tl rosepippurirouhetta)
Irrota pihlajanmarjat tertuistaan ja huuhtele huolellisesti.
Lisää marjat kiehuvaan veteen ja keitä hiljalleen 10-15 minuuttia.
Siivilöi mehu talteen. Älä painele marjoja siivilää vasten, että saat kirkkaan mehun.
Kuumenna mehu ja lisää siihen hillosokeri. Keitä sekoitellen noin 10 minuuttia
Tee hyytelökoe: Lisää kylmälle lautaselle seosta ja laita lautanen jääkaappiin minuutiksi ja vedä hyytelön keskelle lusikalla vako. Jos vako ei umpeudu, on hyytelö valmista. Muutoin jatka keittämistä ja testaa uudelleen.
Voit maustaa hyytelön vielä ennen tölkittämistä konjakilla ja rosepippurilla.
Minä en käyttänyt kumpaakaan.
Hyytelö sopii sorsien ja muun riistan kanssa. Aion kokeilla tätä myös leipäjuuston kanssa.
Tämäkin hyytelö on kiva antaa vaikka lahjaksi.
Mukavaa loppuviikkoa toivoo Liisa
Ihanat kuvat! Olen tehnyt vuosia vuosia sitten, ja yllätyin silloin miten hyvää tuo hyytelö oli. Mukavaa kesäisen viikon jatkoa Sinulle!
VastaaPoistaKiitos Leena :) Niin pihalajanmarjoistakin voi saada hyvää.
PoistaHienot hillopurkki kuvat!
VastaaPoistaEn ole koskaan tehnyt. Kiitos ohjeesta!
Kiitos Sari :) Suosittelen kokeilemaan, saatat yllättyä
PoistaKuulostaa ja näyttää herkulliselta! En ole ikinä maistanut pihlajanmarjoista tehtyä hyytelöä..kiitos kivasta vinkistä ja mukavaa viikon jatkoa sinne♥
VastaaPoistaKiitos Päden paja :) ja tervetuloa blogiini.
PoistaPihlajan marjoja tosiaan on paljon tänäkin syksynä.
VastaaPoista:)
PoistaHerkulliset kuvat ja varmasti hyvää.
VastaaPoistaJoskus olen maistanut ja yllättynyt hyytelön hienosta mausta!
Leppoisaa loppuviikkoa!
Kiitos Mamma63 :)
PoistaKuten sanoitkin, pihlajanmarjat ovat tänä vuonna tosi terveitä ja hyvän näköisiä ja niitä on paljon. Pihapihlajiamme jo sillä silmällä olen katsellut, että hyytelöä osasta marjoista teen ja osan taidan laittaa ihan sellaisenaan pakastimeen ja käyttää smoothieiden joukkoon ja tilhet saavat putsata yläoksat :)
VastaaPoistaTuo smoothie kuulostaa eksoottiselta. Olen miettinyt, että söisiköhän linnut talvella marjoja, jos laittaisi tarjolle.
PoistaHyvännäköistä hilloa ♥
VastaaPoistaKiitos Maiccu :)
PoistaPihlajanmarjoja riittää meille ja linnuille yllinkyllin.
VastaaPoistaEtsin juuri pihlajanmarjaohjeita.
Niinhän se varmaan on. Meillä yleensä tilhet mellasta puissa pari kolme päivää ja sitten ei ole enää mitään jäljellä. Tosin nyt on kyllä niin paljon :) Kiva kun poikkesit jättämässä kommenttisi :)
PoistaIhanan syksyisen väristä. Pitää kokeilla.
VastaaPoistaKiitos Ulla Annika :)
PoistaIhan mielenkiintoista, mutta ehkä sittenkin jää minulta.
VastaaPoistaKannattaa kokeilla, sillä saattaisit yllättyä makeasta mutta silti hapokkaasta lopputuloksesta.
PoistaMeillä on muutamaa eri sorttia pihlajaa, joten ilman muuta aion kokeilla! Kiitos reseptistä :D
VastaaPoistaSuosittelen :)
PoistaMeiltäkin marjoja kyllä löytyisi. Ihanan väristä hilloa.
VastaaPoistaEi kun kokeilemaan :)
PoistaKiitos ma-te, samoin :)
VastaaPoistaVoi tämä on ollut minunkin tämän syksyn to do listalla. Ihanan näköistä hilloa. Ihanaa viikonloppua Liisa
VastaaPoistaKiitos Kaisa samoin :)
PoistaKauniit kuvat! Eipä ole tullut tuota tehtyä. Joskus lapsena olen maistanut.
VastaaPoistaOnpas kauniin väristä. Enpä ole koskaan maistanut. Pihlajanmarjoja kyllä katselin tässä askartelusilmin... katsotaan saako mitään aikaiseksi. :)
VastaaPoistaKiitos Satu :) Odottelen innolla, mitä kaunista saat niistä aikaiseksi.
PoistaNo kyllä tuli kirkkaan kaunista hyytelöä.
VastaaPoistaJa kuinka ollakaan - samoissa puuhissa olen kuten myös, kun keräsin just tänään marjoja ja tuolla ne odottaa huuhdeltuina - keitän huomenna kuten myös hyytelöksi - ja samalla ohjeella. Näin tein viime vuonnakin.
Puolukkahyytelökin on listalla, eikä tarvitse niin paljon hyytelösokeria kun puolikypsinä kerää.
Meillähän on usein samanlaiset puuhat meneillään :) Aion myös tehdä puolukkahyytelöä.
Poistakiitos hyvästä pihlajanmarjahyytelön ohjeesta.
VastaaPoistaOlepa hyvä :)
PoistaTätä pitää kokeilla! Onko hyytelö kovin kirpsakkaa?
VastaaPoistaSokeri kyllä laimentaa kirpeyttä. Mutta jos pelkäät sitä, niin laita marjat pakkaseen ja sen jälkeen tee hyytelöä. Kirpeyden pitäisi vielä laimeta.
PoistaMeilläkin viikonloppuna tehtiin ensimmäisen kerran pihlajanmarjoista hyytelöä. Tänään pitäisi päästä maistamaan, miltä maistuu :)Herkullisilta näyttivät nuo sinun valmistamasi. Omena voisi sopia joukkoon oikein hyvin :)
VastaaPoistaNyt on lehdet mainostaneet tosi paljon pihlajanmarjoista tehtyjä juttuja, kun nyt on kerrankin niin mahtava sato.
Poista