Olisi kiva, jos jättäisit myös kommentin käynnistäsi :)

Muistathan, että kuvat ovat minun, etkä kopioi niitä ilman lupaani.

maanantai 1. toukokuuta 2017

Kananmunankennot kranssiksi ja kirppistelyä



Eräässä fb-ryhmässä oli tehty kananmunakennoruusuista ihanan pastellivärinen kranssi. Siitä innostuneena minäkin aloin väkertämään ruusuja. Ruusut tein ihan sillä samalla tekniikalla, millä olen sytykeruusuja tehnyt. Pinterestistä löytyy tarvittaessa hienoja ruusunmalleja, jotka on tehty kananmunankennoista.



Pohjana minulla on styrox-kranssipohja, mutta saattaa olla, että ihan pahvista tulisi parempi. Maalasin pohjan ensin. Käytin ruusujen kokoamiseen ja kiinnittämiseen kuumaliimaa. Kokeilin ensin maalata ruusut irrallisena, mutta helpompaa oli ensi liimata ja sitten maalata. Vielä lopuksi sitten korjausmaalia pintaan.

  Ruusut maalasin siis  helmiäismaalilla, jota olin vedellä laimentanut. Oli helpompi maalata.


 Lopuksi kiinnitin hieman sisalia koristeeksi.



 Siinäpä kranssini valmiina terassin ovessa

 Kirppikselläkin olen kiertänyt. Tämän kynttilälampetin löysin kirpparilta. Laitan sen terassin seinään kiinni ja pidän siinä kukkasia.

Nyt se vain roikkuu terassin hyllyn reunassa kiinni.


 Tämän kehyksen löysin myös kirpparilta. Pitää kaivaa jostakin yhteiskuva isännän kanssa ja laittaa kehykseen.


Fb-kirpparilla oli myynnissä kaksi tuollaista rottinkituolia sekä samaa sarjaa kaksi pöytää. No minähän "kärppänä" ostin ne. Eivätkä maksaneet kuin 30 euroa. Nyt ne odottaa lämpimiä kelejä, jotta pääsen maalaamaan ne ulos. Aivan ihanat istua. Toinen tuoli menee vintin makuuhuoneeseen ja toinen meidän makuuhuoneeseen. Pöydät löytänevät tiensä joskus meidän asuntoautoomme, kunhan se on siinä vaiheessa, että pääsee sisustamaan.



Pentikiltä ostamani hortensiakangasta oli niin paljon, että sain tyynyt olohuoneen sohvaan terassin tuoleihin ja vintin makkariin. Saimme asennettua yöpöydät ja sängynpäädynkin seinään.







Täällä oli erä- ja puutarhamessutkin ja tietty minä onnessani sinne pyyhälsin. Pettymys oli kyllä kova, sillä kukkamyyntiä ja muuta puutarhaan liittyvää ei ollut juuri nimeksikään. Enemmänkin ne oli ne erämessut eli äijämessut. No hankin minä kolme kiinanpionin juurakkoa ja tämän kukkakimpun.

Minä jo luulin, että remonttihommat on vähäksi aikaa telakalla, sillä niin kova homma oli tuo vintin remppa, mutta vielä mitä. Minulla on jo tapettirullia odottamassa, että saisin aikaiseksi aloittaa eteisen remontin. Ostin sinne ihanat plafondit ja siitähän se vimma tulikin sitten, että uutta tapettia ja maalia seinään. Lamput ovat vielä paketissa, enkä niitä laita ennen remonttia.

Makuuhuoneenkin aion tapetoida jossain vaiheessa. Isäntä tilasi mulle jo monta vuotta sitten ihanaa tapettia englannista, mutta ei ne ole vieläkään seinässä. Sanoinkin, että mulla on jo kohta maku muuttunut sen tapetin suhteen. Eiköhän ne ilmesty seinään vielä tänä vuonna.

Terkuin Liisa


51 kommenttia:

  1. Todella kaunis kranssi, kertakaikkiaan!
    Ihanaa, kun jaksat olla niin ahkera.

    VastaaPoista
  2. Kranssi on kaunis! Ei uskoisi mistä on tehty! Aivan mahtavia kirppislöytöjäkin olet tehnyt. :)
    Ihanaa toukokuun alkua sinulle! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sari, samoin sinulle :) Minulle tuo työkaverit niin paljon kananmunankennoja, että niistä riittää kransseihinkin. Kaikki ei mene sytykkeisiin.

      Poista
  3. Upea kranssi! Hienot kirppis löydöt! Kaunista viikkoa sinulle!

    VastaaPoista
  4. On kyllä niin ihana kranssi! Wau!
    Tosi kivoja kirppis löytöjä!
    Hyvää toukokuun ensimmäistä viikkoa sinne!

    VastaaPoista
  5. Todella kaunis kranssi! Ihania kirppislöytöjä olet tehnyt.
    Ihana kukkakimppukin!
    Mahtavaa toukokuuta!

    VastaaPoista
  6. Ihana kranssi! (: Sie se jaksat askarrella.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Pipo-otus :) vielä ei pääse puutarhahommiin

      Poista
  7. Upea kranssi ja tyynyt tuo niin kivasti väriä..

    VastaaPoista
  8. Tuo kranssi on todella muhkean upea, ihanan värinen, herkullinen! Harmi ettei messuilla ollut sitä mitä menit hakemaan ja katsomaan, aika tyypillistä nykyään ja se on surullista! Että jaksan ihailla sinut kädentaitojasi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Saila :) Harmitti minuakin nuo messut, mutta joskus se on sellaista

      Poista
  9. Ihana kranssi! Olet kyllä tosi ahkera! Minäkin mietin hetken messuille menoa, mutta kun katsoin esittelijälistaa, huomasin ettei siellä ollut mitään minua kiinnostavaa. Harmi, että kun sellaiset järjestetään, ei hommata monipuolisempia esittelijöitä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Eeviregina :) Ai sinäkin olet täältä lähistöltä. Et kyllä jäänyt mistää paitsi jäämällä pois noilta messuilta. Se vain on niin, että ehkä seuraaville messuille ei ole niin ruuhkaa, jos tuollaiset järjestetään.

      Poista
  10. Joskus on tullut tehtyä ruusuja valkoisena eikä tuo helmiäisväri ole yhtään hullumpi.Rottinkijutut ovat aina ihania!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Valkoiseksi maalattuja ruusuja voisi vielä tehdäkin, kun noita kennoja riittää. Rottinkikalusteet on kyllä ihania :)

      Poista
  11. Kaunis kranssi, todellakin upea. Tuo hortensia kangas on alkanut minuakin kiehtoa. Mukavaa toukokuun alkua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos mummo :) Juuri katsoin Citymarketin mainoksia ja siellä oli noita hortensiakankaalla olevia pussilakanoita tarjouksessa. Pitää varmaan käydä kaupoilla.

      Poista
  12. Kivoja löytöjä olet tehnyt ja sisustanut kauniisti. Kranssi on piste iin päälle, terkuin Suska.

    VastaaPoista
  13. Suloinen kranssi ja kivat kirpputorilöydöt.

    VastaaPoista
  14. Tosi hienot kirpparilöydöt. Tuo rottinki on nyt niin muotia, olen etsinyt minäkin. Nätti on kranssikin. Minun huovutettu pääsiäiskranssini koki kovia, kun linnut innostuivat hakkaamaan kranssista pesälämmikettä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Vekki :) Rottinkikalusteet on niin ihania. Ihailin yhdessä puutarharyhmässä, kun siellä oli upea rottinkisohva myynnissä, mutta kun ei ole enää paikkaa, mihin sellaisen laittaisi. Uskon, että huovutettu kranssi on lintujen suosiossa. Parasta pesänrakennusmateriaalia.

      Poista
  15. Huh! Mitähän energiapillereitä ne liuottaa sinne pohjosemman Suomen vesijohtoveteen... :) Kranssi oli tosi hieno ja tuo terassin seinä hyllyineen on kyllä niin kaunis. Ja aina ihailen noita sinun terassin ihania tuoleja... istuisin varmaan siellä aina... Jäänpä mielenkiinnolla odottelemaan tuolien tuunausta ja tapettikuvia... :) Ihanaa loppuviikkoa, Liisa. Toivottavasti aurinko paistaa sielläkin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, Satu. Ei taida meidän vedessä olla muuta, kuin liikaa kalkkia :) Meillä ei juurikaan noissa tuoleissa istuta ja olinkin ne jo viemässä Rapulan terassille takan eteen, mutta mies ei ollut oikein suopea moiselle ajatukselle. Pitäisikö tukkia terassi täyteen kalusteita, oli miehen kommentti.

      Poista
  16. Sytykkeiksi kelpaavat minun ruusuni, mutta ei niistä tuollaista upeaa kranssia saa niinkuin sinä olet tehnyt, värikin on ihana! Sinulla on silmää löytää toisen romusta tuunattavia aarteita, ja kun on taitava, niin aarteita syntyy! Hyvä ostos nuo tuolit!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No ei nuo minunkaan ruusuni niin viimeisen päälle ole, mutta eihän ruusutkaan ole. Kirppareilla kierrellessäni katson aina jotain tuunattavaa.

      Poista
  17. Ihan mielettömän kaunis kranssi ja tosi kivoja löytöjä olet kirppikseltä tehnyt. Kerkiäisinpä itsekin käymään, täytyykin ottaa tavoitteeksi. Mukavaa iltaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Maiccu :) Kirpparit on minulle kivaa ajan vietettä, eikä sieltä aina mitään löydykään.

      Poista
  18. Onpas kaunis ja ihanan värinen kranssi. Täällä ollaan parhaillaan suuntaamassa kirppikselle. Saas nähdä, tuleeko löytöjä vastaan. Aurinkoa viikonloppuun Liisa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Jani :) Toivottavasti teette hyviä löytöjä :) Mukavaa viikonloppua myös teille :)

      Poista
  19. Kiitos ma-te, samoin :) "Pää pysyy hyvin kasassa", kun puuhastelee kaikenlaista työn vastapainona :)

    VastaaPoista
  20. Näyttää kauniilta! Upean kranssin olet tehnyt! Mukavaa alkavaa viikkoa!

    VastaaPoista
  21. Ihanan näköinen ja värinen kranssi <3 Olet sinä vaan taitava käsistäsi :) Mukavaa maanantai iltaa <3

    VastaaPoista
  22. Löysin blogisi ja mielenkiintoinen on. Kaunis koti sinulla ja minäkin olen kova tekemään asetelmia ja muuta sellaista koristelua. Käytän paljon luonnosta saamia tarpeita. Puutarhablokia olen alkanut pitämään keväällä.

    VastaaPoista
  23. Piti oikein tulla luurimaan, että tuliko mun taannoinen kommentti tänne - ei näy kuten epäilinkin (jotakin häikkää oli).
    Noh, kranssi on upea. Onkohan tuo Pentikin Hortensia-kangas samaa, mitä on Citymarketissakin myynissä (pinkkiä ja vihreää)...? Raikkaan näköiset tyynyt.
    Ja samoilla messuilla käväisin ohi ajaessa - parempi nimi messuille olisi ollut Erä & muuta sekalaista :) Huoh. Sonja oli puutarhaosion paras anti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Väkertäjä <3 Joo niin on Cittarissa myynnissä ainakin lakanoina. Tuossa jo niitä ihastelin. Messut oli kyllä niin surkeat ainakin näin puutarha-anniltaan. Sonja tuli sinne juuri, kun olimme lähdössä, joten en nähnyt hänen luentoaan.

      Poista
  24. Tulipa kaunis ruusukranssi!
    Kyllä sytykeruusuja olen tehnyt joskus, mutta nämä ruusut ovat kyllä kauniimpia!
    Ihanaa äitienpäivän sunnuntaita sinne!

    VastaaPoista
  25. Huikean kauniin kranssin olet askarrellut, tykkään niin :)

    VastaaPoista