Salaatti:
Jäävuorisalaattia
Rucolaa
Tomaattia
Kurkkua
Punasipulia
(purista hieman sitruunamehua salaattiin)
Parsan keittäminen
Huuhtele parsat ja kuori ohuelti varsi, mutta älä nuppuja. Katkaise parsasta puumainen alaosa pois. Laita kiehuvaan suolalla maustettuun veteen ja keitä 5-10 minuuttia riippuen parsan vahvuudesta. Kokeile grillitikulla parsan kypsyyttä. Varo, ettei kypsy liikaa. Kaada vesi pois kattilasta. Lisää sulatettua voita ja runsaasti sitruunamehua ja pyöräytä parsat liemessä. Lisää parsojen päälle sormisuolaa.
Lisää lopuksi salaatin päälle:
Parmankinkkua
Runsaasti Parmesan-juustolastuja tai muuta vastaavaa juustoa
Kyllä parsa on niin kevään herkkua
Minulla on
Sain vielä kaupan päälle upean valurautapadan ja neljä viinilasia. Niistä viinilaseista tulikin myös suosikkejani. Niin kauniita ne ovat. Laitan sitten niistä joskus kuvaa.Minulla alkaa olla kaapit pullollaan jos jonkinlaista astiasarjaa. Mutta on kiva vaihdella värejä. Isäntä kyllä meinasi, että minne sinä saat nuo kaikki lasit ja lautaset mahtumaan.Ehkä joku sarja siirtyy sitten sinne uuteen asuntoautoomme.
Minulla on kiirettä pitänyt pihamaalla, etten ole kuin häthätää ehtinyt vierailla blogeissanne. Uusi kivikkoni on suurin piirtein valmis, mutta vielä pitää sinne hankkia lisää kukkia, joten en vielä laita siitä kuvaa. Kukkapenkkien siivoamisessakin on mennyt aikansa. Hitaasti kesä alkoi, mutta kun aurinkoa saatiin, niin alkoi kukkapenkeissäkin jo hieman eloa näkymään.
Suihkuallasta emme ole ehtineet aloittamaan, mutta eiköhän sekin pikkuhiljaa, kun pääsee näistä ensimmäisistä kesäkiireistä ohi.
Ihanaa kesän alkua toivottaa Liisa
Ihanan näköinen annos ja kattaus. En ole koskaan valmistanut parsaa enkä ole maistanut parsaa muuta kuin keittona.
VastaaPoistaKiitos Kati! Parsan valmistus on helppoa, kunhan pitää varansa, ettei kypsytä liikaa. Se on vaan alkukesästä niin suurta herkkua.
PoistaTodella herkullinen annos ja ihanat lautaset.
VastaaPoistaNyt onkin pihalla riittänyt runsaasti rästitöitä ja jopa kesäkukat ovat vielä hankkimatta kokonaan.
Kiitos Kruunu Vuokko! Pihalla on riittänyt töitä ja varsinkin nyt tuon kamalan myrskyn jälkeen piha näytti aivan kamalalta. Onneksi sain lauantaina siivottua kaikki roskat pois.
PoistaKuinka herkullinen salaatti. Rakastan parsaa yli kaiken. Täytyypä kokeilla itsekin tuollainen salaatti tehdä.
VastaaPoistaKiitos Jani! Parsa on kyllä ihanaa ja sitä syödään todella paljon meillä näin kesän alussa.
PoistaKaunis kattaus ja ruoka on varmaan ihan parasta ♥
VastaaPoistaKiitos Kirsti, kyllä se on todellakin herkkua sellaisen pienempään nälkään.
PoistaHerkullisen näköinen annos!
VastaaPoistaOdotellaan toki rauhassa kivikkoryhmän kuvia 😀
Kiitos Väkertäjä. Todellakin joudutte odottamaan, sillä siellä ei juurikaan kuki mikään tällä hetkellä. Täytyy mennä ostamaan lisää kesäkukkia sinne perennojen joukkoon, että jotain väriä saisi sinnekin.
PoistaNam mitä herkkua ❤️ Löysin tieni blogiisi ja ehdottomasti jään lukijaksesi ❤️Mukavaa kesäkuuta ❤️
VastaaPoistaKiitos Happystarhome ja tervetuloa blogiini. Kiva kun jäit. Tulen vastavierailulle, kunhan ehdin.
PoistaNäyttää herkulliselle tuo sinun parsa-annos. Harmi kun meidän miesväki ei oikein ymmärrä parsan päälle.
VastaaPoistaKiitos Leena. Onneksi meidän isäntä tykkää parsasta ja aina pitää olla lisukkeena parman kinkkua.
PoistaKattaus on puoli ruokaa, herkullisen näköistä!
VastaaPoistaKiitos Rouva Kivitikka. Kiva on nähdä vähän vaivaa kattauksen suhteenkin, niin ruokakin maistuu paremmalta.
PoistaNam! Täällä jo makustelen. Kyllä pihatyöt on ihan mukavia oikeastaan vaihteeksi ja auringon helliessä.
VastaaPoistaPihatyöt on kivoja ja näkee ainakin kättensä jäljen. Päivä siinä helposti menee, kun ajelee nurmikot ja kitkee kukkapenkit.
Poistaherkullista salaattia.
VastaaPoistaKiitos kosotäti :)
PoistaKiitos ma-te!! Eiköhän sitä jotakin saada taas aikaan, kun vauhtiin päästään.
VastaaPoista