Olisi kiva, jos jättäisit myös kommentin käynnistäsi :)

Muistathan, että kuvat ovat minun, etkä kopioi niitä ilman lupaani.

perjantai 18. joulukuuta 2015

Valotalo keinolumesta
 
En ole malttanut vieläkään pistää askarteluhommia jäihin, vaikka melkein meillä joulukin jo on. Leipomisten lomassa ehtii tehdä vielä vaikka tällaisen valotalon.

Eräässä fb-ryhmässä oli tehty valolaatikko keinolumesta ja kiinnitetty verkkoon maalilla. Minä halusin myös kokeilla tätä ja päätin tehdä valotalon. Tätä keinolunta on ainakin Tokmannilla myynnissä.
 
Piirsin pahviin kaavat
 

 
 Leikkasin tiheästä verkosta osat ja kiinnitin ne toisiinsa rautalangalla. Sprayasin kehikon valkoiseksi.


Ensin laitoin erikeepperiä metallilankoihin ja sen jälkeen painelin keinolumeen. Liiman kuivuttua, ei keinolunta ollut vielä tarpeeksi joten sprayasin valkoisella ja maalin oltua vielä märkä, painelin kehikon uudelleen keinolumeen. Nyt siitä tulikin melko hyvä. Lopuksi lakkasin spraylakalla. Talosta tulikin ihanan huurteinen.
 


Kokeilin keinolunta myös mustikanvarpuihin ja niistä tuli myös ihanan huurteiset. Näiden kanssa aion laittaa tulppaaneja jouluksi.

                          Terkuin Liisa

26 kommenttia:

 1. Oot Sinä Liisa oikea askartelumestari ☺
  Ihanan luminen valotalo ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ma-te, talosta tuli ihanan huurteinen, aivan kuin olisi satanut ensilumi :)

   Poista
 2. Ihana valotalo, pitäsköhän tuota keinolunta levittää pihamaallekkin, :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kosotäti :) voi, eikö teillä ole lunta :( meillä on ainakin toistaiseksi.

   Poista
 3. Onpas hauska idea tuo valotalo. En ole tuollaisesta keinolumesta kuullutkaan... ja on kyllä ihanan lumiset mustikanvarvut, varmasti kauniit tulppanien kanssa. Ihanaa viimeistä viikonloppua ennen joulua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuota keinolunta käytetään mm niissä lasimaljoissa, mihin on tehty niitä minimaailmoja. Minunkin piti tehdä, mutta en sitten löytänyt sopivaa astiaa tai sitten ei ollut sopivia elementtejä muutoin. Tähän sitten kävikin oikein hyvin. Näen jo silmissäni punaiset tulppaanit ja nuo mustikanvarvut yhdessä :) Samoin Satu sinulle. Viikko vielä, ja joulupukki tulee :)

   Poista
 4. Mustikanvarvut otan kokeiluun. Täytynee siis pyörähtää Puuilossa keinolumiostoksilla lukiolaisen joulujuhlan jälkeen. Mukavaa lauantaita sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teinkin niistä jo valkoisen kanssa maljakkoon asetelman. Tuli kyllä kaunis :) Kannattaa kiinnittää ne suihkeliimalla ja vielä suihkeliimaa päällekin, niin eivät varise.

   Poista
 5. Voi miten söpöläinen joulumökki, hauskaa tuo keinolumi! Hyvää viikonloppua

  VastaaPoista
 6. Kaunista.. kyllä tässä pakostakin joutuu talven tekijäks, kun lunta ei näy eikä kuulu! Oikein ihanaa joulua sinulle:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi Tuta, eikö teillä ole lunta? Meillä on maa valkoisena, mutta saapa nähdä, onko enää jouluna.

   Poista
 7. Löysin blogisi hiljattain, kun vuosien tauon jälkeen tuu tuunaus- ja käsityöinnostus nostanut taas päätään. Tämä blogisi onkin oikea aarreaitta. Kaunista ja paljon hyviä ideoita. Olisiko sinulla vinkata muutamia muita aihealueen kiinnostavia blogeja, joita seurata?:) ompelukonetta minulla ei ole, mutta kaiken muun tyyppiset käsityöt kiinnostaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiina, tervetuloa blogiini ja toivottavasti saat täältä ideoita. Minä olen bloggaillut vasta vajaa kaksi vuotta, mutta onhan sitä kaikenlaista jo ehtinyt tekemään. Käyppä vilkaiseen seuraamiani blogeja, siellä on todella monta ihanaa askartelubogia ja varmasti löydät sieltä mieleisiä. Alimmat blogit eivät ole tehneet aikoihin päivityksiä. Uusimmat postaukset tehneet nousevat aina ylimmäksi. Sitten on myös meidän Kotopirkkojen fb-ryhmäkin. En tiedä, onko se sinulle tuttu, mutta sielläkin kannattaa käydä kuikuilemassa.

   Poista
 8. Voi kuinka kaunis talo, ja oksat. Minullakin on mustikanvarpuja ulkona pitää haea ne sisään et kuivaa ja ajattelin ne huurruttaa talvisen näköiseksi..Tekolunta on onkin jemmassa edellisestä joulusta :)
  Mukavaa joulun odotusta ja ihan kohta se on..niin lähellä jo :)

  VastaaPoista
 9. Kuinkahan suurissa säkeissä tuota keinolunta myydään, tarvittaisiin nimittään pihallekin muutama säkillinen ;-) Tänään suli kaikki lumet pois, vaikka toiveissa oli valkoinen joulu. No, toisaalta nyt pääsee taas hakemaan lisää mustikanvarpuja metsästä. Täytyy kokeilla tuota keinolunta itsekin ...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt pitäisi meillekin saada tuota keinolunta rekkakuormittain, sillä eilen suli kaikki lumi pois. Kivaa tuo keinolumi :)

   Poista
 10. Jes taas tuli sellainen vinkki et keinolunta.Aivan mahtava valotalo ja mustikan varvut lumessa siitä tulee upean näköinen tulpaanien kanssa(: Oikein Hyvää ja Siunatta Jeesuksen Syntymäjuhlaa.(:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mukkeri ja sinulle myös oikein hyvää joulua!

   Poista