Olisi kiva, jos jättäisit myös kommentin käynnistäsi :)

Muistathan, että kuvat ovat minun, etkä kopioi niitä ilman lupaani.

perjantai 16. tammikuuta 2015

DIY kranssia pukkaa
Kyllä nyt Liisan kotona odotetaan jo kevättä ja päätinkin tehdä keväisen kranssin. Toki se vielä odottaa pääsyä terassin ikkunaan.


Minulle ei tullut ruusuja vaan nämä minun kukkaset ovat neilikoita.Siis minunkin piti kokeilla tehdä kukkasia suodatinpusseista. Laitoin 4 pussia päällekkäin ja pikkulasilla tein ympyrät. Sitten niittasin suodatinpussit toisiinsa kiinni keskeltä ympyrää ja leikkasin ympyrät irti.
 

Olen nähnyt aivan upeita ruusuja, jotka on tehty suodatinpusseista, mutta en edes yrittänyt tehdä niitä. Minä vain rypistelin kerrokset, joita oli 8 ja lopuksi aukaisin hieman, jolloin sain neilikan näköisiä kukkasia.


Jostakin fb-ryhmästä sain idean tehdä kranssinpohjan metallisesta henkarista,  sanoma/aikakauslehdestä ja maalarinteipistä. Väänsin henkarin ympyräksi. Sitten kiedoin ympärille tiukaksi rullaksi sanomalehteä ja teippasin maalarinteipillä. Siinä oli helppo kranssinpohja.
Liimasin neilikat kuumaliimalla. Näitä olikin tosi kiva tehdä ja sainkin uuden idean, mitä teen, mutta siitä sitten myöhemmin.


Tilasin Jenkeistä näitä tarroja muutaman sata kappaletta ja ne tulikin nopeasti. Nyt voin liimailla näitä omiin tekeleisiini, sillä kaikki tekeleeni on kyllä tehty rakkaudella. Vielä odotan yhtä ostostani, mutta se ei tullut niin nopeaa, koska se täytyy valmistaa ja sitä odotan myös innolla.

Oikein mukavaa viikonloppua toivoo Liisa

26 kommenttia:

 1. Voisi kuvitella, etyä neilikoita on tosi vaikea tehdä. Ovat niin aidon näköisiä!
  Rentouttavaa viikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis nuohan on todella helppoja tehdä ja suodatinpusseista tuleekin ihanan rouheita kukkia. Mukavaa viikonloppua myös sinulle :)

   Poista
 2. Voi että miten kaunista jälkeä taas kerran, suodatnpusseista on moneksi :) Osuvat on nuo tarrat,kyllähän se välittyy kuvistakin että rakkaudella tehtyjä ovat aikaansaannoksesi:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kirsi. Olen etsinyt noita tarroja ja piti heti tilata, kun ne löysin.

   Poista
 3. Uskomattoman aidon näköisiä neilikoita! Ihan tuli neilikan tuoksu nenään :)Tuo, jos mikä on keväinen kranssi.
  Suloisia myös nuo tarrat😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marja ja tervetuloa blogiini. Itsekin tykkään noista tarroista :)

   Poista
 4. Onpas hyvännäköisiä! Kiitos, että jaat näitä ideoita!

  VastaaPoista
 5. Onpas upea, jos et olisi kertonut, en olisi aidosta erottanut :-)
  Pitänee testata tätäkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Rouva Kivitikka. Noita oli mukava väkertää. Ei jäänyt todellakaan viimeiseksi kerraksi.

   Poista
 6. Todella kaunis lopputulos. Kaikkea hauskaa sitä eri materiaaleista saakaan tehtyä! Inspiroivaa viikonloppua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marianne :) Nuo suodatinpussit on kiva materiaali, eikä sitä usko ennen kuin kokeilee, millaisia ne on askarrella. Mukavaa viikonloppua :)

   Poista
 7. Minullakin on to do -listalla tuollaiset suodatinpaperikukat, ruusuja ajattelin yrittää väkertää. Ostin jo paketin suodatinpaperia ihan tähän tarkoitukseen, mutta onneksi se materiaali ei kaapissa pilaannu ;) täytynee viikonloppuna tehdä lisää takkaruusuja ja ehkä myös niitä hiirulaisia, ne on niin mainion näköisiä.
  Upea tämä neilikkakranssi ja edulliset tarvikeaineet. Noita kukkia voi muuten myös värjätä, vaikka taidat tykätä vaaleasta :)
  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo minä varmaan kokeilen jotakin hieman värjätäkin. Niitä ruusuja pitäisi myös kokeilla. Kiva nähdä, millaisia ruusuja teet. Mukavaa viikonloppua!

   Poista
 8. Ai niin, ostoslistalle pitääkin laittaa valkoisia suodatinpusseja. Meillä on jo liki miljoona kranssia, mutta kyllä minunkin pitää tällaista kokeilla, kun sinullakin tuli noin kaunis ja aitojen neilikoiden näköisiä. Olisi kranssipojkakin tuolla jo valmiina. Riittikö yksi paketti?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Leena, minulla meni vähän toista pakettia eli siis jonkun verran toista sataa pussukkaa. Minä tein kukista pienempiä, jolloin sain mahtumaan kolme kukkaa aina yhteen pussukkaan. Ja pussukat oli niitä isompia.

   Poista
 9. Romanttisen kaunis kranssi, hyvä sä! Viikonloppuja Suska koivuladesignesta.

  VastaaPoista
 10. Vastaukset
  1. Siis todella kivoja tehdä ja kivan näköisiä ja helppoja. Minä kävin ostamassa tänään vähän lisää askartelutarvikkeita ja pari styroksista kranssipohjaa ja tein pari uutta, joista toinen menee anopille. Niistä tuli aivan upeat. Laita kuvaa varmaan jossain vaiheessa.

   Poista
 11. Onpa kaunis! Vuosi sitten tein samanlaiseen kranssipohjaan (rautahenkari + sanomalehti) kävyistä kranssin. Pikkulinnut kävivät nyhtämässä sanomalehteä kranssista irti ja saivat pilattua tekeleeni... :/ ole siis varovainen, etteivät nuo mene ja tuhoa tätä kaunokaista ... :) ihanaa viikonloppua sinnepäin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En aio laittaa sitä ulos lainkaan, niin eivät tuhoa. Harmi, että sinun tuhosivat linnut. En usko, että suodatinpussikukat kestävät ulkona, missä niin paljon kosteutta. Lisää suodatinpussijuttuja tulossa :)

   Poista
 12. Onpa kaunis ! Ja tuo tarra on mukava lisä itse tehtyihin töihin, mukava antaa lahjaksikin ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Riitta :) Olen etsinyt tuon tyyppisiä tarroja ja olin iloinen, että löysin niitä.

   Poista
 13. Vastaukset
  1. Idea ei ole minun, mutta ideana hieno. Tykkään kyllä itsekin noista kransseista.

   Poista