Olisi kiva, jos jättäisit myös kommentin käynnistäsi :)

Muistathan, että kuvat ovat minun, etkä kopioi niitä ilman lupaani.

perjantai 29. kesäkuuta 2018

Salted caramel cheesecake -piirakka


Tässä on kyllä yksi parhaista juustokakuista/piirakoista, mitä olen koskaan syönyt. Makean kinuskikuorrutteen päällä on sormisuolaa.

Tämän reseptin löysin Kakkuparatiisin blogista. Hän oli alkuperäisen reseptin bongannut Wicked sweet kitchen-blogista. 
Alkuperäisessä ohjeessa oli pohja tehty Digestive-kekseistä, mutta minä käytin kaurakeksejä.



POHJA:
170 g kaurakeksejä
80 g voita

Lämmitä uuni 160 C. Voitele 24-sentin halkaisijaltaan oleva irtopohjavuoka. Murskaa keksit ja sulata voi. Sekoita keskenään ja painele vuoan pohjalle ja reunoille. Paista n 12 minuuttia ja jäähdytä.




JUUSTOKAKKU:
400 g maustamatonta tuorejuustoa (minä käytin Philadelphia-juustoa)
1,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 rkl sitruunamehua
ripaus suolaa
2 kananmunaa
1 rkl maissitärkkelystä

Vatkaa tuorejuusto notkeaksi sähkövatkaimella (noin 30 sek).
Lisää sokeri ja vatkaa kuohkeaksi ja tasaiseksi (n 2 min).
Lisää vaniljasokeri, sitruunamehu ja suola. Sekoita tasaiseksi.
Lisää kananmunat yksitellen ja sekoita. Lisää lopuksi maissitärkkelys ja sekoita.

 Kaada esipaistetun pohjan päälle ja paista n 30-35 minuuttia. Anna jäähtyä.


 KINUSKI:
1 dl fariinisokeria
1 2/3 dl kuohukermaa

Keitä kermaa ja fariinisokeria kattilassa hiljalleen välillä sekoittaen noin 10 minuuttia. Kokeile tiputtaa kinuskia pisara jäähtyneen kakun päälle ja jos pisara pitää muotonsa, on kinuskikuorrute valmis. Anna kinuskin jäähtyä noin minuutti ja  kaada se kakun päälle.


Anna kakun olla jääkaapissa seuraavaan päivään. Ripottele sormisuolaa kakun päälle ennen tarjoilua.




Hyvää viikonloppua toivoo Liisa

32 kommenttia:

  1. uuh, tuo on varmasti ihan super hyvää <3 Mukavaa viikonloppua Sinulle <3

    VastaaPoista
  2. Nyt kuullostaa syntisen hyvältä! Suolainen kinuski on niin hyvää!
    Kiitti ohjeesta!

    VastaaPoista
  3. Herkulta näyttää.
    Aurinkoista viikonloppua.
    Ps. Täällä meillä onneksi saatiin lisää kaivattua sadetta eilisen kovan helteen (28 astetta varjossa)jälkeen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kruunu Vuokko <3 Sopivasti on tullut tännekkin sadetta :)

      Poista
  4. Oih, ja nam nam, tätä on pakko kokeilla ☺
    Mukavaa viikonloppua Sinulle Liisa ♥

    VastaaPoista
  5. Nam,nam,nam....ja vielä kerran nam!
    Tätähän täytyy kyllä ehdottomasti joskus kokeilla!
    Vesi herahti kielelle! :)
    Leppoisaa viikonloppua! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sari samoin sinulle <3 ehdottomasti suosittelen.

      Poista
  6. Kokeiluun menee varmasti,nam``.
    ohje helppo.
    "niin ihana kesä-kukka-hattu":)
    Ihanaa viikonloppua Liisalle!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Liisa <3 Juhannusneidon kukkahattu :D

      Poista
  7. Onpas herkullisen näköistä :) hyvää viikonloppua toivottaen Ronja

    VastaaPoista
  8. Oih, onpa herkkua!
    Kauniit kukat myös.
    Suloista kesäviikonloppua!

    VastaaPoista
  9. Herkullisen näköinen, myös varmasti makuinen :) Hyvää viikonloppua!

    VastaaPoista
  10. Varmasti vie kielen mennessään!

    VastaaPoista
  11. Pitää kokeilla koska pidän kakuista missä käytetään kinuskia.

    VastaaPoista
  12. Näyttää niin hyvältä!
    En ole koskaan tuota tehnyt. Kiitos ohjeesta!
    Ja hyvää heinäkuun alkua!❤️

    VastaaPoista
  13. Kuulostaa aivan ihanalta! Kiitos reseptistä! Aurinkoista heinäkuun alkua!

    VastaaPoista
  14. Voi mikä ihana herkku ja kaunis kukkahattu :D

    Oikein ihanaista heinäkuuta Sinulle!

    VastaaPoista