Olisi kiva, jos jättäisit myös kommentin käynnistäsi :)

Muistathan, että kuvat ovat minun, etkä kopioi niitä ilman lupaani.

sunnuntai 8. lokakuuta 2017

Omenapannacottaa ja lakritsiomenahilloa


Omenat ovat nyt parhaimmillaan ja minäkin tein omenoista mm pannacottaa ja omenalakritsivoita/hilloa.

Pannacottan alkuperäinen ohje löytyy Dan Succerin sivuilta, mutta laitan oheen oman sovellukseni ohjeesta. 



HYYTELÖN AINEKSET:
5 dl kuohukermaa
1 vaniljatanko
1 dl Dansukkerin hyytelösokeri Multia

Kuumenna kerma ja halkaistu, raaputettu vaniljatanko kiehuvaksi.
Katkaise virta ja anna vaniljatangon muhia kannen alla 5 minuuttia.
Lisää hyytelösokeri ja kuumenna liemi uudelleen kiehuvaksi koko ajan sekoittaen. 
Keitä noin 0,5 minuuttia. Poista vaniljatanko ja anna jäähtyä hieman. 
Kaada seos 4 jälkiruoka-astiaan ja vie viileään hyytymään pariksi tunniksi.
PINNALLE:
2 omenaa kuutioina
2 dl puristettua omenamehua (käy varmasti kaupastakin ostettu omenamehu. Alkuperäisessä ohjeessa oli käytetty vettä ja makeaa valkoviiniä)
1 kanelitanko
0,5 dl hyytelösokeria

Kuori ja kuutioi omenat.
Kuumenna omenamehu ja kanelitanko kiehuvaksi ja anna muhia jonkun aikaa.
Lisää omenakuutiot liemeen ja keitä noin 5 minuuttia. 
Nosta omenakuutiot pois ja kun ne ovat jäähtyneet, laita ne hyytelön päälle.

Kuumenna n 1 dl omenoiden keintinlientä ja lisää hyytelösokeri, sekoita koko ajan ja anna kiehahtaa.
Jäähdytä hetki ja lusikoi liemi omenakuutioiden päälle. 
Vie viileään odottamaan.

Minä rakastan pannacottaa ja tätä teen vielä uudelleen varmasti monta kertaa.

LAKRITSIOMENAHILLO

(Tämän ohjeen löysin soppa365 sivuilta nimellä lakritsiomenavoi)

0,5 dl kuivaa omenasiideriä
1 kg omenoita
2 dl fariinisokeria
1,5 dl lakritsijauhetta
0,5 tl jauhettua neilikkaa
0,5 tl kanelia 0,5 tl maustepippuria




Kaada siideri kattilaan ja keitä n 5 min, kunnes noin puolet on jäljellä
Kuori ja kuutioi omenat ja lisää ne kattilaan ja keitä keskilämmöllä n 15 min välillä sekoittaen
Lisää fariinisokeri


Soseuta sauvasekottimella ja/tai painele seos siivilän läpi (Minä tein molemmat, jolloin seoksesta tuli todella sileää)


Lisää mausteet soseeseen.
Keitä miedolla lämmöllä kannen alla n 20 min ja sekoittele välillä.


Purkita hillo ja jäähdytä huoneen lämmössä.  Yhdestä annoksesta ei tule kovin paljoa, joten kannattaa ainakin tehdä tuplana.

Minä olen ollut viikon syyslomalla ja vietimme Vuokatin maisemissa 5 päivää. Ensi viikolla taas työt alkavat.
Mukavaa lokakuuta toivoo Liisa







36 kommenttia:

  1. Pannacotta on ihan parasta, minunkin lemppari! Tuota lakritsi-omppuhilloa pitää heti kokeilla. Lakritsi on toinen lemppari, mistä tulikin mieleen lakritsipannacotta ja vadelmakastike, taivaallisen herkullista sekin.
    Mukavaa sunnuntaita ja lokakuuta sinullekin😊

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Marja, sitä lakritsipannacottaa olenkin tehnyt jo monta kertaa. Pannacottat on vaan niin herkkuja :) Mukavaa sunnuntaita sinullekin.

      Poista
  2. Voi mahdoton, mitä herkkuja! Tuo hillo vie varmasti kielen mennessään!
    Leppoisaa sunnuntaita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Mamma63 :) Hillo on kohta mennyt isännän aamujugurteissa myslin kanssa :)

      Poista
  3. Nam Nam mitä herkkuja!😋
    Hyvää sunnuntai päivää sinulle!

    VastaaPoista
  4. Panna cotta on ihanaa ja tuo sinun herkullinen omppuvaraatio on varmasti todella maukasta. 😋 Pitääkin kokeilla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tykkäsin tuosta pannacottasta, koska se ei ole liian makea :) Kannattaa kokeilla. Kiva kun poikkesit ja jätit kommentin. Tulen vastavierailulle :)

      Poista
  5. Oi mitä herkkuja! Täytyy tunnustaa, että en osaisi tehdä noita herkkuja! Mukavaa alkavaa viikkoa Sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä Leena sinäkin osaisit tehdä :) Kiitos samoin sinulle!!

      Poista
  6. Kiitos herkkuohjeista. Meillä syötiin tänään amerikkalaista omenapiirakkaa, jonka äitini oli leiponut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Satu :) Omenapiirakka kuuluu nyt tähän aikaan :)

      Poista
  7. Jopas siellä on herkuteltu!
    Ihanaa!

    Kaunista alkavaa viikkoa sinne Pohjolaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Susanna, sanoin sinne etelään :)

      Poista
  8. Ihania herkkuja ♥ Mullakin purkki tuota lakrisijauhetta, ehkäpä innostun tuota ohjetta kokeilemaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Maiccu :) Vadelma-lakritsipannacotta on myös herkullista :)

      Poista
  9. Onpa kiinnava tuo lakritsiomenajuttu. Ei ihan tavanomainen yhdistelmä, mutta varmasti oikein hyvää. kiitos ohjeista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se onkin vähän erilaista hyytelöä. Kannattaa kokeilla :)

      Poista
  10. Ihan älyttömän hyvältä kuulostavat kaikki, mutta erityisesti uteliaisuus heräsi omppu-lakritsahilloa kohtaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oma suosikkini on kyllä tuo pannacotta. Ne on vaan niin hyviä. Isännällehän se tuo lakritsiomenahyytelö on tehty aamujogurttia varten.

      Poista
  11. Voi mitä herkkuja ja ihania kuvia:)♥ Kiitos ohjeista! Tuo Sotkamon Vuokatti on aivan ihana paikka ja mitkä maisemat siellä onkaan! Mukavaa alkavaa syysviikkoa sinne teille♥

    VastaaPoista
  12. Vau, kuulostaapa erikoiselta tuo omena ja lakritsi yhdistelmä! Minkähän kanssa sitä syödään? Meillä lapset syö omppohilloa puuron kanssa, mutta en tiedä maistuisiko tuo versio. :D Paahtoleivän päälle tuo saattaisi sopia hyvinkin. Mukavaa viikkoa!

    VastaaPoista
  13. Voi että kuulostaa herkulliselta.. minä kun olen suuri lakritsin ystävä. Namskis♥
    Mukavaa alkavaa viikkoa sinulle Liisa.

    VastaaPoista
  14. Ihanan näköisiä herkkuja. Meillä omenoilla oli välivuosi ja saimme vain ämpärillisen omenoita, mutta ensi vuonna voisin palata näihin ohjeisiin ;)

    VastaaPoista
  15. Voi mahoton mitkä herkut olet tehnyt ♥

    VastaaPoista
  16. Voi, mitä herkkuja! Kiitos reseptistä!

    VastaaPoista
  17. Oi että, kun näyttää hyvältä. Tuohon saisinkin käytettyä lakritsijauhettani, mutta luulen, että saisin sen valitettavasti syödä yksin, kun miesväki meillä ei taida välittää tuosta omenavoista.

    VastaaPoista
  18. Just mietin että mitä sitä omenoista tekis.. Niitä kun vielä runsain mitoin tossa kuistilla oottamassa työstämistä.
    Siitä siis tän päivän jälkiruoka lapsille <3 ... ja lakritsijauhe meni ostoslistalle ;)

    VastaaPoista
  19. Voi sentäs, lakritsiomenavoi, eipä ole moinen ohje osunut silmiini ikinä ennen.
    Nämä sun kokkaukset näyttävät erinomaisen herkullisilta kyllä.
    Mutta ei ratkaise mun omppuongelmaa, niitä nimittäin on nyt ihan liikaa. Töissäkin ovat jo niin omenoilla kyllästettyjä, että ei sinnekään enää :D
    Omppuhilloakaan viitsi tehdä määräänsä enempää. Kauhea ongelma :D :D

    VastaaPoista
  20. Näyttääpäs hyvälle <3 Mukavaa viikonjatkoa :)

    VastaaPoista
  21. Omenalakrisivoi kuulostaa herkulta ☺ Kiitos ohjeesta sitä pitää kokeilla.
    Aurinkoista keskiviikkoa Sinulle Liisa ♫

    VastaaPoista