Olisi kiva, jos jättäisit myös kommentin käynnistäsi :)

Muistathan, että kuvat ovat minun, etkä kopioi niitä ilman lupaani.

tiistai 11. elokuuta 2015

Hirvensarvien uusi elämä
Tässä minun viimeisin tuunaukseni, mutta ennen kuin tähän pisteeseen pääsin, oli siinä suunnittelemista ja pähkäilyä


Meidän ystäväpariskunta hirvestää ja jo kuukausia sitten he antoivat minulle kaksi tälläista hirvensarvista katkaistua palasta. He olivat aikoneet tehdä niistä naulakot, mutta kysyivät sitten, että keksitkö näistä jotakin. Minä otin ne mielihyvin vastaan ja ajattelin heti, että noista teen tuikkulyhdyt. Näistä olisi voinut tehdä sellaisenaan ne, mutta minua häiritsi, että koska ne oli katkaistu, niin päät oli luun valkoiset. Miten siis saan niistä luunvaaleat.


No isäntä ehdotti, että hiekkapuhalla ne. No en ollut koskaan hiekkapuhaltanut, mutta isäntä laittoi laitteet ja ämpäriin hiekkapuhallushiekkaa ja oikeat varusteet ja niin aloin ensimmäistä kertaa kokeilemaan myös tätäkin hommaa. Ei se ollutkaan niin vaikeaa.


En saanut hiekkapuhalluttamalla sitä ihan luun valkoista, joten marssin kauppaan ja ostin valkoista puuvahaa. Sitä laitoin ensin kerroksen ja hioin ja sitten laitoin uuden kerroksen. Seuraavana päivänä harjasin kevyesti ja niin oli valmis pinta. Tässä kuitenkin sarvet hiekkapuhalluksen jäljiltä ennen käsittelyä.


Minulla oli ensin ajatuksena laittaa tuikkujen alustaksi pienet leivosvuoat, jotka olin saanut eräältä ystävältäni. No ei ne sittenkään näyttäneet niin hyvältä.

 Sitten muistin, että olin ostanut kirpparilta erään pyöreän tuikkuhärpäkkeen noiden lasien vuoksi ja siitä sain idean. Isäntä oli ostanut juuri uuden Tig-hitsin, joten pyysin häntä tekemään nuo tuikkupidikkeet. Tuon pyöreän ympyrän sainkin siitä "härpäkkeestä" ja isäntä sitten hitsasi nuo piikit siihen. Porasin reiät hirvensarviin ja niin niistä tulikin sitten oivat tuikkulyhdyt. Isäntä kyllä totesi, että saat itse opetella tämän jälkeen hitsaamaan :) No pitää sitäkin kokeilla.


Nämä tuikkulyhdyt ovat luonnossa hieman vaaleammat kuin kuvassa, mutta kelpaisi kyllä minulle. Mutta menin jo ennen tuunausta lupaamaan ystäväpariskunnalle, että hirvensarvet palaavat kyllä teille takaisin, mutta hieman tuunattuina.

18 kommenttia:

 1. Tosi kaunis lopputulos!
  Olet kyllä taitava, kun käsissäsi kone kuin kone pysyy!

  VastaaPoista
 2. Voi hyvän tähäre, ku Sinä oot sitte taitava käsistäs ja kuulostaa siltä, että miehesiki luottaa Sun taitoohis.
  Toisin sanoen teet mitä taharot ja muut mitä osaavat ☺☺
  Sait kyllä todella upiat tuikkulyhyryt. Tykkään ♫~♥♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jäisi moni asia kokeilematta ilman isäntää. Hän on hyvä opettaja ja osaan aika montaa vempelettä jo käyttää.

   Poista
 3. Voi että noista sarvista tulikin upeat.

  VastaaPoista
 4. Tosi hienot, ei muuta kuin paja pystyyn ja joulumarkkinoille, terkuin Suska.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Suska, mutta taidan jättää väliin. En ole koskaan myynyt tuotoksiani.

   Poista
 5. Vastaukset
  1. Kiitos Tanni. Ne ovat luonnossa kauniimmat väriltäänkin.

   Poista
 6. Hienot!!! Ei oo sinulla kyllä mielikuvituksen puutetta, niin mielettömiä ideoita jatkuvasti... Ja vielä uskomattomampia toteutuksia. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Satu! Joskus kyllä vaatii pähkimistä oikein todella ja joskus ideat tulee heti, kun näkee jonkun esineen, mitä alkaa tuunaamaan.

   Poista
 7. Aivan upeat! Meillä on hirvensarvet olleet jo pitkään liiterissä, kun en halunnut niitä takaisin seinälle remontin jälkeen...suostuiskohan mies ne pilkkomaan? ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuitiina <3. Ellei suostu pilkkomaan, niin voisihan ne maalata sisustukseen sopivaksi ja käyttää vaikka naulakkona tai jotain.

   Poista
 8. No näinhän nuokin sait mukavasti tuunattua. Täälläkin on vastaavat sarvet - joskus hamassa ? valmistuvan pihapation seinälle ajattelin niitä - naulakoksi grillausvälineille... Vaan voisihan niistä tuunata seinäkynttelikköpidikkeenkin... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä idea tuo naulakko ja kyllä niistä saisi varmasti upean juuri seinällä olevalle kynttelikölle.

   Poista