Olisi kiva, jos jättäisit myös kommentin käynnistäsi :)

Muistathan, että kuvat ovat minun, etkä kopioi niitä ilman lupaani.

keskiviikko 22. heinäkuuta 2015

Laatikon mentävä aukko
Siis tässä oli laatikon mentävä aukko. En tiedä, miksi jätimme tämän aukon tähän Rapulan toiseen päähän, mistä mennään saunaan. Tuon ritilän takana on grillikatos. Miksi emme tuolloin jatkaneet terassia tähän päähän asti. Samoin on katon laita. Levennys on vain tuon grillikatoksen kohdalla ja samalla vaivalla olisimme tehneet katon sekä terassin levennyksen. No, minulla on ollut jo pitkään ajatus siitä, että tämä aukko vaatii sen puulaatikon. Ajatuksen myyminen isännälle kestikin sitten pitkään, mutta viimein hän sen hyväksyi. Minua tympäsi nuo puuastiat terassilla ja kottikärryt tässä aukossa, millä isäntä kuskasi puita saunaan ja takkaan.Tästä se sitten alkoi eli tein laatikon kehyksen ensin. No eihän se mennyt niin kuin Strömsössä. Otin liian tarkan mitan aukosta ja laatikko oli aivan liian pitkä, sillä olin ottanut mitat sentilleen grillikatoksen reunasta terassin reunaan. Tarvitseehan kansikin lisää tilaa. Kun olin sen jo kasannut ja vuorannut laudoilla, niin jouduin lyhentämään sitä, mutta ei se nyt loppujen lopuksi ollutkaan mikään hirveän iso homma. Minuahan olisi harmittanut, että se olisi ollut jokusen sentin liian pitkä.
 
Laatikon olen tehnyt halvasta vajaakanttisesta laudasta, jonka toinen puoli on raakalautaa. Sisäpuolelta lauta oli sileää, mutta muutoin epätasaista eli vajaakanttista. Pohjaan jätin tietysti ilmaraot.
 

Kanteen laitoin kunnon vahvistukset, sillä kannellakin on painoa aika paljon.


Saranathan on tässä sitten huippulaatua. Ne on rosteria ja olleet kuorma-auton kontin ovessa. Vieläkin kuin uudet. Kansi kääntyy aivan ympäri, joten laatikon täyttö on helppoa. En ollut ikinä itse laittanut saranoita, mutta isäntä opetti mitä teen. Ei sitten suostunut tekemään sitä, vaan halusi, että minä itse opin ne asentamaan.


Siinä saranoiden asennusta vielä.


Saranoiden kohdalle laitoin siis tukipuut ja niille piti sahat kolot, jotta kansi asettuu paikoilleen. Helppoa oikealla työkoneella. Hioin laatikon päältä vain sen verran, ettei tikut tartu, jos sattuu istumaan laatikon päälle.Kuorin nurmikon pois ja myös multaa. Alle laitoin kangaskatteen ja päälle hiekkaa ja sepeliä.Laatikko oli todella painava, joten kuskasimme sen paikoilleen tiilikärryillä. Tuosta vasemmalta kaivoin sepelit alle, sillä siihen isännällä oli tarkoitus joskus tehdä puuvarasto. Sen ajatuksen torppasin jo aikoja sitten. Aion poistaa kaiken sepelin ja laittaa siihen multaa. Tähän päätyynhän tulee sitten joskus se minun hyötypuutarhani laatikoineen. Mitä tuohon seinän viereen sitten laitan, en vielä tiedä. Laatikon alle laitoin tukipuuksi pari lankkua, jotta ilma pääsee kiertämään. Laatikon maalasin samalla värillä, millä Rapulakin on maalattu. Myös sisäpuoli on maalattu.Maalasin vielä alla olevat tukilaudat samalla värillä, jotta on siistimpi ja kiinnitin vielä koristeen laatikon seinään.
 
 
 
Laatikosta puuttuu vielä ketjut, jotta kansi ei laske ihan alas, kun ottaa sieltä puita. Täytin sen tietysti jo valmiiksi puilla. Isäntä se on, joka muuten kuskaa puut ja lämmittää saunan ja terassin. Ehkä minäkin nyt sitten alan täyttämään tätä laatikkoa. Aika monta kottikärryä sinne mahtuikin puuta. Ja laatikkohan on sitten monikäyttöinen. Sitä voi käyttää apupöytänä tai halutessaan vaikka istahtaa saunasta tullessaan vilvoittelemaan. Toivottavasti isäntä on tyytyväinen laatikkoon, kunhan pääsee sitä testaamaan.
 
Jälleen on yksi projekteista valmis ja ei voi olla kuin tyytyväinen.
 
Muuten asuntoautoprojektimme lähti käyntiin nyt toden teolla, sillä isäntä asensi sinne jo muutaman ikkunankin. Onhan se takkuillut, sillä jouduimme teettämään koko kontin uudelleen, sillä siellä oli kosteutta. Sitten piti hiekkapuhalluttaa pohja ja maalata, joten niihin on mennyt aikaa ja tietysti myös todella paljon rahaa.
Jokunen ikkuna ja kattoikkuna pitää vielä asentaa ja pääsee sitten laittamaan taas sisustaa. Isäntäkin on oikein innoissaan. Pitäisi olla ensi kesänä valmiina joten siitäkin projektistakin jossain vaiheessa. Siitähän tulee meille unelma-auto.
 
 
Liisa
 

16 kommenttia:

 1. Tuolla puulaatikollisella lämpiää varmasti saunanuuni useamman kerran. Ei tarvitse isännän olla joka ilta puita kärräämässä ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä sieltä riittää puuta! Emme edes joka viikko lämmitä tuota puusaunaa, kun kestää monta tuntia. Käymme kyllä joka päivä saunassa, kun meillä on aina valmis -kiuas kellarissamme. Kun illat pimenee, niin varmaan taas useammin lämmitämme ja Rapulan takkaankin tarvitaan puita.

   Poista
 2. Tulipas hieno! Pieni muutos sinänsä, mutta huikea lopputulos! Näyttää kuvissa tuo tekeminen NIIN helpolle ;-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Rouva Kivitikka! Eiköhän tuohon silmä totu. Tekeminen sinänsä on helppoa, kunhan saa kehikon suoraan.

   Poista
 3. Toimiva ratkaisu ja lopputulos näyttää hienolta!

  VastaaPoista
 4. No huhhuh! Wautsiwau - on se komia ja sinä taitava!! IHAILEN!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih Tanni! Kyllä tuollaisen laatikon tekee kuka tahansa, jos on vehkeet, millä tehdä. Mutta kiitos kuitenkin!

   Poista
 5. Voi Liisa että sinun käsissäs ei mikään jää tekemättä. Ihan supertaitava Lissu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kaisa. Tällaisen tekeminen ei nyt niin vaikeaa ole.

   Poista
 6. Ihailen Sinun taitojasi ☺ Laatikosta tuli todella hieno... puulaatikoksi, kun minä sen veisin sisälle sisustuslaatikoksi ☺

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos ma-te. Tämä on liian iso sisälle. Olen kyllä tehnyt toisen laatikon joskus terassillemme. Se oli paremmasta puusta tehty kuin tämä.

   Poista
 7. Jaaha, puuseppätär on taas ollut touhussa - komeaa ja siistiä jälkeä on syntynyt :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo varsinainen puuseppätar :) mutta testattu jo on ja kestää hyvin istumisenkin ja on juuri sopivan korkuinen.

   Poista