Olisi kiva, jos jättäisit myös kommentin käynnistäsi :)

Muistathan, että kuvat ovat minun, etkä kopioi niitä ilman lupaani.

lauantai 24. tammikuuta 2015

Pääsiäiskranssi paperinarusta

ET-lehdessä oli ohjeet paperinarukranssin tekoon, joten päätin tehdä pääsiäiskranssin.Solmimispuuta ei ollut, joten jouduin tekemään sen itse. Tästä tulikin ihan Etanan näköinen. Minulla ei ollut sen kummempia piirroksia, vaan tein tämän "omien mittojen" ja suunnitelmieni mukaan, mutta siitä tulikin toimiva peli. Lopuksi hioin ja vahasin "Etanani" .
Laitan tähän "Etanan" mittoja, jos joku innostuu tekemään tällaisen. "Etanan"  aluslaudan pituus on 34 cm, pään ja hännän väli 21 cm ja pään ja hännän korkeus on 8 cm. Minusta nämä oli hyvät mitat. Päähän porasin kahdelle puutapille reiät ja häntään porasin reiän naulalle. Viritin langan siten, että alkupää tuli naulaan ja sitten molemmat langat pään reikien läpi. Päässä olleilla puutapeilla kiristin langat. Puutapit ja naula ovat siis irrotettavia.Ostin rautalankakehyksen, mutta aivan hyvin sen voi itsekin tehdä vahvasta rautalangasta tai irrottaa jostakin vanhasta varjostimesta. Olisin halunnut  epätasaista paperinarua, mutta sellaista ei löytynyt, joten jouduin tyytymään tiiviiseen paperinaruun. Ostinkin oikein pääsiäisen keltaista ja vihreää. Katkaisin narun noin 135 cm pituiseksi. Koska tämä naru oli niin ohutta ja tiivistä,  kastoin narut lämpimään veteen ja jokaista narua avasin pyörittämällä sitä sormien välissä, jotta sain hieman kierteitä avattua.
Tämän jälkeen taittelin narut kolme kertaa, jolloin narussa oli 8 lankaa päällekkäin. Seuraavissa kuvissa näet, miten solmuke tehdään. Olin jo aika pitkällä, kun huomasin, että tuo 8-lankainen solmuke on aivan liian harva, joten purin työni ja tuplasin langat. Laitoin samaan solmukkeeseen sekä keltaista että vihreää narua.Solmuke tehdään niin, että narusidos taitetaan keskeltä ja laitetaan sidontalankojen päälle ja molemmat puolet taitetaan sidontalankojen ulkopuolelta sisäpuolelle.Kun molemmat puolet on taiteltu, sidos kiristetään ja  viedään  naulapäähän.Tässä minulla on jo tuplamäärä naruja. Kun pään ja hännän väli alkaa täyttyä, irrotetaan naula ja pään tapit. Siirretään valmiit solmukkeet naulan taakse ja kiristetään jälleen sidontalangat puutapeilla ja jatketaan työtä.Siinä minun työni valmiina.  Alkuperäisessä ohjeessa tuo kranssinauha oli pyöritetty rautalankakehyksen ympärille, mutta minun rautalankakehykseni oli niin iso, ettei se näyttänyt hyvältä, joten sidoin kranssinauhan kehykseen kiinni ilman pyörittämistä. Tämän jälkeen kuivasin kranssin ja pöyhin sitä.


 Kranssi on valmiina odottamassa pääsiäistä.


Hajotin jouluasetelmani ja otin tämän mehikukan (?) talteen ja istutin sen Terrasta hankkimaani ja sydämellä tuunaamaani ruukkuun.No niin, nyt se on sitten tullut. Minun oma leimasimeni. Tilasin sen Jenkeistä, kun huomasin, että siellä oli tilattavissa myös omalla nimellä. Ne valmisti sitten tällaisen....Näihin tunnelmiin, ihanaa viikonloppua toivottelee Liisa

27 kommenttia:

 1. Kekseliäästi olet etanan tehnyt ja seikkaperäiset ohjeet kivaan kranssiin :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Etana syntyi helposti. Alkuperäinen sidontapuu näytti niin monimutkaisesti tehdyltä.

   Poista
 2. Onpas huippuhieno kranssi =)
  Ja ihana tuo leimasin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, siitä tuli värien puolesta ihan herkku. Kun näin netissä, että tekevät noita nimillä, niin oli pakko tilata.

   Poista
 3. Voi, miten hieno kranssi. Hetki taisi vierähtää sitä tehdessä... :) Tosi kiva tuo leimasin!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tykkään itsekin tuosta ja sitä oli kiva ja helppo tehdä. Ellei olisi pitänyt jokaista narua pyöritellä, niin tuohan syntyisi nopeasti, mutta vierähti siinä tovi.

   Poista
 4. Onpa upea kranssi. Itse juuri tänään pakkasin pois viimeisetkin joulukoristeet ja mietin kuumeisesti mitä laittaisin tilalle. Ehkä tässä tosiaan jo voisi suunnata ajatukset pääsiäiseen ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ja tuo leimasin on upea! Mistä tilasit?

   Poista
  2. Tuon kranssin tekeminen oli kivaa, eikä varmasti jää viimeiseksi tekeleeksi. Nyt kun on tuo sidontapuukin tullut tehtyä. Tilasin ne tarrat ja tuon leimasimen etsy.comin kautta. Sieltä löytyy hakusanalla vaikka mitä. Tää on vain välittäjä, mutta sieltä otti heti henkilökohtainen asiakaspalvelija yhteyttä spostilla. Tilaus myyjälle lähti heti, kun maksu oli suoritettu. Todella hyvää ja nopeaa palvelua. Molemmat hankintani tuli eri valmistajalta, joten maksoin kaksi maksua ja paketit tuli postilaatikkoon ja ilmoitus siitä, kun paketit ovat lähteneet. Leimasimesta tuli malli spostiin ja sen jälkeen hyväksyminen.

   Poista
 5. Onpa keväinen ja kaunis kranssi! Tuollaista ei löydy valmiina, ihana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, se näyttää ihanan väriseltä luonnossa.

   Poista
 6. Upea kranssi! Siinä on kauniit värit!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maarit! Kun valitsin nuo värit, niin pähkäilin, että tuleeko liian äklön värinen, mutta lopputulos ei ollut hullumpi.

   Poista
 7. Kauniin keväinen kranssi. Työvaiheet näyttivät jännittäviltä. Nyt on muutenkin näkynyt keltaista ja vihreää myös kevään vaatteiden puolella :) Nyt vain tehtailemaan usampia, jos intoa riittää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marianne! Pitäisi löytää sitä epätasaista paperinarua, niin siitä tulisi helpommin. Ehkä näistä jämänaruista teen vielä pääsiäiskanalleni pesän. Mutta uusia värejä pitää kokeilla.

   Poista
 8. Ihanan keväinen tuo kranssi! Ja leimasin on todella kiva :)

  VastaaPoista
 9. Aikas hieno ! Siitä onkin monta vuotta kun itse olen paperinarusta askarrellu mitään ;) Kevät alkaa lähestymään pikkuhiljaa ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Riitta. Kyllä kevät alkaa pikkuhiljaa tulemaan ja saa odottaa myös aurinkoa. Paperinarusta en ole paljoakaan aikaisemmin mitään tehnyt.

   Poista
 10. Kohta rysähtää 50 tonninen rikki! -m-

  VastaaPoista
 11. Puuseppä se tekee itse välineet :) Sulle sopii se juttu, että muut teköö mitä osaa, mä teen mitä haluan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, en voi sanoa ettei tämä tyttö ole puuseppää nähnytkään, sillä isäni oli puuseppä :) No minä en ole, mutta jotain sentään syntyy käsissäni. En kuitenkaan ihan noin taitava ole :)

   Poista
 12. Kevättä rinnassa, ihan selvästi, kun pääsiäinen jo mielessä :) Tosi kiva kranssi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä todellakin odotan jo kevättä ja pääsiäistä. Kiitos, tykkään itsekin ja nuo värit tuovat mieleen kevään ja orastavan vihreyden :)

   Poista
 13. Kaunis kranssi, taidampa ruveta tekemään jos osaan :) Jouluisen valokranssin valoilla kudoin muutama vuosi sitten ja pidän siitä kovasti, Kiitos vinkistä/ohjeesta ja hyvää vkl :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olepa hyvä :) Tuon solmimispuun tekeminenkin on yllättävän helppoa ja jopa minulta se onnistui. Eikä tuo kranssin tekeminenkään ollut vaikeaa. Kiitos samoin sinulle!!

   Poista