Olisi kiva, jos jättäisit myös kommentin käynnistäsi :)

Muistathan, että kuvat ovat minun, etkä kopioi niitä ilman lupaani.

torstai 7. elokuuta 2014

Kesälomalla

 
 
Ensimmäinen kesälomareissumme on takana päin ja tulimme pariksi yöksi kotiin ja pesemään pyykkiä.
Reissumme alkoi Tampereelta, missä viivyimme pari yötä.
 
 

Ehdoton suosikkiravintola on Ravintola Hook Kehräsaaressa, minne täytyy joka kerta suunnistaa syömään kanan siipiä. Ne ovat meidän molempien herkkua. Onneksi olimme varanneet pöydän etukäteen, sillä sinne joutuu useimmiten jonottamaan.Tampereelta suunnistimme Tallinnaan, missä viivyimme kaksi yötä.Ravintola Beer House Tallinnan vanhassa kaupungissa osoitteessa Dunkri 5 on ehdoton suosikkipaikkamme ja suunnistimmekin sinne heti, kun kävimme kirjautumassa ensin hotelliimme.  Kävimme siellä syömässä joka päivä ja sinne on aina mentävä, kun käy Tallinnassa.Ravintola on todella viihtyisä ja tässä kuva ravintolan keskiosasta.Ravintolasalin perällä on lasikatolla katettu terassi, missä on pieniä looseja eri teemalla sisustettuna. Nyt emme siellä kuitenkaan ruokailleet, vaan istuimme näillä helteillä ulkoterassilla.

Ravintolassa on aivan ihastuttava kellariravintola, mikä on sisustettu merirosvolaivaksi. Siellä oli akvaariossa ihan oikeita haikalojakin ja löytyyhän sieltä kidutustuolikin. Ehdottomasti käymisen arvoinen paikka koko Beer House.
Rakastamme hyvää ruokaa ja olemme aika ennakkoluulottomia. Beer Housen ala carte -listalla oli alkuruokana sellainen erikoisuus, että sitä oli pakko kokeilla, vaikka ennakkoluulot oli meillä molemmilla todella korkealla tämän ruuan suhteen. Tilasimme nimittäin todellista "koiran ruokaa", rapeaksi paistettuja sian korvia valkosipulimajoneesin kera. No olihan se kokemus ja syökööt tästedeskin koirat nämä "herkut", vaikka ei se niin huonoa ollut.

Pippuripihvi oli poistunut listalta, mutta söimme sisäfilettä kermaisessa olutkastikkeessa, eikä ravintola pettänyt tälläkään kertaa ruuan laadussa.
Minä en juo lainkaan olutta koskaan, paitsi Beer Housen Premium- olutta on pakko ottaa yksi tuoppi , kun se on siellä itse tehtyä ja todella maukasta.


Ilmat oli niin helteiset, ettei jaksanut oikein hypätä kaupoissa, vaan etsiskeli aina varjopaikkoja. Kävimme myös kiertoajelulla, koska kävellen ei jaksanut liikkua kovinkaan paljoa.

 Mm tällaisen ihanan lampaan kuitenkin löysin sieltä kotiini viemisiksi.


 

Lammas löytyi Tallinnan vanhan kaupungin sisääntuloportin vierestä vastapäätä Viru-hotellia "Hää Eesti Asi" -nimisestä liikkeestä, mikä on ehdottomasti käymisen arvoinen paikka. Siellä on mm virolaisia käsitöitä. Tämä lammas oli tehty Kuressaaressa.

Ihana ja rentouttava matka kerta kaikkiaan. Viinikaappi myös täytetty tulevan talven ruokaherkutteluja varten ja lisäksi mukaan tarttui paljon hyviä ideoita, joita voin toteuttaa.....

6 kommenttia:

 1. Täytyypä ottaa tuo Beer House ensi kerralla Tallinnassa käyntikohteeksi.

  VastaaPoista
 2. Ehdottomasti. Se sijaitsee raatihuoneentorilta noin 30 m ylös kohti vanhan kaupungin kukkulaa.

  VastaaPoista
 3. Wau, näyttipä ruuat herkullisilta! Hieno lammas!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihastuin niin tuohon lampaaseen, että halusin sen ihan sisustuselementiksi.

   Poista
 4. Tallinna se vaan otti meiksinkin otteeseensa aikoinaan, mukava keskieurooppalainen tunnelma paikka paikoin kuten kuvistasikin näkyy.
  Siankorvat oli kyllä rapsakan näköisiä, mutta ehkei kuitenkaan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan siellä tullut käytyä useita kymmeniä kertoja ja vanha kaupunki on kyllä todella ihana.

   Poista