Olisi kiva, jos jättäisit myös kommentin käynnistäsi :)

Muistathan, että kuvat ovat minun, etkä kopioi niitä ilman lupaani.

sunnuntai 22. kesäkuuta 2014

DIY Lentävä lokki

 
Pihalla puuhastelu jatkuu...                                                                       
 
 

Muuratessani tuota majakkaa tuli mieleeni, että majakan ympärillä lentelee aina lokkeja ja niitä olisi kiva saada myös oman majakkani ympärille. Mutta en löytänyt sopivia kaupasta enkä kirpparilta. Sitten muistin, että minullahan on pari lintua terassilla, joista voisi tuunata jotakin.Mikä lie lintu, mutta eihän se lokilta näytä.Linnulta pää poikki ja pää uuteen asentoon. Kylkiin tehtiin viillot, jotta sain kiinnitettyä vanerista tekemäni siivet paikoilleen. Hieman hioin myös noita siiventynkiä pienemmäksi ja maalasin linnun valkoiseksi. Ja sehän näyttää lokilta.Tämä lintu olikin sitten haasteellisempi, koska kaulaa ei voinut katkaista. Sen kaula oli jo niin lyhyt entuudestaan.Tämä lokki katselee maahan etsien laskeutumispaikkaa. Jätin molemmille linnuille pienet "jalantyngät".


Porasin lintujen alle reiät, johon kiinnitin ohuinta harjaterästä, mitä kaupasta löysin. Sitten vain tökkäsin ne kivikkooni ja siellä ne lokit lentelee mukavasti tuulen mukana.


Vielä haluaisin lisää noita lokkeja, mutta niitä ei todellakaan ole löytynyt, joten täytyy miettiä, pitääkö itse alkaa tekemään puusta.

6 kommenttia:

 1. Hauskat lokit :-) Toimivatko nuo myös elävien lintujen karkottajina?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tiedä, toimivatko, mutta ei meidän pihallamme näy tepastelemassa juurikaan lokkeja. Noita puisia lokkeja on kyllä muuallakin. Ehkä ne puiset ovat ottaneet tämän reviirikseen :)

   Poista
 2. Hieno majakka ja veikeät lokit. Itselläkin on ollut suunnitelmissa jonkunlainen majakka, jospa jo tänä kesänä saisi sen aikaiseksi ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Leena. Minäkin ehkä teen vielä niistä ruukuista ison majakan etupihallemme, mikäli aika antaa myöten.

   Poista
 3. Hieno tuunaus ja upeaa kesäistä pihataidetta :) Linnut täydentävät kivasti kokonaisuutta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marianne! Linnut sopivat sinne hyvin ja kun vain saisin muutaman lisääkin sinne.

   Poista