Olisi kiva, jos jättäisit myös kommentin käynnistäsi :)

Muistathan, että kuvat ovat minun, etkä kopioi niitä ilman lupaani.

torstai 5. helmikuuta 2015

Olohuone muutoksen kourissa

 

Kevään tulleen minulla alkaa pesänrakennusvietti eli uudet tuulet puhaltaa sisustuksessa. Tällä kertaa muutos tapahtuu  (jälleen) olohuoneessa. Meillähän sisustus ainakin väreiltään vaihtuu tiheään. Tämän tumman sohvan  (siis minä) ostin meille joitakin vuosia sitten ajatuksena, että se menee meidän matkailuautoon. No ei mennyt, vaan jäi meidän olohuoneeseen.
Olen kuitenkin haaveillut, että saan uudelleen vaalean sohvan olohuoneeseemme. Tuo tumma sohva on aivan ihana, mutta jotenkin niin synkkä.
Näin toissapäivänä huonekaluliikkeen mainoksessa ihanan näköisen sohvan ja  mieheni näki ilmeestäni, että jotakin on mielessäni. Kun kerroin, niin mieheni sanoi, että mennään katsomaan. (Kyllä taas meni pointsit miehelleni, blob blob, blob.)
Se sohva oli tietysti vaalea, mutta koeistuminen oli pettymys. Sitä sohvaa ei meille tullut.
Olin jo aikeissa viedä tumman sohvamme uudelleen verhoukseen, mutta mies päätti, että ostamme uuden sohvan ja tämä menee vihdoinkin sitten siihen meidän rakenteilla olevaan matkailuautoon ja sinne se sopii myös tulevien värien puolesta.
Ei tuntunut löytyvän hyvää sohvaa, mutta mies vei minut vielä pariin muuhunkin huonekaluliikkeeseen ja sieltä löytyikin ihana malli, mihin (myös) mieheni ihastui. Minä sain valita kankaan, mikä olikin aika vaikeaa. Täysin valkoista en halunnut, mutta löysin kivan vaalean kankaan. Nyt sitten odotamme 5 viikkoa, että sohva kotiutuu. Ja monta ideaa mielessä, miten uudistan jälleen olohuonettamme.
Laitanpa muutamia kuvia siitä, mitä meidän olohuoneessamme on mm tapahtunut viimeisen reilun 10 vuoden aikana.
 

 
 

Me muutimme reilu 10 vuotta sitten mieheni kotitalossa olevaan asuntoon, missä ennen asustivat appivanhempani. He muuttivat samassa talossa olevaan pienempään asuntoon. Kannoimme vain vanhat huonekalumme sisään. Tässä kuvassa meillä oli vaalea sohva.
Appivanhempamme jättivät meille tämän pöytäryhmän, jota en kyllä koskaan tuntenut omakseni. Tuoleissa oli tummanvihreät päällysteet, joten tuolit saivat huput ylleen. Myöskään tuo ruskea väri ei miellyttänyt, mutta aika monta vuotta se meitä palveli.
Pikkuhiljaa aloimme remontoimaan kotiamme ja remontoimme olohuoneenkin katosta lattiaan jokunen vuosi sitten. 
Takan takana oleva seinä tapetoitiin beessillä tapetilla ja muut seinät tulivat valkoiseksi. Aika haasteellinen huone sisustaa, koska yhtään ehjää seinää ei ole. Niin tuossa takan seinällä oli aikoinaan kirjahylly ja telkkari, mutta kun emme koskaan telkkaria katsoneet olohuoneessa, hyllykin sai lähteä ja hankimme tuon sisustustakan.
 

 Beessiä, valkoista ja sinistä...
Harmaa on kuitenkin ollut minun värini ja matto ja tuolikin tuli harmaalla värillä jossain vaiheessa ja pikku hiljaa tuo beessi seinäkin alkoi olla väärän värinen.
Sitten tulikin tämä tumman harmaa sohva ja verhotkin vaihtuivat harmaaksi.Valkoinen vitriini muutti olohuoneeseen ja vihdoinkin sain maalattua beessin seinänkin harmaaksi.


 
 Olin jo maalauttamassa sitä ruskeaa pöytäryhmää valkoiseksi, kun ihana anoppini päättikin ottaa pöytäryhmänsä takaisin, koska se kuitenkin sopi heidän kalustukseensa ja hän antoi meille hankkimansa valkoisen pöytäryhmän. Voi miten olinkaan iloinen.
 
 


 
 Viimeisin hankinta oli tämä Ornament-peili, joka pääsi takan päälle.
Ehkä meille tulee turkoosia tehosteeksi kevään koittaessa. No nähtäväksi jää, mutta uudet tuulet puhaltavat...
 

  

 
Voitin Satu Kukkaiselämää -blogin arvonnasta muutaman pussin siemeniä. Mukana oli ihana kortti kauniiden saatesanojen saattelemana.
Kiitos Satu <3 
 
 

20 kommenttia:

 1. Ihana kirjoitus ja kooste! Kyllä tämä viimeisin versio on ehdottomasti paras, ainakin toistaiseksi ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Rouva Kivitikka. Kunhan saan sen uuden sohvan, niin sitten vasta alkaa paranemaan. Koko huusholli on remontoitu ja kaikenlaista muutakin rakenneltu, joten ei se kaikki pienessä ajassa muutu.

   Poista
 2. Ainahan on kiva laittaa kotiaan! Oma maku ja kauppojen tarjontakin muuttuvat vuosien varrella :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri näin. Tykkään myös tuunata huonekaluja, mutta meille ei enää oikein mahdu mitään. Jostakin on sitten aina luovuttava ja paljon on vanhoja lähtenytkin uusien tai tuunattujen tilalta toisiin koteihin.

   Poista
 3. Olipas hauska kuvasarja teidän olohuoneen muodonmuutoksista. Ja voi, juuri tuota turkoosia minäkin haaveilen tulevan askarteluhuoneeni tehosteväriksi... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Satu. Turkoosi on ihana väri ja olisi kiva vaihteeksi laittaa sitä pinkin tilalle.

   Poista
 4. Ihana aikakatsaus teidän olohuoneeseen : ) Ornament peili on ihana!
  Kasvojen kohotus vaalein sävyin tehtiin meilläkin, kun kaikkialla oli tummaa mäntypintaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sattui löytymään vanhoja kuvia. Aikamoinen muutos alkuajoista on kyllä tehty :)

   Poista
 5. Vanhan remontoimisessa on oma viehätyksensä. Me tosin ollaan vielä toistaiseksi rakennettu aina uusi, kun on kyllästytty vanhaan ;-) Enkä tässä nykyisessä talossa vierähtää pidempi tovi, jotta ennätetään remontoimaankin. Huonekaluja ollaan toki hankittu uusia; nyt on ruokapöytä haussa 17 vuotta vanhan tilalle ...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tykkään asua vanhassa talossa, mutta uudessakin on toki oma viehätyksensä. Meilläkin on vaihtunut oikeastaan kaikki huonekalut siitä, kun tähän muutettiin.

   Poista
 6. Kaunis koti, ja kiva nähdä muutosprosessi. Rakennatteko itse matkailuautoa? Siinä on varmasti mielenkiintoinen projekti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marianne. Todellakin rakennetaan kuorma-autosta matkailuautoa ja siitä pitäisi sitten tulla sellainen meidän unelmien auto. Auto haettiin Hollannista ja jouduttiin koko kontti uusimaan, koska sieltä löytyi kosteutta. Ensikesänä emme vielä reissaa tällä, mutta varmaan jo seuraavana kesänä. Entinen myytiin ja sekin oli itse rakennettu.

   Poista
 7. Olipa mukava kuvakooste! Kevät on tosiaan pesänrakentajan pörräysaikaa. Täällä itsekin tuumailen muutoskohteita. Sponsorille olisi käyttöä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Villa Kardemumma. Jotenkin talven jälkeen kaipaa aina jotain uutta :)

   Poista
 8. Kätevää, kun on kuvattuna tyylit... Enpä ole itse hoksannut kuvailla entisiä sisustuksia. Nyt olisi tosi mukava kelata aikaa taaksepäin kuvia katsomalla. Toki kuvia on, mutta jonkun tapahtuman yhteydessä otettuja = ihmiset peittävät kalusteet summuut.
  Mulla oli kyllä kauan selkeä sininen-pellava -kausi. Sinistä hamusin ennen kun sitä edes oli kunnolla saatavilla. Nyt kun on kahden huushollin systeemi, niin toisessa on ruskea-vaalea beesi ja toisessa (se ent. sini-pellava) on muuttunut väreihin: harmaa-valko-luumuripaus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinulla onkin samoja värejä, mitä meillä on ollut ja nyt on. Valkoinen ja harmaa on hyvät sävyt ja niihin on helppo laittaa tehostevärejä.

   Poista
  2. Välillä jotakin ihan muuta -> sulle on haaste mun blogissa :)

   Poista
 9. щиро дякую за візит!
  прекрасний святковий декор!)))
  Приємно починати нові знайомства у блоггері!)))

  xoxo, Juliana | PJ’ Happies :) | PJ’ Ecoproject

  VastaaPoista