Olisi kiva, jos jättäisit myös kommentin käynnistäsi :)

Muistathan, että kuvat ovat minun, etkä kopioi niitä ilman lupaani.

lauantai 15. marraskuuta 2014

Askartelua, ruokaa, kahvikuppihaaste ym viikon varrelta

 Ensin haluan toivottaa lämpimästi tervetulleeksi uudet lukijat. Siellä on jokunen bloggari ja tulen vastavierailulle, kunhan ehdin...     
 
                                        
 Jotakin on tälläkin viikolla puuhasteltu töiden lisäksi. Joulun odotustahan on aivan selvästi täällä. Tällaisen kranssin tein tällä viikolla. Kranssipohjan löysin kukkakaupasta. Talon tein ohuesta liimapuulevystä. Talon sisälle laitoin finfoamia ja pitkän naulan, jotta sain sen laitettua kiinni kranssiin. Puut ovat jostain jouluhärpäkkeestä ja maalasin ne valkoiseksi. Sitten vain silkkinauhaa ympärille.
 
 
                                                             
Kranssi lähtee jollekin pukinkonttiin                                                         
 
 
 
 

Pakettikortteja olen tehnyt massasta ja maalannut punaiseksi

 
Kuhaa leppäsavujuustoa ja pariisinperunoita                     
       
Liisan "koekeittiö" on taas ollut asialla. Miehellä oli vapaapäivä eilen  ja töiden jälkeen halusin yllättää jälleen jollaín uudella ruualla tai oikeastaan maulla. Mieheni toivoi kalaa eli kuhalla mentiin. Löysin kaupasta uutuuden eli leppäsavusulatejuustoa  ja tästä päätin tehdä kastikkeen. Siis tämän juuston lisäksi kuohukermaa ja siitä syntyi herkullinen kastike kalalle. Lisukkeeksi kukkakaalta ja pariisinperunoita.Voi että oli herkullista.                                                                                            
 
 
 
 
Sain Elämää onnenpähkinässä -blogista kahvikuppihaasteen ja uhkasin laittaa kaikki yhteen päivitykseen, mutta aloitinkin tällä.
Yleensä juomme mukeista, mutta edellisen kuhan jälkiruoaksi tarjosin kahvia ja Aino-jäätelöä. Kuppina joskus Moskovan reissulta tuomani venäjän kuuluisan Lomonosovin tehtaan kahvikupit.  Kullatut lusikat olen saanut lahjaksi noin 30 vuotta sitten äidiltäni, kun valmistuin ammattiin.




Tämän punaisen kranssin olen ostanut joskus joulun jälkeisestä alelaarista eikä se ole ollut koskaan käytössä. Piristin sitä tekemilläni huopatähdilla ja helmillä.



Tällainen siitä tuli ja suunnittelen laittavani sen keittiön ikkunaan punaisten verhojen kanssa jouluksi.


 
 
Tämän ikkunakranssin laitan välieteisen ikkunaan. Iso sydän on tehty erikokoisista vanupalloista rautalankaan ja maalattu. Pienempi sydän on helmistä ja "kristalli" on vanhasta lampusta.
 
  

Kävin eilen Alkossa glöginhakureissulla ja kassalle mennessäni myymäläpäällikkö kysyi, että etkö sinä ole joskus kysellyt niitä viinien puulaatikoita. (Olin niitä todellakin saanut jo kahteen kertaan.)Minä vastasin myöntävästi ja hän nouti minulle kaksi laatikkoa, joista toisen annoin työkaverilleni, joka sattui samaan aikaan kauppaan. Ihanaa palvelua ja nuo laatikot on siis todella laadukkaita ja ilmaisia.


 
 
Laatikot olen käsitellyt saunavahalla, joka on kuultavan valkoinen. Oikean puoleisen olen saanut aikaisemmin. Noissa laatikoissa säilyttelen tuikkuja ja kynttilöitä.



 

 
Kahvikuppihaaste 2/5. Tänään illallisen jälkeen tarjosin jälkiruuaksi cappuzinoa tilkalla Amarettoliköörillä ja jäätelöllä höystettynä. Kuppina Arabian Faenza tee-kuppi. Kuppihaasteen heitän Rouva Kivitikalle :) Otatko haasteen vastaan?
 

 

 

 

 

 

26 kommenttia:

  1. Herkullista ruokaa ja taitavia askarteluja! Oletpa ahkeroinut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No en minä tiedä, olenko ollut niin ahkera, mutta aina pitää jotain väkertää :)

      Poista
  2. Kahvia kuluu kyllä! Mitäs tuossa haasteessa pitää tehdä?

    Olet ollut kyllä superahkera tuunailija, vaikka kuinka ja paljon valmiita tekeleitä! Kranssit ovat kauniita :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Rouva Kivitikka :) No tuosta haasteesta en nyt niin kauheasti tiedä, soveltaen mennään. 5 päivänä pitäisi kuvata kahvi (tee tai muu juoma), mistä juomasi hörpit.Kuppi- tai mukilinjalla mennään. Ja pitäisi haastaakin joitakin blogiystäviä edelleen :)

      Poista
  3. Hienoja kransseja. Katsoin ensin, että nuo sydämet on tehty Pihlajanmarjoista :) Kiitos vinkistä, täytyypä taas edustella Alkosta noita laatikoita :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tuija! Noita alkon laatikoita on joutunut aina odottamaan, kun jonoa on ollut.

      Poista
  4. Olet kyllä ahkera askartelija! Minäkin olen saanut erinäisiä puulaatikoita Alkosta. Ovat hyviä säilytykseen tms.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Satu! Nuo laatikot on kyllä todella ihania ja kestäviä.

      Poista
  5. Ihanaa jouluista touhuilua olet jo ehtinyt tekemään. Omatkin sormet syyhyävät jo, mutta krooninen aikapula on nyt akutisoitunut... aargh. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pikkuhiljaa alkaa jouluun valmistautuminen, mutta eivät joulujutut vielä lennä esiin :)

      Poista
  6. Oih, pitäisi itsekin jo saada joulumoodia päälle ja kehitellä jotain uutta tällekin joululle. Toki meillä joulunodotus alkaa aina virallisesta 1.12., joten on tässä vielä vähän aikaa päästä oikeaan tunnelmaan ;-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joulu tulee aina yhtäkkiä :) Varsinainen joulumoodi ei ole vielä päällä, se tulee vähän myöhemmin :)

      Poista
  7. Kauniita kransseja! Kuhan kastike kuulostaa kokeilemisen arvoiselta. Kiva, että osallistut haasteeseen ja esittelet kauniit kuppisi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Elämää onnenpähkinässä. Tuo kastike oli todella hyvää ja hyvin maistui savulle ja todella helppo tehdä :) No minulla ei ole niin upeita kuppeja kuin sinulla, mutta näillä mennään :)

      Poista
  8. Siellä on ahkeroitu kovasti, ja kaikkea kaunista on syntynyt :) Meillä on vasta vähän raoteltu ovea jouluun, vaikka askartelujen kanssa pitäisi olla hyvissä ajoin liikkeellä, ettei tule viimehetken paniikki :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minulla tuppaa aina jäämään kaikki jouluvalmistelut viimetippaan ja tuntuu, että joulun kanssa tulee aina kiire :) nuo joulujutut menevät vielä kaappiin odottamaan :) Mutta täytyy tunnustaa, että yleensä kuusikin meille tulee noin viikkoa aikaisemmin :)

      Poista
  9. Joulufiilis hiipii kyllä mieleen kun näitä katselee!
    Kätevä tuo puulaatikko - ja kätevästi hommattu :)
    Mullakin jemmassa kransseja alelaareista, välillä kaivelen esille tuunaamismielessä, vaan sitten ne päätyvät takaisin jemmakoppaan :D, tai joskus esille sellaisenaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Väkertäjä :) Minullakin kauhea määrä kaikenlaista jouluhärpäkettä, jotka eivät ole koskaan olleet esillä. No niitä on todellakin kiva tuunata ja saa pienelläkin uutta ilmettä. Noita puulaatikoita kannattaa todellakin kysellä eivätkä maksa mitään. Tosin niillä on kysyntääkin, joten joskus voi joutua jonottamaan.

      Poista
  10. Oi, että mitä ihanuuksia! Olet ollut ahkerana! Nami, mikä annos:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No höh, kiitos Maarit. Aina jotain puuhastellaan. Meillä syödään paljon kalaa ja kuha on meidän suosikki. Harmi vain, että se on myös aika arvostettu myös hinnaltaan. Mutta toi kastike oli todella hyvä :)

      Poista
  11. Kiitos loistovinkistä! Miten en ole ymmärtänyt kysyä alkosta viinilaatikoita?! Höh!
    Asia korjautuu pikimmiten...

    VastaaPoista
  12. Ihania askarteluja olet kyllä loihtinut, mukavaa viikonloppua

    VastaaPoista
  13. Kiitos Liisa kun kävit blogissani kylässä! Sen innoittamana tänne tupsahdin ja mitä löysyin: Upeita itse tehtyjä juttuja. Samaa makua kuin minulla. Lukeminen on vielä alussa eli saapa nähdä mitä kaikkea vielä täältä löydän. Tekemäsi kranssit erityisesti sykähdyttivät. Itselläni on iso kasa styroxaihioita odottamassa tuunausta. Esittelen niitä parin viikon päästä blogissani, kun olen saanut ne myyntikuntoiseksi. Ystäväni kanssa harrastuksena heitetään yksi joulumyyntikeikka ihan tekemisen ilosta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kanivinossa! Olen useita kertoja vieraillut blogissasi ja varmaan liityn sinne lukijaksikin. Tykkään blogeista, missä tuunataan ja tehdään käsillä kaikenlaista ja sisustetaan jne. Minulle tämä on harrastus, mikä on vähän vienyt mukanaan. Viime keväänä aloin bloggariksi ihan kavereiden innostamana ja onhan se kiva nähdä, mitä sitä oikeasti puuhailee. Muutenhan niitä ei tulisi dokumentoitua lainkaan ja onhan se kiva, jos joku saa jonkun inspiraation jostakin tekeleestä. Mielenkiinnolla odotan, mitä seuraavaksi olet saanut aikaan.

      Poista