Olisi kiva, jos jättäisit myös kommentin käynnistäsi :)

Muistathan, että kuvat ovat minun, etkä kopioi niitä ilman lupaani.

torstai 11. lokakuuta 2018

Makrameeta
Taisinkin viimeksi mainita, että menen makramee-kursseille. Sen järjesti Taito Keski-Pohjanmaa/Kankuri ja kurssi kesti kaksi iltaa. No toisella kertaa meni päälletysten minun käsityökouluni kanssa, joten se toinen ilta jäi väliin.Ostin tarvikkeet sekä ohjeet Kankurista. Kurssi-iltana pääsin alkuun ja opin tekemään myös solmun, mitä tähän työhän tarvittiin. Opettaja totta kai opasti välillä, mutta kyllä se siitä alkoi sujumaan. Seinävaatetta jatkoin kotona, eikä se nyt sitten loppujen lopuksi ollutkaan niin vaikeaa.
 


Ohjeet oli todella selkeät, joten makramee-seinävaate syntyi lopulta sitten kotona valmiiksi.  Pari kertaa jouduin purkamaan jonkun rivin ja tekemään uudelleen. Tämähän on niin koukuttavaa, että varmasti ei jäänyt tähän yhteen työhön.

Minä aloitin siis nyt myös nukke/tonttukursseilla, mutta teen vain tonttuja. Pari erilaista vartaloa aion tehdä ja ne tontut tulee ihan itselle. Kurssihan kestää maaliskuulle asti, joten varmasti jokunen tonttu siellä valmistuu. Muitakin yksittäisiä kursseja olen ottanut, joten kiirettä pitää minullakin sillä rintamalla.

     Terkuin Liisa
32 kommenttia:

 1. Tekemäsi makramee näyttää todella kauniilta ja vaikealta näin asiaan perehtymättömän silmin! Sinulla on kaikkea kivaa tiedossa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Saila <3 Minäkin luulin tätä paljon vaikeammaksi. Kävin kesällä tekemässä siis sen amppelin ja siitä innostuneena menin sitten tälle kurssille. Tämä ei todellakaan ole vaikeaa ja netistä löytyy kivoja ohjeita.

   Poista
 2. Ihan hurjan kaunis! :) Tätä täytyy joskus kokeilla itsekin..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anna :) Suosittelen, paitsi tietysti, että se on aika koukuttavaa..

   Poista
 3. Solmuilu on koukuttavaa. Kaikessa näkee, että nautit elämästä, uusista asioista ja osaamisesi on huippuluokkaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos TeSa :) Kyllä nautin elämästä ja uusista asioista.

   Poista
 4. Oi että on upea... nuo makramee jutut ovat jälleen nousseet suosioon, joskus kauan sitten minäkin osasin tehdä niitä solmuja. Mutta enpä enää. Mukavaa kuluvaa viikkoa sinulle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuta :) Muistan minäkin joskus ihan pikkutyttönä tehneeni laukun, mutta siitä on jo valovuosia. Solmu tässä mallissa ainakaan ei ollut vaikea,. Totta on, että nämä ovat tulleet nyt muotiin. Musta väri olisi myös ihana <3

   Poista
 5. Upea seinävaate! Joskus nuorempana tein sellaisia kukka-amppeleita makrameella ja oli kyllä kivaa!
  Leppoisaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mamma63 :) Tein myös kesällä sellaisen amppelin. Tähän makrameehen kyllä hurahtaa. Leppoisaa viikonloppua myös sinulle.

   Poista
 6. Upea seinävaate! Makramee on minulle toistaiseksi tuntematon tekniikka, mutta houkuttelisi kyllä kokeilla. Kurssin kautta sen varmaan oppiikin mukavasti. Kivalta kuulostaa myös tonttukurssi. Mukavaa syksyisen lämmintä viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hensku :) Kyllä netissä ja YouTubessakin on varmaan ohjeita. Mukavaa viikonloppua!!

   Poista
 7. Sinulle on kaikki niin helppoa , täytyy vain ihailla taitojasi . Hieno seinävaate.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Nila :) On mukavaa oppia uutta ja mikäs sen mukavampaa, kun päästä ohjattuun opetukseen.

   Poista
 8. Niin kaunis! Ihana kuvio. On Sinulla näppärät ja taitavat sormet! Hyvää syyspäivää!

  VastaaPoista
 9. Sinulla näppärät sormet:)
  Kerrassaan Komia!!!
  Ihmetellä pittää että ,pelekillä solomuilla saa noin kaunista:))
  Sinun innokkuutta ja tarmoa on ihana seurata;))
  Mukavia touhunpäiviä Liisalle!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kaima :) Nyt minulla on aikaa harrastaa ja onhan tänä vuonna aika monella kurssilla jo tullut oltuakin. Uuden oppiminen on niin mukavaa.

   Poista
 10. Tosi kaunis malli. Tuo makramee olisi niin kiva oppia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Vekki :) Sinun taidoillasi makramee onnistuu kyllä ihan varmasti.

   Poista
 11. Onpa kaunis makrameetyö. Me taidetaan Liisa vuorotellen inspiroida toisiamme :) Juuri puhuttiin, että makramee voisi olla seuraava juttu, minkä opetella. Nyt kun näki tämän sinun työsi, niin kipinä iski kunnolla. Se tulostinlaite muuten on kyllä aivan ihana eli toivottavasti joulupukki kuulee toiveesi. Meidän pitäisi vielä hankkia siihen silitettävää nauhaa, kun sisko pyysi, että tekisin laitteella hänen lapselleen vaatteisiin silitettäviä nimilappuja. Nekin onnistuu laitteella hyvin, ainakin mitä netistä lueskelin :) Kivaa syysviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jani :) Kyllä sain joulupukilta vastauksen ja lupasi sellaisen toimittaa minulle joululahjaksi, kun olen niin kilttikin ollut :) Ei kun makrameeta tekemään. Mukavaa viikonloppua!

   Poista
 12. Olipas hieno! Jostakin muistuu mieleen lähinnä kukka-amppelit ja on upeaa nähdä muitakin makramee-aiheita. Ainakin oma tietämys on ollut aika rajoitettua. Kiva! Hauskaa viikkoa :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ulla Annika :) Kukka-amppelit on kai todellakin niitä tunnetuimpia. Suosittelen kokeilemaan makrameeta, mutta varoituksen sanana, että se on aika koukuttavaa.

   Poista
 13. Yksinkertaisesti upea! Ihanille kursseille osallistut. Varmasti paljon kaikkea kaunista syntyy niiden kuluessa. Aurinkoista loppuviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tiiu :) Kurssit on siitä kivoja, että siellä saa opastusta eri tekniikoihin. Uuden oppiminen on ihanaa. Mukavaa viikonloppua!

   Poista
 14. Huikean upea! Ihanaa, että sulla on nyt aikaa toteuttaa kaikkea kivaa täysin sydämin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Väkertäjä <3 Miten sitä onkaan ehtinyt käymään töissäkin ennen :D

   Poista