Olisi kiva, jos jättäisit myös kommentin käynnistäsi :)

Muistathan, että kuvat ovat minun, etkä kopioi niitä ilman lupaani.

perjantai 23. lokakuuta 2015

Suodatinpusseista valokranssi





Kuten huomaatte, minä rakastan valoja ja tietysti kransseja. Valoja tulee aina vaan lisää joko kransseihin tai tauluihin. Minähän olen tehnyt aiemmin muutamia suodatinpussikransseja, mutta yhtään ei ole enää itsellä, vaan kaikki ovat löytäneet uuden kodin. Niinpä saadakseni valokranssin, oli tehtävä uusi.



Ohjehan on ehkä useimmille tuttu, mutta laitanpa sen tähän varmuuden vuoksi. Tähän kranssiin tein isompia kukkia kuin aiempiin ja vain 4 kerroksella. Eli yhteen kukkaan meni kaksi suodatinpussia.


   Piirsin ympyrän lasia hyväksikäyttäen ja niittasin keskeltä. Tämän
  jälkeen  leikkasin ympyrän irti.



Sitten vain rutistelin jokaisen kerroksen erikseen ja hieman avasin kukkaa.


Kuumaliimalla kiinnitin ne styroks-kranssiin.

 


Näillä isommilla kukkasilla kranssista tulikin aika muhkea ja ilmava.
 


Led-valot kiinnitin kuumaliimalla. Minulla oli 20 valon sarja ja ne riitti, kun uloimpaan kerrokseen laitoin lampun kiinni joka toisen kukan väliin  ja sisäympyrään laitoin jokaisen kukan väliin. Meni niin tasan, että yhden lampun olisin tarvinnut vielä sisäympyrään, mutta sen puutetta ei edes huomaa. Siis lamput olen kiinnittänyt ihan kranssin reunaan kiinni, mutta niin että lamput tulivat kukkien väliin.


Sitten vain pieni rusetti kiinni ja kranssini on valmis.
 

Saattaapa olla, että jonkun joulupaketista löytyy vielä tällainenkin, mutta tätä kappaletta en anna kenellekkään.

 


 

 

 
Jospa jouluksi laittaisi punaisen rusetin. Loistaa kyllä kauniisti valoa.

Minä lähden tänään kansalaisopistoon tekemään jotakin jouluista ja jotain ihanaa. Olen haaveillut tästä kurssista jo pitkään.  Minä luulin, että minut oli hyväksytty kurssille. Eilen menin sähköpostiini, kun ihmettelin, ettei sitä laskua ole tullut. Katsoin silloin aikoinaan saamaani vahvistusta kurssille ja kun klikkasin uuden sivun, niin siellä luki, että kurssi täynnä, olet 4. varasijalla. Silloin kyllä maailmani romahti. No soitto tänään sinne ja sain varmennuksen, että kyllä minulla on paikka kursseilla. Ihmettelivät kyllä suuresti saamaani sähköpostia.
Niistäkin tuotoksista sitten näette jossain vaiheessa.

Minulla on jo joululahjavalmistelutkin täydessä käynnissä ja aion antaa tänäkin jouluna itse tehtyjä lahjoja. Niitäkin tuotoksia tulette näkemään varmasti vielä.

Lopuksi toivotan uudet lukijat tervetulleeksi!!!

Mukavaa viikonloppua tv Liisa

66 kommenttia:

  1. Tosi hurmaava kranssi, valo loistaa upeasti ruusujen välissä. Kiitos hyvästä ohjeesta, kuka tietää vaikka innostuisin :)

    VastaaPoista
  2. Todella kaunis! Ehkä innostun myös.... Leppoisaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiitos mimon mami...tämä oli aika nopea tehdä, koska noita kukkalehtikerroksia oli vain neljä ja kukat isompia.

      Poista
  3. Ihana kaunis,taidampa yrittää tehdä samanlaisen

    VastaaPoista
  4. Ihanaa,kun koso-tädin blogista löysin tieni tänne. sinulla on täällä niin kiva blogi ja upeita tuotoksia. Tuo kranssi on todella ihana ja kiitos selkeistä ohjeista. Tuota minäkin haluan kokeilla:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiitos intsu ja kiva kun poikkesit. Yritän itse aina laittaa ohjeet, koska harmittaa joskus, kun joku on tehnyt jotakin kivaa ja ne ohjeet puuttuvat. Tämä on helppo ja nopea tehdä.

      Poista
  5. Kiitos ma-te! Ihanaa viikonloppua sinullekin. Olen todella yskäinen, mutta illaksi kursseille ja heti aamusta myös. Sitten suoraan synttäreille. No sunnuntaina on aikaa levätä.

    VastaaPoista
  6. Upea! Kiitos myös selkeistä ohjeista. Taas hyvä idea, jota voisin kokeilla lastenkin kanssa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Minna! Tämä todellakin onnistuu tehdä lasten kanssa. Ja kiva kun poikkesit :)

      Poista
  7. Voi Liisa sinua touhulan emäntää :) Tiedätko mie oon joskus tehny tollasen kranssin nessuista, mutta ilman valoja, sekin oli kiva mutta tuo valojen kanssa ihan huippu. Iloa ja valoa viikonloppuusi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, kiitos Kaisa, ihan uusi nimi mulle. Nenäliinoistakin tulee varmasti tosi hieno.

      Poista
  8. Voi Liisa sinua touhulan emäntää :) Tiedätko mie oon joskus tehny tollasen kranssin nessuista, mutta ilman valoja, sekin oli kiva mutta tuo valojen kanssa ihan huippu. Iloa ja valoa viikonloppuusi

    VastaaPoista
  9. Voi Liisa sinua touhulan emäntää :) Tiedätko mie oon joskus tehny tollasen kranssin nessuista, mutta ilman valoja, sekin oli kiva mutta tuo valojen kanssa ihan huippu. Iloa ja valoa viikonloppuusi

    VastaaPoista
  10. Onpa kaunis ! kiitos kun laitoit ohjeenkin, kun en ole vielä itse yhtään noita tehnyt. Itseasiassa just pari päivää sitten mietin mitenkä noita tehdään, kun olis hyvä joululahja idea ja noi valot on hyvä lisä ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Riitta! itse tein aikaisemmin noita kransseja siis ilman valoja ja kuudella kerroksella ja pienemmillä kukkasilla, mutta uskon, että vähemmän kerroksia ja isompia kukkia tuo valot paremmin esiin,

      Poista
  11. Kaunis! Valot tekevät kranssista vielä kauniimman. Mukavaa viikonloppua, Liisa!

    VastaaPoista
  12. Jälleen ihana valoteos! Odotan innolla kurssin tuotteita näytille :-)

    VastaaPoista
  13. Jes mitekä upeit kätten töitä pääsin näkemään tuo kranssi aivan upea ja hyvät ohjeet meinaan kokeilla (:

    VastaaPoista
  14. Kaunis kranssi taas kerran. Jospa kohta itsekin ennättäisi (tai saisi aikaiseksi) tehdä samanlaisen :-) Niin ja itse olin juuri kirjasta muokaten kurssilla. Yksi työ jäi vähän vielä kesken, joten pitäisi ennättää viimeistelemään se.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Leena! Nuo valot tuo sen kyllä ihanasti esiin. Odotan kurssisuoritustasi innolla :)

      Poista
    2. Kääk, tajusin tästä, että en ole ihan oikeasti ennättänyt kuukauteen lukemaan muiden blogeja ;-( Sinäkin olet ollut niin ahkera ja itse en ole ennättänyt edes tuota kirjatuunausta tekemään loppuun. Harmitus!

      Poista
    3. Mullakin kirjajuttutuunausta tulossa, kunhan ehdin kiireiltäni. odotan sinun juttuasi :)

      Poista
  15. Onnea Liisa onnetar oli puolellasi Walldesing arvonnassa.

    VastaaPoista
  16. Tulipa todella kaunis kranssi. Kiitos ohjeestasi.

    VastaaPoista
  17. Sä ootkin oikein suodatinpussien suurkuluttaja :) Komia tuli taas kranssista.
    Pitäisi kyllä kokeilla myös, nyt kun taas tuo ohjekin on tuossa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, olis pitänyt saada sponsori, kun olen todellakin niistä tehnyt niin paljon kaikenlaista :)

      Poista
  18. Tunnelmavaloja rakastaa tääkin ja näpertely on hauskaa, jotta jospa saisi itsekin tejtyä jonkinlaisen viritelmän, kiitos ohjeesta..

    VastaaPoista
  19. Ihan valtavan kaunis ja herkkä kranssi siitä tuli. Oikein huokaus sentään. Kiitos joululahjavinkistä. Tätä on pakko kokeilla. Voinko laittaa linkin blogistasi oman blogini askarteluvinkkeihin?
    Terkuin Kaisa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kaisa! Voit laittaa linkin jos haluat. Alkuperäinen ideahan ei ole minun, vaikka jokainen tekee noita omalla tyylillään, kuten minäkin. Ei kun tekemään.

      Poista
  20. Ihana ja kivan selkeät ohjeetkin! :)

    VastaaPoista
  21. Onpa kaunis! Kiitos ohjeista, tällaisen haluaisin kyllä tehdä itsekkin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kitos Sari :) Ei kun tekemään, on niin helppo ja silti niin kaunis :)

      Poista
  22. Kiitos ohjeista :) T: Paula

    VastaaPoista
  23. Aivan ihana kranssi! Täytyy kokeilla itsekkin väsätä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kun jätit kommenttisi käynnistäsi. Tämä on niin helppo tehdä. Jotenkin aivan uskomatonta, että tällä hetkellä tämä postaus on kaikkein suosituin, vaikka tästäkin on jo vuosi kun tämän tein. No joulu on tulossa :)

      Poista
  24. Hei! Mistä löysit noin lyhyen valosarjan? Kaikki on kovin pitkiä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En nyt muista mistä olen löytänyt noita, mutta ehkä Kärkkäiseltä ja Tokmannilta ainakin. Ja kyllähän noita kirpparillakin näyttää olevan silloin tällöin myynnissä.

      Poista
  25. Ihana.. Taitaa mennä kokeiluun tämä. Olen tehnyt jämälagoista pieniä lankakeriä, jota styroks kranssiin liimasin. Lisäsin vielä helmiä ja vot...Hieno tuli.

    Jaana Ylitalo

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Jaana :) Olen nähnytkin noita lankakeristä tehtyjä kransseja ja ne on niin söpöjä. Itse en juurikaan neulo, joten langanloppuja ei ole kranssiin asti. Kiva, kun poikkesit ja jätit kommenttisi käynnistäsi.

      Poista
  26. Tosi kaunis täytyy yrittää itse tehdä

    VastaaPoista
  27. Hei. Laitoitko ensin valot ja sitten liimasit kukat? ��

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ensin liimasin kukat ja sitten vain liimasin valonauhan takapuolelle ja pujotin valot ruusujen väliin. Valoja ei tarvinnut liimata, kun pysyvät siellä uloimmaisten ruusujen välissä ihan itsestään. Jotkut laittaa ympäriinsä valoja. Silloinkin pujottelisin viimeiseksi valot kukkasten sekaan, mutta se lienee makuasia.

      Poista
  28. Hei. Tänään tein ensimmäisen kranssini, tuli ihana. Kiitos selvästä ohjeesta. Laitoin valot ensin kranssiin, liimasin valot kiinni. Aluksi poltin sormeni päät, mutta sitten ymmärsin, että ota kiinni kukan keskeltä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tarja kommentistasi ja käynnistäsi :) Yritän aina laittaa ohjeet, mutta en tiedä aina, ovatko ne selkeät. Mutta kiva, jos ymmärsit :)
      minäkin poltan sormiani vieläkin usein, vaikka olen kuumaliimapistoolin suurkuluttaja

      Poista
  29. ihana valokranssi. Ainut etten ole mikään askartelun ihmelapsi joten enpä ymmärrä missä vaiheessa valot laitetaan :O Ensin pohjaan valot vai viimeeksi??

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Makuasia, laittaako ennen vai jälkeen ja riippuu myös siitä, kieputtaako kranssin ympärille. Tekotapoja on minia. Minä tein siis ensin kranssin ja liimasin johdot taustaan kiinni sekä valot työnsin kukkasten väliin ja kiinnitin liimalla vielä hieman reunasta. Toivottavasti ymmärsit. Kiva kun poikkeist blogissani ja jätit viestisi.

      Poista
  30. Moikka! Olen ajatellut että tekisin siskolleni uuteen asuntoon juuri tällaisen kranssin, olen etsinyt ohjetta jossa on valotkin, nyt löytyi, tuo niin upea!! Mikä sulla oli tuo styroksipohjan halkaisija? :-)

    VastaaPoista
  31. Kaunis! Uskaltaisikohan kokeilla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos sinulle käynnistäsi ja kommentistasi :) Ilman muuta uskallat kokeilla. On todella helppoa ja näitähän sitten varmaan teet lisääkin.

      Poista
  32. olen joskus tehnyt parikin kranssia suodatinpapereista, mutta ei ole tullut laitettua valoja niihin, nyt kerään noita wc paperin rullia, kun jossain blogissa näin kukka askartelun,mutta en nyt löydä missä sellainen oli, vähä mallia oisin tarvinnut.

    VastaaPoista