Olisi kiva, jos jättäisit myös kommentin käynnistäsi :)

Muistathan, että kuvat ovat minun, etkä kopioi niitä ilman lupaani.

lauantai 30. toukokuuta 2015

DIY kukkateline heinäseipäistä ja kakkuvuoista ja pihapuuhia


Minä sain mieheni sukulaiselta muutaman heinäseipään ja ne ovat odottaneet jatkojalostusta. Seipäät on aikoinaan tehnyt mieheni vaari ja ovat todella hyväkuntoisia. 

 


Sain myös joskus tuttaviltani harmaata ladonseinälautaa, joista oli tarkoitus tehdä olohuoneeseen pöytä, mutta sen verran kieroja, että ne ovat odottaneet varastossa sitä muuta ideaa. No tähän raaskin yhden laudan uhrata. Kiinnitin ensin seipäät yhteen nippusiteellä ja mittasin, että kaikki seipäät ovat yhtä kaukana toisistaan. Sen jälkeen ruuvasin seipäät ylhäältä yhteen.


Ruuvit piilotin paksun narun taakse ja  kiinnitin naulapyssyllä

 Kakkuvuoat ostin kirpparilta ja ruuvasin reiät ketjun kiinnitystä varten sekä pohjaan reikiä, jotta ylimääräinen vesi pääsee valumaan pois.


Ketjut kiinnitin pikkupulteilla


 

 
Telineestä tulikin tukeva ja talvella voi laittaa lyhdyn roikkumaan
 

Kuten aiemmin kerroin, majakkasaareni kasvoi sammalta. Tämä olikin kova homma poistaa kukat ja multakerros sammaleineen. Nyt on kuitenkin laitettu turvetta ja hiekkaa sekaan. Kiitos vinkistä!
Hävitin melkein kaikki vanhat kukkani, sillä jotkut kukat levisivät aivan hirveästi. Kukkapenkin pitäisi loistaa jossain vaiheessa aivan punaisena.Tulppaanit istutin takaisin, mutta eiväthän ne tykänneet vaan alkoivat vähän nuokkumaan. Linnut saivat uuden värin ja vielä pitäisi majakka maalata uudelleen. Meillä on porakaivo kalliolämmön kylkiäisenä, josta otan vettä kasteluun ja vesi on todella rautapitoista ja onkin värjännyt majakkani ikävän väriseksi.

Vuorenkilvet ovat kukkineet tänä keväänä runsaasti


Tämä tienvarren penkki vaatisi vähän kunnostusta

 

 
 
 

 
Viime kesänä laittamani uusi kukkapenkki on lähtenyt hyvin kasvamaan

Viime kesänä betonista tekemäni kärpässienet ovat talvehtineet lumen alla

Minulla alkoi siis loma ja miehelläni on tapana ostaa minulle aina lomani alkajaisiksi kukkasia ja lempparikuohuviiniä. Ei hän pettänyt tälläkään kertaa ja sain näin kauniin orkideakimpun. Illalla menemme kavereiden kanssa syömään ulos ja sen jälkeen onkin tiedossa varmasti ratkiriemukas ilta Sami Hedbergin "seurassa". Nauru tekee niin hyvää sydämelle.

Ihanaa viikonloppua toivoo Liisa

28 kommenttia:

 1. Kovan homman olet majakkasaaren uudistuksessa tehnyt! Meillä on ollut monta vuotta tuollainen ansas, jossa kesäisin on roikkunut amppeli ja talvisin lyhty.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli siinä iso työ, mutta toivottavasti se kannatti, eikä tarvitse enää sammalien kanssa käydä sotaa.

   Poista
 2. Aivan valloittavan upea piha teillä on, niin siisti ja paljon mielenkiintoista katseltavaa..ihaillen ihastelen uutta seiväs-amppelikkoa..nerokasta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tanni! Nurmikko on kyllä hienon näköinen ja sen eteen onkin tehty valtavasti töitä. Joka kesä teen jotain uutta koristusta pihaamme tai uusia puita ja pensaita.

   Poista
 3. Taitaa saada kohta klassikko-nimityksen tuo kolmen-neljän heinäseipään amppeli/lyhtyversio, hienoa ajanpatinaa pihalla kuin pihalla - täälläkin kestänyt hyvin jo useita vuosia (kolmen seipään versiot).
  Kukkaloisto alkaa olla ihan kohta käsillä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heinäseiväsamppeleita olen kateellisena katsellut, mutta kun ei niitä heinäseipäitä itsellä ole ollut. Nyt olen iloinen siitä. Kukkaloistoa odotellessa.

   Poista
 4. Aivan ihania kukkapenkkikuvia ja tuo uusi kukkateline näyttää tosi kauniilta. Noita sieniä olen kateellisena katsellut jo aiemmin postauksissa... Niitä yritän ehdottomasti jossakin vaiheessa kopioida/plagioida... :) Tuovat niin kivan särmän kukkien tai havupensaiden sekaan. Rentouttavaa lomaa sinulle, Liisa!!!!!! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Satu! Sen verran sanon noista sienistä viisastuneensa, että tee ensin jalka ja kun se on kuivunut tee sitten vasta hattuosuus ja tökkää märkään betoniin, niin pysyy varmasti kiinni.

   Poista
 5. Ihana kukka/lyhtyteline! Minullakin olisi noita vanhoja geinäseipäitä, mutta en ole vielä keksinyt mitä viistä tehdään täällä uudella "postimerkkipihallani"...:))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Irmastiina! No sun postimerkkipihallesihan voisi tehdä jonkinlaiset tikkaat, mihin voisi laittaa kukkasia tai muuta rekvisiittaa. Mulla vielä 3 heinäseivästä ja ne odottavat, mitä muuta niistä keksisin kuin tikapuut, koska ne mulla on jo.

   Poista
 6. Kylläpä tulikin hieno kokonaisuus. Kakkuvuoka sopiikin hyvin tuohon purkiksi. Toivottavasti nautitte stand upista. Hedberg on todella fyysinen esiintyjä ja laittaa koko kroppansa likoon esityksessään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marianne! Ihan kiva ilta oli ja ensikuun lopulla on sitten varmaan Ismo Leikolan vuoro, kun tulee kaupunkiimme.

   Poista
 7. Vastaukset
  1. Eikö vain. Idea ei ole minun. Jotkut ovat laittaneet vuokiin yrttejä, mikä varmasti sopiikin hyvin ja voi ripustaa minne vain ja kerroksittain mahtuu pieneenkin tilaan.

   Poista
 8. Olet taas ahkeroinut pihalla. Samoissa puuhissa on oltu meilläkin ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin tämähän on sitä aikaa, että kaikki aika menee pihalla ja puutarhassa ja sinne askarteluun.

   Poista
 9. Olipas kiva keksintö nuo kakkuvuoat! Itse olen haaveillut samantyylisestä amppelista, mutta emalikulhoilla. Kauniita istutuksia, näkee että sinulla on silmää ja olet nähnyt vaivaakin pihan eteen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ne ei ole minun keksintöni nuo vuoat, vaan idean sain muistaakseni Leenan käsityöt -blogista, missä Leena kai oli laittanut niihin yrttejä. Emalikulhot ovat hieno idea, sillä ne ovat usein värikkäitä. Joka vuosi pihalle jotain uutta, mutta en halua siitä mitään uutta työmaata.

   Poista
 10. Kivan näköinen tuo kukkateline! Minullakin on pari kakkuvuokaa odottamassa uusiokäyttöä. Vielä en ole päättänyt tuleeko niistä tuulikelloja vai amppeleita vai mitä... ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sirpa! Teepä se tuulikello, niin näen millainen insipiraatio sinulla on. Minulle ei tule kyllä mitään ideaa, millaisen tuulikellon niistä tekisin. Ja sinähän voit tehdä vaikka molemmat, sillä noita vuokiahan saa kirpparilta edullisesti.

   Poista
 11. Kauniita kivi-kukka -saarekkeita keskellä yhtä kaunista nurmikkoa, tykkään. :)
  Heinäseipäitä itsekin haluaisin, en vaan tiedä, mistä niitä enää voisi saada. Meillä on mökkinä ns. mummonmökki, joka on lapsuudenkotini ja sinne oikeasti vähän niinkuin kuuluisi niitä seipäitä. Omaa tyhmyyttä ollut, että ne on joskus hävitetty. :(
  Oikein kivaa lomaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ulla! Haluaisin vielä yhden kivikkoryhmän tälle tontille, mutta kivet joutuu kyllä hakemaan muualta kuin omalta pihalta. Heinäseipäät on kyllä ollut mullakin hakusalla. Joku sukulainen sitten on kaivanut kätköjään ja olen niitä saanut. Vielä mulla on 3 seivästä, mutta en aio tuhlata niitä ihan mihin vaan. On se harmi, että niitä on todellakin hävitetty tajuamatta, mitä aarteita ne on.

   Poista
 12. Kiva idea nuo kakkuvuoat! Kivikkoryhmästäsi tulee varmasti hieno! Kukintaa odotellen;) Leppoisaa ja rentouttavaa loman jatkoa sinulle! Minullakin on vielä pari viikkoa jäljellä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maarit! Odottelen todellakin kivikkoryhmäni kukintaa, koska siinä jo osa tulppaaneista alkaa olla loppukukinnassa. Mukavaa loman jatkoa sinullekin, vaikka säät ei niin lämpimät olekaan olleet.

   Poista
 13. Muutama vuosi sitten Turun saaristossa näin noita heinäseipäistä tehtyjä kukkatelineitä! Seipäät on hankittu jo ajat sitten, mutta tekemättä on vielä..nyt kun alkaa tuo piharemppa olla loppuvaiheissa, olisi vuorossa kukkatelineet!
  Kukkapenkkien uudistaminen on kovaa hommaa, mutta kyllä se sit palkitsee :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin haaveilin noista kukkatelineistä pitkään, mutta kun ei ollut niitä seipäitä.

   Poista
 14. Hauskaa Lomaa! t.-merja-

  VastaaPoista