Olisi kiva, jos jättäisit myös kommentin käynnistäsi :)

Muistathan, että kuvat ovat minun, etkä kopioi niitä ilman lupaani.

tiistai 28. tammikuuta 2020

Kuivuneista ruusuista kranssi


Minä ostan paljon tuoreita kukkia ja ruusu on yksi minun suosikeistani. Välillä laitan niitä säilöön, kun ovat kuihtuneet.
Aina sitä en muista tehdä. Minulla oli jo pitkään odottamassa näitä kukkasia, jotta teen niistä kranssin.






Minulla oli iso styroxkranssi, johon kiinnitin kuumaliimalla ruusut kiinni. 
Lopuksi sprayasin ruusut sprayliimalla, jotta kukkaset pysyvät hyvinä eivätkä varise.


Kehykseni sai uuden kukkakoristeen.

Olen miettinyt, että pitäisi kokeilla kuivattaa ruusuja hiekan seassa. Niistä tulisi varmaan hienoja.

Olimme mieheni kanssa reissussa ja shoppailin kaikenlaista uutta kotiin kevääseen. Vielä annan niiden olla kassissa odottamassa.  No niistä sitten myöhemmin.
 Kyllä aina keväisin tekee mieli vähän uutta sisustukseen. Minulla oli niin keväinen fiiliskin, kun nurmikko vihersi, mutta nyt on taas satanut lunta.

Mukavaa tammikuun loppua toivoo Liisa

36 kommenttia:

  1. Kaunis kranssi! En ole koskaan kokeillut kuivattaa kukkia hiekan seassa, mutta se voisi olla mielenkiintoista. Saa nähdä, mitä olet shoppaillut. Mukavaa talven jatkoa sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Purulaari <3 En ole minäkään kokeillut, mutta aion vielä kokeilla.

      Poista
  2. Aivan ihastuttava ruusutaulu. Mielenkiinnolla odotan mitä oletkaan ostellut. Tuossa edellisessä postauksessa niin kauniita neuleita. Ooh miten pljon kivan näköisiä. Tuo vaalenpunainen pipo on suosikkini. Anteeksi,kun mä harvemmin kommentoin,kun en ois uskonut miten hankala on vasemmalla kädellä naputella konetta. T. Intsu

    VastaaPoista
  3. Kaunis ruusukranssi. Itse olen kokeillut hienossa hiekassa daalian kukkien kuivatusta. Ensimmäisellä kerralla onnistuin tosi hyvin. Seuraava kokeilu ei sitten mennytkään nappiin. Kukkien tulee olla mahdollisimman tuoreita, juuri avautuneita ja kuivia. Kukan hiekkaan peittelyssä ei kannata myöskään hätäillä, vaan hiekka sirotellaan mahdollisimman hitaasti kukan terälehtien väleihin, jotta kukan muoto säilyy mahdollisimman hyvänä. Maltti on hiekkaan peittelyssä valttia samoin, kuin riittävän pitkä kuivaus aika.

    VastaaPoista
  4. Todella ihastuttavan kaunis ruusukranssi. Tuo kehys on myös käytännöllinen, kotiin saa uutta ilmettä/piristystä koristetta vaihtamalla, kätevää. Tammikuu taittuu ja helmikuu hujahtaa, kevättä minäkin odottelen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos liisinkortit <3 Kehykseen on kiva vaihdella juttuja.

      Poista
  5. Kaunis tuli. Ruusut pysyneet hyvinä. Minun vanhin kuivatuskohteeni taitaa olla YO-ruusut, joita vaalin pitkään. Niiden pintaan tuli silloin pölyä ja oli vaikea puhdistaa. Ehkä olisi pitänyt olla sprayliimaa? Mutta hyvä, kun tuli juuri esiin. Minulla on menossa yksi tauluprokkis johon kaipaan kipeästi pitävää liimaa, joka ei "venuta" paperia. Tuo spray taitaa olla kova juttu siihenkin. Pitääkö laittaa ostoslistalle...olin jo tyytyä johonkin erikeeperiin. Hyvää sekin, mutta vetää varmasti paperia laineilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos <3 Minä en osaa sanoa tuosta sprayliimasta juurikaan, koska olen käyttänyt sitä vasta pariin luonnonkukista tehtyyn kranssiin. Kukathan minä liimasin kuumaliimalla, mutta sprayasin kukkien päälle. Hyvin on toiminut tässä ainakin.

      Poista
  6. Kaunis tuosta tuli. Syyshortensian (joka on nätti kuivattuna) kanssa voisi kokeilla tuota sprayliimaa, en ole tullutkaan ajatelleeksi...vain hiuslakkaa ;) vanhanajan vinkki.

    VastaaPoista
  7. Kaunis kranssi! Kokeilin aikoinaan hääkimpun ruusuja kuivattaa hiekan seassa siinä kuitenkaan onnistumatta. Harmi, sillä siihen aikaan kokonaisia hääkimppujakin kuivattiin ja tehtiin tauluksi. Sellainen olisi ollut kiva muisto.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Satu <3 Se on harmi, ettei onnistunut. Ostinkin joskus kirpparilta kehykset, mihin oli laitettu kuivattu hääkimppu, joka tosin oli jo tuhon oma. Kehykset tuunasin ja tein siitä valotaulun uusilla koristeilla.

      Poista
  8. Aivan ihana kranssi! Itse en ole oikein perehtynyt kukkien kuivattamiseen. Pitäisi kokeilla, kun kukkia kuitenkin lähes aina on maljakossa.
    Kivaa loppuviikkoa!

    VastaaPoista
  9. Erittäin kaunis kukkakranssi!+taulun kehys!!
    se hiekalla kuivatus on tosi mukavaa puuhaa...kokeillut olen kolmella ruusulla....Hain soramontulta hienoa hiekkaa siivilöin ja siivilöin,,taisin hiekan nakata vasta joku aika sitten pois..oispa ollu tarpeeseen tuohon porras eteen:))
    Tuo kehys juttu minua kiehtoo...:)
    Oikein mukavaa tammikuun loppua!Liisa:)9

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Liisa <3 Tuota kehystähän voi käyttää vaikka muistitauluna tai ihan minä vaan.

      Poista
  10. Kaunis kranssi, kauniisti asetelluin värein.
    Kyllä se nyt taisi talvi tulla kuitenkin. Ohut lumikerros peittää maan. Valoisuus lisääntyi selvästi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sartsa <3 Niin tuli talvi taas ja aurinko paistaa :)

      Poista
  11. Kaunis kranssi. Kyllä kevät jo kolkuttelee mielessä ja jotain pientä uutta tekee kotiin mieli saada. Oli se sitten itse tehtyä, jonkun toisen tekemää tai valmiiksi ostettua :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Jani <3 Kyllä se sisustusinnostus alkaa aina keväisin.

      Poista
  12. Kuivakukat ovat taas muotia!
    Ihana kranssi ja sopii hyvin kehyksiin.
    Hiekkakuivaus on kyllä hyvä ja saa terälehdet pysymään hieman paremmin kuosissaan.
    Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
  13. Tosi kaunis kranssi! Oikein hyvää helmikuun alkua!

    VastaaPoista
  14. Kaunis kranssi. Ja ihania käsitöitä edellisissä päivityksissä.

    VastaaPoista
  15. Kaunis kranssi! Hiekkakuivauksesta en ole kuullutkaan, täytyykin kokeilla joku kerta. Kevätmielellä täälläkin, lunta ei lainkaan ja aurinkokin välillä paistelee. Jotkut pensaat jo silmuilla, vähän jännittää miten niiden käy.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Hensku <3 Täällä on nyt lunta ja pakkastakin ja aurinko paistaa :)

      Poista
  16. Ihastuttava kranssi! Keräilyt muistuttavat menneestä ajasta.

    VastaaPoista