Olisi kiva, jos jättäisit myös kommentin käynnistäsi :)

Muistathan, että kuvat ovat minun, etkä kopioi niitä ilman lupaani.

keskiviikko 6. syyskuuta 2017

Pihlajanmarjahyytelö




Pihlajanmarjoja on nyt niin paljon, että niistä riittää itselle kuin myös tilheille. Lisäksi marjat ovat olleet tänä vuonna todella terveitä. Tilhet ovatkin olleet jo suurina joukkoina herkuttelemassa. Minä tein pihlajanmarjahyytelöä ja aion vielä tehdä lisää ja ajattelin laittaa sekaan hieman omenoita, jahka ne hieman kypsyvät. Elleivät tilhet sitten ehdi tehdä selvää kaikista marjoista sitä ennen.



Ohje on DanSukkerin sivuilta.

2 l pihlajanmarjoja
5 dl vettä
1 kg Dansukkerin hillosokeria
( 2 rkl konjakkia ja 1 tl rosepippurirouhetta)



Irrota pihlajanmarjat tertuistaan ja huuhtele huolellisesti.
Lisää marjat kiehuvaan veteen ja keitä hiljalleen 10-15 minuuttia.

Siivilöi mehu talteen. Älä painele marjoja siivilää vasten, että saat kirkkaan mehun. 


Kuumenna mehu ja lisää siihen hillosokeri. Keitä sekoitellen noin 10 minuuttia      

Tee hyytelökoe: Lisää kylmälle lautaselle seosta ja laita lautanen jääkaappiin minuutiksi ja vedä hyytelön keskelle lusikalla vako. Jos vako ei umpeudu, on hyytelö valmista. Muutoin jatka keittämistä ja testaa uudelleen. 

Voit maustaa hyytelön vielä ennen tölkittämistä konjakilla ja rosepippurilla. 
Minä en käyttänyt kumpaakaan.


 Hyytelö sopii sorsien ja muun riistan kanssa. Aion kokeilla tätä myös leipäjuuston kanssa. 
Tämäkin hyytelö on kiva antaa vaikka lahjaksi.

         Mukavaa loppuviikkoa toivoo Liisa                                                                        

40 kommenttia:

  1. Ihanat kuvat! Olen tehnyt vuosia vuosia sitten, ja yllätyin silloin miten hyvää tuo hyytelö oli. Mukavaa kesäisen viikon jatkoa Sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Leena :) Niin pihalajanmarjoistakin voi saada hyvää.

      Poista
  2. Hienot hillopurkki kuvat!
    En ole koskaan tehnyt. Kiitos ohjeesta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sari :) Suosittelen kokeilemaan, saatat yllättyä

      Poista
  3. Kuulostaa ja näyttää herkulliselta! En ole ikinä maistanut pihlajanmarjoista tehtyä hyytelöä..kiitos kivasta vinkistä ja mukavaa viikon jatkoa sinne♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Päden paja :) ja tervetuloa blogiini.

      Poista
  4. Pihlajan marjoja tosiaan on paljon tänäkin syksynä.

    VastaaPoista
  5. Herkulliset kuvat ja varmasti hyvää.
    Joskus olen maistanut ja yllättynyt hyytelön hienosta mausta!
    Leppoisaa loppuviikkoa!

    VastaaPoista
  6. Kuten sanoitkin, pihlajanmarjat ovat tänä vuonna tosi terveitä ja hyvän näköisiä ja niitä on paljon. Pihapihlajiamme jo sillä silmällä olen katsellut, että hyytelöä osasta marjoista teen ja osan taidan laittaa ihan sellaisenaan pakastimeen ja käyttää smoothieiden joukkoon ja tilhet saavat putsata yläoksat :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo smoothie kuulostaa eksoottiselta. Olen miettinyt, että söisiköhän linnut talvella marjoja, jos laittaisi tarjolle.

      Poista
  7. Pihlajanmarjoja riittää meille ja linnuille yllinkyllin.
    Etsin juuri pihlajanmarjaohjeita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinhän se varmaan on. Meillä yleensä tilhet mellasta puissa pari kolme päivää ja sitten ei ole enää mitään jäljellä. Tosin nyt on kyllä niin paljon :) Kiva kun poikkesit jättämässä kommenttisi :)

      Poista
  8. Ihanan syksyisen väristä. Pitää kokeilla.

    VastaaPoista
  9. Ihan mielenkiintoista, mutta ehkä sittenkin jää minulta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa kokeilla, sillä saattaisit yllättyä makeasta mutta silti hapokkaasta lopputuloksesta.

      Poista
  10. Meillä on muutamaa eri sorttia pihlajaa, joten ilman muuta aion kokeilla! Kiitos reseptistä :D

    VastaaPoista
  11. Meiltäkin marjoja kyllä löytyisi. Ihanan väristä hilloa.

    VastaaPoista
  12. Oi, näyttääpä herkullisen näköiseltä ☺
    Mukavaa loppuvikkoa Sinulle Liisa ♥

    VastaaPoista
  13. Voi tämä on ollut minunkin tämän syksyn to do listalla. Ihanan näköistä hilloa. Ihanaa viikonloppua Liisa

    VastaaPoista
  14. Kauniit kuvat! Eipä ole tullut tuota tehtyä. Joskus lapsena olen maistanut.

    VastaaPoista
  15. Onpas kauniin väristä. Enpä ole koskaan maistanut. Pihlajanmarjoja kyllä katselin tässä askartelusilmin... katsotaan saako mitään aikaiseksi. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Satu :) Odottelen innolla, mitä kaunista saat niistä aikaiseksi.

      Poista
  16. No kyllä tuli kirkkaan kaunista hyytelöä.
    Ja kuinka ollakaan - samoissa puuhissa olen kuten myös, kun keräsin just tänään marjoja ja tuolla ne odottaa huuhdeltuina - keitän huomenna kuten myös hyytelöksi - ja samalla ohjeella. Näin tein viime vuonnakin.
    Puolukkahyytelökin on listalla, eikä tarvitse niin paljon hyytelösokeria kun puolikypsinä kerää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillähän on usein samanlaiset puuhat meneillään :) Aion myös tehdä puolukkahyytelöä.

      Poista
  17. kiitos hyvästä pihlajanmarjahyytelön ohjeesta.

    VastaaPoista
  18. Tätä pitää kokeilla! Onko hyytelö kovin kirpsakkaa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sokeri kyllä laimentaa kirpeyttä. Mutta jos pelkäät sitä, niin laita marjat pakkaseen ja sen jälkeen tee hyytelöä. Kirpeyden pitäisi vielä laimeta.

      Poista
  19. Meilläkin viikonloppuna tehtiin ensimmäisen kerran pihlajanmarjoista hyytelöä. Tänään pitäisi päästä maistamaan, miltä maistuu :)Herkullisilta näyttivät nuo sinun valmistamasi. Omena voisi sopia joukkoon oikein hyvin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt on lehdet mainostaneet tosi paljon pihlajanmarjoista tehtyjä juttuja, kun nyt on kerrankin niin mahtava sato.

      Poista