Olisi kiva, jos jättäisit myös kommentin käynnistäsi :)

Muistathan, että kuvat ovat minun, etkä kopioi niitä ilman lupaani.

keskiviikko 14. syyskuuta 2016

Itse tehty lamppu





Olen ollut kirjaimellisesti sorvin ääressä ja tällainen lamppu syntyi. Idea tuli siitä, että keittiön lipaston päällä ollut lamppu oli aivan liian korkea siihen tilaan ja päätin tehdä siihen uuden.



Sen verran oli paksua koivua, että sirkkelillä en saanut sitä siististi katkaistua vaan piti ottaa käsisaha kauniiseen käteen ja katkaista sopivan kokoinen palanen.


 Minähän olen kertonut, että sain joulupukilta sorvin muutama joulu sitten. En ollut sorvia aiemmin nähnytkään kuin unissani. No joitakin kynttilänjalkoja olen sorvannut tämän jälkeen, mutta nyt siitäkin oli jo 1.5 vuotta. Vähän pelotti alkaa sorvaamaan ja "valvova silmä" oli kyllä taustalla. Minulla on aina pelko, että puu irtoaa, vaikka ei siihen pitäisi olla pelkoa, jos se on kunnolla kiinnitetty. Siis jos...
No minullahan on nämä  hienot taltatkin, joita en ollut edes vielä käyttänyt. Nekin joulupukki toi toissajouluna.
No kyllähän se siitä pikkuhiljaa alkoi kehkeytymään tämä lampun jalka.


Lopuksi vielä kunnon hionta erilaisilla hiomavahvuuksilla. Isäntäkin ihmetteli, että miten sainkin noin sileän pinnan.





Tämmöisistä osista minä sitten sen lampunjalkani tein. Tässä vielä vähän viimeistelyä ja maalausta vailla. Isäntähän tilasi minulle Kiinasta noita puuhelmiä ja niitä riittää vieläkin.



Tämän kamalan värisen varjostimen löysin kirpparilta, mutta pinta oli kaunis. Ei tämä varjostimen muoto ole ihan sitä, mitä haluan, mutta saa kelvata, kunnes löydän paremman.


 Maalasin sekä jalan, että varjostimen helmiäismaalilla ja tuosta varjostimesta tuli ihan kivan värinen.


 Purin vanhan lampun, mistä sain valot lamppuuni. Porasin reiän lampunjalkaan ja työnsin metallivarren sisään ja sitä kautta sähköjohdot lamppuuni. No tuo sähköjohtohomma tuli kyllä isännän tehtäväksi. Hän kyllä pyysi tämän jälkeen, että ethän tee vähän aikaan lamppuja :)


Siinä se nyt on omalla paikallaan-keittiössä, isän tekemän lipaston päällä. Alkoi jälleen tuo sorvauskin kiinnostamaan, joten ehkä muutaman kynttilänjalan teen ja noita puuhelmiähän minulla vielä riittää vaikka mihin.

Toivotan jälleen uudet lukijani sekä blogissa, että facen puolella tervetulleeksi.
Tulen taas kurkkimaan blogeihinne, jahka tästä ehdin.

 Mukavaa loppuviikkoa toivottelee Liisa



28 kommenttia:

  1. Voi apua Liisa sinun kanssa, siehän teet ihan mitä vain. Tuohan on todellinen desing valaisin

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No höh Kaisa! En sentään ihan mitä vain, mutta jotain saan sen aikaiseksi puustakin.

      Poista
  2. Siis niin hieno!😍
    Olet niin taitava käsistäsi!👍
    Mukavaa illan jatkoa!💕

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sari <3 haluan kokeilla kaikenlaisia materiaaleja. Tosin tästäkin isäntä totesi, että et sitten vaikeampaa juttua alkanut tekemään. Luuli, että minä vain kynttilänjalkaa sorvailen.

      Poista
  3. onpas kiva lamppu ja varjostinkin on mitä sopivin...mietin että kommenteistasi päätellen et itse ollut oikein tyytyväinen varjostimeen (mun mielestä on hyvä), niin laitappa helmistä jotain mansettia yms. sellaista siihenkin tai koko varjostin helmistä;) todella upeeta taas..kiitos kun jaat meille muillekkin näitä kivoja tekemisiäsi:)t.jaana

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Jaana! Täytyy vielä makustella tuota varjostinta. Se ei ehkä ollut ihan sen mallinen kuin ajattelin, mutta alkaa siihen silmä tottumaan.

      Poista
  4. Sä oot taitava, oot tehnyt hienon lampun ja on toi varjostin minusta nätti.

    VastaaPoista
  5. Todella taidokaasti ja kauniisti toteutettu lamppu.♥

    VastaaPoista
  6. Upea lamppu ja todellakin alusta asti itse tehty. Hienot on kyllä laitteetkin ja ilmeisen hyvät toimitilat. Aivan upeeta siis!! Mielenkiinnolla odottelen niitä seuraavia sorvaustöitä... :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Satu! Onhan meillä kaikenlaisia vempaimia ja koneita. Tilat alkaa tosin olla melko ahtaat, mutta kyllä siellä nyt vielä mahtuu tekemään.

      Poista
  7. No, Wau.. Teilä on kyllä pelit ja vehkeet millä toteuttaa. Ja kun ideoiva keksii niin toteutus käy helposti! Itse tehty on aina sitä parhainta..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tanni! Niinhän se on, että tulee mitä tulee, kun itse tekee :) Mutta tykkään itse tehdystä sillä se on persoonallista.

      Poista
  8. Ihana lamppu <3 Oletpas taitava emäntä :)Mukavaa viikonloppua :)

    VastaaPoista
  9. Hieno! Kyllä näitä ideoitasi on mahtavaa seurata, joka kerta ylläri.

    VastaaPoista
  10. Kiito ma-te molemmista kommenteista. Haaste otettu vastaan.

    VastaaPoista
  11. Onpa kaunis ja ihan sinun tyylinen 😊.

    VastaaPoista
  12. Voi, ihan alkoi sorvi vetää puoleensa :) Edellisestä sorvauksesta onkin jo vuosia... Yksi omenapuun oksa on odottanut uutta tulemistaan jahka pääsisi sorviin.
    Komea lopputulos, ja sopii hienosti niitten edellisten seuraksi!

    VastaaPoista
  13. Onpa sulla taidonnäyte täällä! En kyllä osaa sorvia käyttää. Puuhelmet ovat hyvät tämän lampun kanssa!

    VastaaPoista
  14. Oletpas taitava. Sorvaus tosiaan on taitolaji, olisipa ihana kokeilla itsekin. Meillä puolestaan alihankinta konepaja etsinnässä, saisi myös tehtyä muutamat sorvaukset ja aarporaukset. http://www.jpsavartimet.fi/

    VastaaPoista