Olisi kiva, jos jättäisit myös kommentin käynnistäsi :)

Muistathan, että kuvat ovat minun, etkä kopioi niitä ilman lupaani.

maanantai 27. kesäkuuta 2016

Pihakuvia ja loman odotustaLaitanpa tänne muutamia kuvia pihaltamme. Tämä on etupihaltamme, joka on vielä täysin vaiheessa. Tuon keijuruukun edessä on uusimpia hankintojani, Korallikanukka.
 Etualalla on muuten vuosia sitten tekemäni kukkalaatikko, joka oli ensimmäinen tekeleeni ikinä puusta. Sen jälkeen onkin puusta tullut tehtyä jos jonkinlaista. Mutta kukkalaatikoista minä aloitin ja hvvin nuo kaikki laatikot ovat kestäneet, sillä ovat vielä aivan ehyitä. Tosin niin kuin tapoihini kuuluu, asiat lähtee vähän lapasesta, niin kuin tuolloinkin. Isäntä pelkäsi, että kukkalaatikoita on kohta joka puolella, kun niitä innostuin tekemään.
Ruusut ovat kukkineet hyvin tänä vuonna. Johtunee siitä, että etupihaltamme lähti koivu ja kuusi. Enää siellä on yksi koivu, joten ei ihan sukupuuttoon niitä kaadettu. Onhan etupihallamme toki pihlajia, joita rakastan. Tämän ruusun vasemmalla puolella on ruusupenkkini, jolle jo joskus annoin hävitystuomion, mutta kun puut lähtivät, niin ruusutkin alkoivat kasvamaan. Tosin talvi vei sieltäkin muutamia ruusuja. Mutta haaveissa minulla on tähän etupihalle istuttaa paljon erilaisia ruusuja. Aika paljon jo on Hansaruusua etupihallamme.
Ostin etupihallemme myös tuoksujasmikkeen, jonka laitoin kuolleen lumipalloheisin tilalle.
Juhannusruusuja minulla on reilut 40 kpl tässä raja-aidassa ja aivan valtavasti on ollut kukkia ja nuppuja, mutta sade teki kukista melkein selvää. Mutta sain juhannuksena nauttia niistä ja niiden tuoksusta.
Tornionjokilaakson ruusuja on muutamia Rapulan seinustalla ja kukkivat vasta nyt.
Kesäkukkia olen kyllä laittanut runsaasti. Näihin amppeleihin ostan aina pienia betynin taimia kasvamaan, enkä osta valmiita amppeleita. Kuukauden päästä ne jo roikkuvat.


 Sain ystävättäreltäni vuosi sitten vanhan ruosteisen aiv-pullon telineen. Isäntä joutui vähän hitsaamaan sitä. Kehikko sai sisäänsä Keijunmekkoa.

 Reessäni kukkivat vielä orvokit ja Rapulan penkkiin istutin samettikukkia.


 Haikaranpesääni istutin erivärisiä Miljoonakelloja, mutta nekin ovat melko pieniä vielä.Taustalla olevat Tuoksujasmikkeet ovat nupuillaan.Siinä on uusin kivikkoni, joka ei myöskään vielä hehku väreissään, vaikka sinne olen istuttanut monenlaisia kukkia sekä perennoja että kesäkukkia. Tälle puolelle tonttia kivikon oikealle puolelle hankin koristeomenapuun ja vasemmalle puolelle valkoisen jalosyreenin.

Samoin tänne kivikkoon olen istuttanut monenlaista kukkaa, mutta eivät ne vielä ole kovin kukassa.                                                      


Tuija-aita lähti hyvin kasvamaan ja nurmikkokin on jo vihreä aidan vierestä. Tulihan aidalle hintaa. Tuijat, mullat ja uuden kivikkopenkin tekeminen tuli maksamaan 2500 euroa. Toivottavasti ei tule samanlainen talvi ensitalvesta, jotta tuijat pysyisivät hengissä.

 Tällä tontilla on nyt sitten kolme koristeomenapuuta ja ne ovat kukassaan kyllä todella kauniita. Ja lehdet ovat tumman lilat. Luulen, että tämä puoli alkaa olla valmis puiden ja pensaiden osalta. Kukkapenkit vielä vaativat täydennystä.

Minulla on torstaina viimeinen työpäivä ja sitten alkaa odotettu loma.

Ihanaa loppukuuta toivoo Liisa30 kommenttia:

 1. Niin siistiä ja harkittua. Pikkisen minä kadehdin tuota taitoa ihmisessä, voisi sitä mullekin olla annettu edes hieman :)Ihana tuo tummanpunainen ruusu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tylsä Mörökölli! Siistiä voi olla, mutta olen niin harmissani, että kukat eivät kuki vielä.

   Poista
 2. On kyllä nättiä! Ihanaa alkavaa lomaa :)

  VastaaPoista
 3. Oi, onpa Sinulla kaunista ja siistiä ☺ Onko tuo haikaran pesä kokonaan puuta?
  Kivaa tätä viikkoa Sinulle Liisa ~♥~

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ma-te! Haikaranpesä ei ole puuta, vaan olen rungon tehnyt muuraamalla harkoista ja pinnoittanut värjätyllä pinnoiteaineella. Se on mun kotitekoinen "kelopuu"

   Poista
 4. Siis niin ihana piha teillä! Tuo vanha reki on hieno!
  Ihana juhannusruusu aita! Ja kyllä on ihana uima-allas!
  Ei voi kun ihailla!❤️😊
  Ihanaa illan jatkoa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sari! Uima-altaan teimme, koska meillä ei ole kesämökkiä ja Rapulan saunarakennus on meidän "kesämökkimme".

   Poista
 5. Voi että, kun näyttää siistiltä ja ihanalta tuo teidän piha. Kauniita alueita ja yksityiskohtia.
  Oikein mukavaa loman odotusta.

  VastaaPoista
 6. Kaunista ja runsasta kukintaa pihallasi ja paljon todella upeita yksityiskohtia, kuten reki, kärryt ja harakanpesä, muutamia mainitakseni.
  Oikein mukavaa ja rentouttavaa kesälomaa sinulle.

  VastaaPoista
 7. Tosi kaunista, kivaa tunnelmaa pihallanne. Tykkään monista pihakoristeluista. Niistä se tunnelma syntyy. Muistan hyvin kun itse raivasin ikikuusikkoon puutarhan 25v sitten ja nyt voin nauttia kaikista ihanista kasveista, istutuksia jne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Vekki! Itsekin tykkään tehdä kaikkea pihaan omin kätösin. Joka vuosi jotain uutta. Tämä kesä onkin mennyt uutta istuttaessa, kun talvi vei niin paljon mennessään eivätkö uudet perennat kaikki ehdi varmaan edes kukkia tänä kesänä,

   Poista
 8. Tosi kaunis piha teillä. Juhannusruusu on minun lemppari, harmi vaa kun siinä kestää kukat vaan niin vähän aikaa. Hyvää loman odotusta ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kirsti! Minkäkin rakastan Juhannusruusua, mutta se on todellakin niin lyhytikäinen ja usein sade vie jo nuputkin mennessään ennen kuin ehtivät kukkaan.

   Poista
 9. Niin kaunis piha, että mieli lepää ja suuria huokauksia täällä päästelen ihatuksesta. Tuolla kelpaa kesää ottaa vastaan :) Aurinkoa Liisan viikkoon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jani! Loma alkoi sateisissa merkeissä ja tänään ihan myrskyää.

   Poista
 10. Kaunis ja viihtyisä piha teillä on ja kauniit kuvat! aurinkoa!

  VastaaPoista
 11. Upeita nuo sinun tekemäsi puutyöt!! Upea piha!

  VastaaPoista
 12. Ihana puutarha, niin siisti nurmikko. Ja nuo ruusut , oi että miten upeita

  VastaaPoista
 13. Todella kauniisti laitettu piha teillä Liisa, kyllä tuolla viihtyy jos missä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kaisa :) Tykkään istua Rapulan terassilla ja ihailla ainakin nurmikkoani.

   Poista
 14. Kyllä pihassanne on silmälle monenmoista katsottavaa!
  Tuo uima-allas on kutsuva ja juhannusruusupensaat erityisen muhevia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Väkertäjä! Meillä ei ole kesämökkiä, niin Rapula pitää sitä virkaa ja pitäähän siinä sitten olla uima-allas eli "Pikku-Pielinen", joksi mieheni on altaan nimennyt.

   Poista
 15. Voi kuinka kaunista. Lyhyeksi ajettu nurmikkokin on teidän pihassa silmänilo. Hyvää Lomaa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Satu <3 Nurmikko on parasta ja tilantuntu. Odotan vain, että kukat alkaisivat kukkimaan :)

   Poista