Olisi kiva, jos jättäisit myös kommentin käynnistäsi :)

Muistathan, että kuvat ovat minun, etkä kopioi niitä ilman lupaani.

maanantai 6. kesäkuuta 2016

Parsasalaattia ja pihahommia




 Parsaa on meillä tänäkin keväänä nautittu monta kertaa. Tässä parsasalaatti, joka on kiva kevyt iltapala.

Salaatti:
Jäävuorisalaattia

Rucolaa
Tomaattia
Kurkkua
Punasipulia
(purista hieman sitruunamehua salaattiin)

Parsan keittäminen
Huuhtele parsat ja kuori ohuelti varsi, mutta älä nuppuja. Katkaise parsasta puumainen alaosa pois. Laita kiehuvaan suolalla maustettuun veteen ja keitä 5-10 minuuttia riippuen parsan vahvuudesta. Kokeile grillitikulla parsan kypsyyttä. Varo, ettei kypsy liikaa. Kaada vesi pois kattilasta. Lisää sulatettua voita ja runsaasti sitruunamehua ja pyöräytä parsat liemessä. Lisää parsojen päälle sormisuolaa.

Lisää lopuksi salaatin päälle:
Parmankinkkua
Runsaasti Parmesan-juustolastuja tai muuta vastaavaa juustoa




Kyllä parsa on niin kevään herkkua


Minulla on taas uusi keräilysarja, nimittäin tilasin Apilanlehdeltä  näitä lautasia, jotka ovat Vallilan ja Tanja Orsjoen suunnittelema Clematis. Tähän sarjaanhan on saatavilla myös tarjoiluastioita monenmoisia.
Sain vielä kaupan päälle upean valurautapadan ja neljä viinilasia. Niistä viinilaseista tulikin myös suosikkejani. Niin kauniita ne ovat. Laitan sitten niistä joskus kuvaa.Minulla alkaa olla kaapit pullollaan jos jonkinlaista astiasarjaa. Mutta on kiva vaihdella värejä. Isäntä kyllä meinasi, että minne sinä saat nuo kaikki lasit ja lautaset mahtumaan.Ehkä joku sarja siirtyy sitten sinne uuteen asuntoautoomme.

Minulla on kiirettä pitänyt pihamaalla, etten ole kuin häthätää ehtinyt vierailla blogeissanne. Uusi kivikkoni on suurin piirtein valmis, mutta vielä pitää sinne hankkia lisää kukkia, joten en vielä laita siitä kuvaa. Kukkapenkkien siivoamisessakin on mennyt aikansa. Hitaasti kesä alkoi, mutta kun aurinkoa saatiin, niin alkoi kukkapenkeissäkin jo hieman eloa näkymään.
Suihkuallasta emme ole ehtineet aloittamaan, mutta eiköhän sekin pikkuhiljaa, kun pääsee näistä ensimmäisistä kesäkiireistä ohi.

Ihanaa kesän alkua toivottaa Liisa


21 kommenttia:

  1. Ihanan näköinen annos ja kattaus. En ole koskaan valmistanut parsaa enkä ole maistanut parsaa muuta kuin keittona.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kati! Parsan valmistus on helppoa, kunhan pitää varansa, ettei kypsytä liikaa. Se on vaan alkukesästä niin suurta herkkua.

      Poista
  2. Todella herkullinen annos ja ihanat lautaset.
    Nyt onkin pihalla riittänyt runsaasti rästitöitä ja jopa kesäkukat ovat vielä hankkimatta kokonaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kruunu Vuokko! Pihalla on riittänyt töitä ja varsinkin nyt tuon kamalan myrskyn jälkeen piha näytti aivan kamalalta. Onneksi sain lauantaina siivottua kaikki roskat pois.

      Poista
  3. Kuinka herkullinen salaatti. Rakastan parsaa yli kaiken. Täytyypä kokeilla itsekin tuollainen salaatti tehdä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Jani! Parsa on kyllä ihanaa ja sitä syödään todella paljon meillä näin kesän alussa.

      Poista
  4. Kaunis kattaus ja ruoka on varmaan ihan parasta ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kirsti, kyllä se on todellakin herkkua sellaisen pienempään nälkään.

      Poista
  5. Herkullisen näköinen annos!
    Odotellaan toki rauhassa kivikkoryhmän kuvia 😀

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Väkertäjä. Todellakin joudutte odottamaan, sillä siellä ei juurikaan kuki mikään tällä hetkellä. Täytyy mennä ostamaan lisää kesäkukkia sinne perennojen joukkoon, että jotain väriä saisi sinnekin.

      Poista
  6. Nam mitä herkkua ❤️ Löysin tieni blogiisi ja ehdottomasti jään lukijaksesi ❤️Mukavaa kesäkuuta ❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Happystarhome ja tervetuloa blogiini. Kiva kun jäit. Tulen vastavierailulle, kunhan ehdin.

      Poista
  7. Näyttää herkulliselle tuo sinun parsa-annos. Harmi kun meidän miesväki ei oikein ymmärrä parsan päälle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Leena. Onneksi meidän isäntä tykkää parsasta ja aina pitää olla lisukkeena parman kinkkua.

      Poista
  8. Kattaus on puoli ruokaa, herkullisen näköistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Rouva Kivitikka. Kiva on nähdä vähän vaivaa kattauksen suhteenkin, niin ruokakin maistuu paremmalta.

      Poista
  9. Nam! Täällä jo makustelen. Kyllä pihatyöt on ihan mukavia oikeastaan vaihteeksi ja auringon helliessä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pihatyöt on kivoja ja näkee ainakin kättensä jäljen. Päivä siinä helposti menee, kun ajelee nurmikot ja kitkee kukkapenkit.

      Poista
  10. Kiitos ma-te!! Eiköhän sitä jotakin saada taas aikaan, kun vauhtiin päästään.

    VastaaPoista