Olisi kiva, jos jättäisit myös kommentin käynnistäsi :)

Muistathan, että kuvat ovat minun, etkä kopioi niitä ilman lupaani.

keskiviikko 18. toukokuuta 2016

Lisää kukkalaatikoita ja talven tuhojen korjausta


Tälläisen laatikon tein. Alun perin tarkoitus oli antaa se miehelle tölkkilaatikoksi saunaterassille, mutta siitä tuli niin kaunis, että se jäikin kukkalaatikoksi. No pitää tehdä miehelle uusi laatikko. Miehen laatikkoon oli tarkoitus laittaa kahvat köydestä.Käydessäni puuostoksilla paikallisessa rautakaupassa, sain ilmaiseksi aika paljon tällaisia listoja, jotka olleet lautapinojen välissä ja siis vain roskapuuta. Jo tuolloin näin nuo listat valmiina laatikkoina. Minulla ei ollut mitään ohjeita, vaan oivallukset siitä, miten teen, tuli laatikkoa tehdessä. Ensin hioin puulistat ja tein pohjan ja sitten rakensin laidat.Kulmalistat ruuvasin sisäpuolelta kiinni ja tietysti myös uretaaniliimaa listojen väliin. Ulkopuolelta reunalistat kiinnitin liimaamalla ja nauloilla.


Minä tein jälleen etikka-teräsvillaseosta ja sillä käsittelin laatikon yhden kerran. Sitten ohensin tummanharmaata Unica-ulkokalustemaalia aivan litkuksi ja sivelin sillä laatikon. Lopuksi venelakkaa päälle, jotta kestää kosteutta.Laatikkoon ihanan tuoksuinen Tuoksuköynnös terassiamme koristamaan.


Kaksi kukkapakkiakin tein lisää samalla kaavalla kuin edellisessä postauksessani. Nämäkin olen käsitellyt samalla tavalla kuin tuon pikkulaatikon. Toinen näistä menee anopilleni.


Talvi oli tehnyt muitakin tuhoja kuin vain kukkasille. Syksyllä tekemäni majakka oli kärsinyt hieman maalivaurioita, joten maalasin majakkani uudelleen.


 Tämän jokunen vuosi sitten tekemäni majakan maalit sentään kestivät muutaman vuoden. Maali oli paikka paikoin hilseillyt ja valkoinen maali oli rautapitoisesta vedestä, jota käytämme kasteluun, muuttunut hieman kellertäväksi. Maalasin koko majakan ja uudet kirkkaamman punaiset raidat, kuin aiemmin. Siitä tulikin paljon iloisemman näköinen. Vielä puuttuvat ikkunat, mutta viime aikoina on satanut sen verran, että ne saavat vielä odottaa.

Kovin hitaasti kukkaset nousevat, joten en tiedä vielä, miten paljon perennoita ja pensaita on kuollut talven aikana.

Kasvihuoneessa on vielä mm leinikit ja Kruunu Vuokot ja liljat harson alla kasvamassa. Odottelen vielä lämpimämpiä kelejä, jotta uskallan ne istuttaa ulos. Muutoin olen sinne laittanut jo hieman perunaa ja kylvänyt salaattia ja ruukkuihin erilaisia yrttejä. Tomaatit ja kurkut vielä odottaa sinne pääsyä. Ulos en ole kylvänyt vielä mitään. Myös paljon perennoita odottaa sisällä vielä lämpimämpiä kelejä.

Lämpöisiä kelejä odotellen
Liisa

22 kommenttia:

 1. Kaunis piha ja upeat majakat! Kukkalaatikot ovat myös niin upeita, taitava olet :)

  VastaaPoista
 2. No onpas hieno kukkalaatikko! Olet kyllä niin taitava!😀
  Ja nuo kukkapakit on hienot!
  Hieno piha pilkistää kuvista!
  Ihanaa illan jatkoa sinulle!❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sari. Tykkään itsekin noista kukkapakeista ja mikseihän niihin voisi laittaa yrttejäkin.

   Poista
 3. Kaunista jälkeä! Kukkapakkeihin ihastuin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Arja. Itsekin tykkään pakeista, eikä ollut vaikea tehdä, mutta tarpeeksi leveän laudan löytäminen olikin sitten.

   Poista
 4. Ihanat kukkalaatikot! Istutin tänään kesäkukkia ruukkuihin. Sitten istahti katsomaan uutisia, kuinka ollakaan säätiedotuksessa luvattiin hallaa. Huh, mikä urakka oli edessä kun kannoin ruukut suojaan. Oliskohan kannattanut vielä odotella;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maarit! Ilmat on kyllä vaihdelleet, joten minulla vielä perennat odottaa kasvarissa.

   Poista
 5. Oletpa ollut taas ahkera! Kaunista jälkeä, terkuin Suska.

  VastaaPoista
 6. Kyllä olisi tarpeelliset meillekin tuollaiset kukkalaatikot - upeat ovat!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tanni, alahan tekemään laatikoita itse. Ei ole vaikeaa ja sinun taidoillasi syntyy vaikka minkälaisia laatikoita.

   Poista
 7. Ihania olet tehnyt! Tuollaisia laatikoita minullakin on tilauksessa, mutta mies tekee, en ole noin kätevä kuin Sinä! Mukavaa viikkoa!

  VastaaPoista
 8. Aivan ihana laatikko! Ja siis kierrätystavaraa... Enpä ole uskaltanut täällä etelämmässäkään vielä mitään pihaan istutella, takatalvi tulee varmasti, jos jotakin maahan laittaa... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Satu, juu roskapuusta on laatikko. Melkeinhän nyt ainakin meillä on takatalvi.

   Poista
 9. Aivan mahtavat kukkalaatikot niin hyvin sopivat puutarhakalustihin oli ilo katsetta ruuruntakaa(:

  VastaaPoista
 10. Taidat asua siellä verstaalla, kun laatikoita poikineen putkahtaa tasaiseen tahtiin :)
  Vai runteli talvi majakoita, nyt on taas virkeät värit! Komeaa on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Höh Väkertäjä, enhän minä siellä ihan asu sentään. Käyn välillä tekemässä vähän ja sitten laitan liimaukseen ja taas jatketaan. Isommasta majakastanikin tuli pirtsakamman värinen tuon punaisena.

   Poista
 11. Kivoja kukkalaatikoita ja tuo majakka vasta hauska onkin. Olet sinä ehtiiväinen, vrt. tuija-aidan istutuskin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Vekki. Joskus tuntuu, että tarvitsisi lisää tunteja päiviin.

   Poista