Olisi kiva, jos jättäisit myös kommentin käynnistäsi :)

Muistathan, että kuvat ovat minun, etkä kopioi niitä ilman lupaani.

tiistai 3. toukokuuta 2016

Kukkalaatikkojen tekoa

 
Terveisiä lomalta. Olen ahkeroinut ja siivonnut Rapulan sisä- ja ulkoterassin ja saunan katosta lattiaan ja kasvarin kesäkuntoon, mutta on minulla ollut aikaa myös vähän askarrellakin. Oikein sormet syyhynneet, että pääsen tekemään jotain pihallemme, kun ilmat on lämmenneet. Teinkin pari kukkalaatikkoa.
 
 
Ostin 12,5 cm leveää ja 1.5 cm paksua lautaa ja päätin tehdä siitä kukkapakin. Mutta voi hitsi, miten kuperaa lauta oli. Kyllä oli työn ja tuskan takana, että sain siitä kasattua pakin. Siis kaikki ei mennyt niin kuin Strömsössä, mutta lopputulos kuitenkin oli mieleiseni ja onnistunut.
Minulle riitti 280 cm pitkä lauta, mistä sain kasattua koko pakin. Pakin pituus  on 70 cm ja pohjalauta on siis 67 cm ja loppuosasta mitä jäi, tein päädyt. Ne olen sitten muotoillut oman mieleni mukaan. Siis lautaa ei jäänyt senttiäkään yli.  Mutta lauta oli todellakin niin kuperaa ja kieroa, että tässä vaiheessa jouduin laittamaan jo kahvankin paikoilleen, jotta sain pakista suoran. Mutta onneksi meillä on tarpeeksi pitkiä puupuristimia. Ensin porasin reiät poralla ja laitoin ruuvit ja tietysti saumoihin uretaaniliimaa. Mutta lauta melkein halkesi, kun laitoin ruuvia paikoilleen. Hylkäsin siis ruuvit ja laitoin kiinnitykset nauloilla. Sen verran sain apeltani ohjeita, että ulommaiset naulat pitää laittaa viistoon, jotta koko komeus ei levähdä. No paremmalta nuo naulat näyttävät. Onneksi minulla oli luudanvarsia varastossa ja siitä sahasin 67 cm pitkän pätkän, liimaa päähän ja väkisin väänsin tuonne kehikkoon ennen sivulautojen kiinnitystä ja nauloilla kiinnitys. Annoin uretaaniliiman kuivahtaa ennen sivulautojen kiinnitystä ja sehän sujuikin sitten ihan hyvin.
 
 
Siinä pakkini jo kasattuna.   Hakkasin myös pakkiani kettingillä, jotta sain sellaista "elämän kolhinutta" pintaa.
  
 
Minä olin tehnyt aiemmin etikka-teräsvillasekoitusta eri menetelmällä, kun tein  sen rekeni, enkä tuolloinkaan saanut harmaata. Nyt käytin ihan pata-pataa etikan kanssa. Tässä olin jo maalannut sillä aineella, mutta hups enpä ottanutkaan sitten kuvia, kun aine alkoi vaikuttamaan. No ei siitä tullut taaskaan harmaata, vaan ruskeaa. Olisihan sekin ollut ihan ok, mutta ei sopinut lainkaan meidän terassillemme, joka on harmaa.           
 
                                                         
No kikkakakkonen kehiin: Varastostamme löytyi harmaata Unican ulkokalusteiden maalia ja sitä laimensin mineraalitärpätillä ja sillä sivelin pakin niin, että hieman jäi se ruskea pohja näkyviin.
 
 

Tässä siis valmis kukkapakki ja nyt sopii terassimme väritykseen. Ruskea väri kuultaa tuolta läpi, joten näyttää hieman vanhalta. Ja nuo hakkaamani kolotkin näkyvät paremmin.



Tässä hieman lähikuvaa noista koloista, mitä hakkasin siihen.



Pakin teko on helppo, mutta tässä tapauksessa vaikeuksien kautta voittoon. Minun pääsiäiseksi hankkimani tetet kukkivat vielä, joten ne saavat vielä kukkia pakissa. Sitten onkin uusien kukkasten vuoro ja sen verran korkean tein kantokahvasta, että vähän pidemmätkin kukkaset sinne sopivat.



Aion vielä käsitellä kukkapakkini tällä Unica Super 60 -lakalla, jotta voin käyttää huoletta pakkiani myös talvella ulkona. Tuota lakkaa käytetään mm veneisiin.



Kaikki ei mennyt siis niin kuin Strömsössä, mutta olen itse tyytyväinen kuitenkin lopputulokseeen ja pakki sopii terassimme väreihin.
 

 


Toisenkin kukkalaatikon tein, mutta tällaisen osaa tehdä kuka vaan, joten en laita siitä ohjeita. Orvokit pitäisi vielä istuttaa multaan.


Orvokkilaatikko meni siis viimekesänä tekemäni kukkakärryjen lavalle, koska en halua laittaa lavalle multaa.
 
Toivotan Maiccun tervetulleeksi blogiini. Tulen taas käymään blogeissanne, kunhan ehdin näiltä kiireiltäni.
 
                        Terkuin Liisa
 

 
 
 
 
 

36 kommenttia:

  1. Hieno pakki syntyi, vaikka materiaali hangoitteli vastaan! Mukavaa viikkoa, terkuin Suska.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Suska :) Jo pitää tehdä toinenkin itselle ja anoppini tilasi samanlaisen.

      Poista
  2. Onpas hienot kukkalaatikot!
    Ja niin upea tuo sinun tekemä kukkakärry!😍
    Ihanaa illan jatkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sari :) Se ensimmäinen kukkakärryni on mielestäni paremman näköinen :)

      Poista
  3. Jassoo, kärry on saanut keväisen orvokkikuosituksen. Ja puuseppätär on taas vauhdissa :) - tuo työkalupaksi onkin malliltaan passeli pöydälläkin pidettäville kukille.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, kiitos jälleen kunniasta :) jo vain puuseppätär on aloittanut kesäkauden.

      Poista
  4. Tulipa hieno pakki ja siinä kukat pääsevät niin sanotusti oikeuksiinsa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kruunu Vuokko :) Kohta näkee, mitä niihin tulee, kun näistä aika jättää...

      Poista
  5. Jee, juuri hetki sitten mietin, että pitäisi googletella jotain sopivaa ideaa terassipöydälle tulevaa kukkalaatikkoa varten. Eipä tarvinnutkaan, täytyy taas kopioida sinulta idea "työkalupakkimallista" ;-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olipa kiva, että sait idean tuohon työkalupakkiin :)

      Poista
  6. Aivan ihana tuo pakin mallinen kukkalaatikko!

    VastaaPoista
  7. Hieno kukkapakki. Tuo kärry on tosi mahtava.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kirsti :) Tekemiäni kukkakärryjähän mulla on kaksin kappalein :)

      Poista
  8. Voi mikä urakka sulle tuli tuosta. Mutta kannatti nähdä se vaiva koska lopputulos on aivan loistava. Olet sinä vaan näppärä tekemään mitä vaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Vekki :) No pieniä vaikeuksia, jotka on tehty voitettaviksi :) Näkisitpä kukkalaatikot, joista olen aloittanut "puuharrastukseni" :D toki nekin on vielä käytössä.

      Poista
  9. Hei Liisa
    Hienon pakin teit, taidan ottaa siitä mallia terassipöydälle.
    Mietin sillon kun laitoit kuvaa majakasta jonka teit saviruukuista, että jätätköhän sen talveksi pihalle? Jos jätit niin miten sille kävi. olen itsekkin miettinyt sellaisen tekemistä, mutta ajatusasteelle jäänyt kun en tiedä miten sille talvella käy.
    -Satu-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Satu :) Jätin saviruukkumajakkani ulos talveksi. Ruukut pysyi ehjinä, mutta hieman maali oli lohkeillut. Ei kun uutta maalia pintaan. Toinenkin majakkani, minkä tein joku vuosi sitten kärsi viime talvena hieman maalivaurioita, joten kova talvi on ilmeisesti ollut. Mutta suosittelen tekemään. Jokuhan arvioi, ettei ne ruukut kestä pakkasia, mutta mitään vaurioita itse ruukkuihin ei tullut.

      Poista
  10. Oletpa ahkeroinut ja komeita kukkalaatikoita saanut aikaiseksi....

    VastaaPoista
  11. Onpa hyviä kukka laatikoita.
    Tuuppas käymään Aurinkokujalla ja osallistu arvontaan.
    Hyvää kevättä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Piia, olen käynyt ottamassa arvontaan osaa jo aiemmin ja myös kirjautunut lukijaksesi :)

      Poista
  12. Nikkarointihommia... Ihanaa touhua ja hienot kukkalaatikot. Kevät ja kiire. Tuntuu ettei mitään taas ehdi saamaan valmiiksi tai ainakaan blogiin asti... :) Mukavan aurinkoista loppuviikkoa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä Satu nikkarointihommat alkaa taas kiinnostaa, kun ilmat lämpenee :) Se vaan on niin kivaa puuhaa ja saa taas jotain uutta pihalle :)

      Poista
  13. Upea kukkalaatikko, oot sie kyllä hyvä nikkaroimaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kosotäti :) Eihän tuo nikkarointi ole sen kummempaa kuin ompeleminen. Vähän pitää sovitella :)

      Poista
  14. Aikamoinen nikkarisnainen sinä Liisa olet. Vielä kun sait pakin pinnastakin noin aidonnäköisen. Tosi upeaa työtä.
    Hyvää loman jatkoa toivottelee toinen "lomalainen"

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kaisa :) No pinnasta sattui tulemaan ihan sopiva. Joskus pieleen mennyt uusitaan ja tuleekin parempi. Hyvää loman jatkoa sinullekin :)

      Poista
  15. Voi Liisa sulla ei sitten jää kyllä mikään tekemättä...niin kauniita nuo kukkalaatikot ja tuota kärryä edelleenkin voi vain ihailla ja huokailla. Aurinkoista ihanaa viikonloppua

    VastaaPoista
  16. Voi kiitos Kaisa <3 nuo kukkakärryt eivät olleet mielestäni niin nätit, kuin ne ensimmäiset, jotka oli leveämmät. Mutta molemmat minulle rakkaat :) samoin sinulle aurinkoa viikonloppuun :)

    VastaaPoista