Olisi kiva, jos jättäisit myös kommentin käynnistäsi :)

Muistathan, että kuvat ovat minun, etkä kopioi niitä ilman lupaani.

lauantai 9. tammikuuta 2016

Ystäväkirjahaaste

Sain   Elämää Onnenpähkinässä -blogiystävältäni http://eloaonnessa.blogspot.fi  ystäväkirjahaasteen.
Kiitos haasteesta! Alkujaan haaste on peräisin Napsahduksia-blogista. Tässä siis omat vastaukseni!

1. Pituutesi ilman korkkareita?
173 cm

Vaikka pituutta on jonkin verran, tarvitsen myös tikapuita


2. Lempinimesi ja mistä se on peräisin?
Rakkaalla lapsella on monta nimeä. Lissu, Lisbe, Lissukka... Mieheni kutsuu minua Liisaksi, mutta joskus Tsunamiksi. En ehkä kylvä niin paljoa tuhoa (ainakaan usein), mutta kun jotain alan tekemään, tapahtuu se varmaan niin nopeaa, että on kuin tsunami olisi pyyhkäissyt. Tästä samasta syystä varmaan joskus työkaverini kutsuivat minua Tulipaloliisaksi.


Tässä ei menty kuitenkaan ihan tsunamin vauhdissa3. Minkä ruuan valitset lauantai-illalle, jos ei tarvitse miettiä kaloreita?
Meillä ei lasketa kaloreita ja parhaaseen ruokaan kuuluu voi ja kunnon kerma. (Onneksi minulla ei ole paino-ongelmia). Katkaravut, kylmäsavulohi, parsa, kampasimpukat,  possun sisäfilee, kuha ja ihanat kermaiset jälkiruuat. Niistä minun lauantai-iltani on useimmiten tehty. Syömme usein siis pitkän kaavan mukaan. Tykkään kokeilla kaikkea uutta.


Kampasimpukat ovat yksi herkuistani4. TOP 4- asiaa, joita arvostat ystävyydessä
Paras ystäväni on todellakin oma mieheni ja olenkin koti-orientoitunut, vaikka kyllähän me ystäviäkin tavataan. Arvostan miehessäni rehellisyyttä, kunnioittamista, auttamishalua ja sitä ettei hän lyttää minun tyhmiäkin tekemisiäni, vaikka joskus kylläkin saattaa nauraa niille, jos menee överiksi (siis hänen mielestään).


 
 Paras ystäväni                                                                                                                                                                     

5. Telkkarista:Moderni perhe, Kimmo, Salkkarit, Greyn anatomia vai Hottikset?
Kysyn vaan, mitä nämä ohjelmat on. No Salkkarit tiedän, koska sitä katsoin vähän aikaa, kun se aikoinaan alkoi. Muuten kaikki muut ihan outoja. Katson mm sisustus-,  ja rakennusohjelmia ja suosikkini on Amerikan kovimmat keräilijät. Lisäksi katsoin aina Vaarallisilla vesillä, kun se tuli ja odotankin sen uusia jaksoja.

Näitä kuningasrapujahan ne Vaarallisilla vesillä -ohjelmassa pyydystivät ja on niitä tietysti pitänyt maistaa ja olikin niin ihania, että kun mahdollista niin herkuttelen näillä uudelleenkin.6. Rakkaimmat harrastuksesi ja onko sinulla haaveissa aloittaa jokin uusi harrastus?
No kaikkihan sen tietää, että minulle askartelu ja kaikki käsillä tekeminen on henki ja elämä.
 Lisäksi harrastan lumilautailua, mutta olen alkanut miettimään, pitäisikö minun siirtyä normaaliin lasketteluun, sillä olen huomannut, että iän mukana ovat luuni haurastuneet ja tästä syystä olisi parempi siirtyä vähän turvallisempaan harrastukseen. Tosin olen vain kerran katkaissut käteni sekä saanut rintalastaan murtuman tämän harrastukseni vuoksi.
No lisäksi olemme karavaanareita, mutta sekin homma on ollut yli kolme vuotta jäissä, sillä möimme vanhan automme ja uusi automme on vasta rakenteilla.  Asiaanhan tuli pari muuttujaa eli kaikki ei mennyt niin kuin Strömsössä. Auton kontissa oli kosteusvaurio ja koko kontti meni uusiksi tarkoittaen, että budjetti tuplaantui ja homman eteneminen hieman hidastui, sillä isäntä ei meinannut päästä ketutuksesta (lievästi sanottuna) lainkaan. Nyt rakentaminen on kuitenkin taas vauhdissa. Mutta odotan, että pääsen sisustamaan autoamme ja jälleen baanalle.

Vauhdin hurmaa Levillä eturinteessä

7. Haaveita, joiden toivot toteutuvan lähitulevaisuudessa?
Minulla on tietysti suurin haave se, että minä pääsen vajaan kahden vuoden kuluttua eläkkeelle 58-vuotiaana ja sitä päivää odotan kärsimättömänä. Minua on onnistanut, ettei minua koskenut nämä eläkeuudistukset ja taidan olla organisaatiomme viimeinen, jolle eläkepäivät koittavat tuossa iässä. Muille nuoremmille tuli lisää. Ja tietysti odotan, että se meidän uusi matkailuautomme näkisi pian päivänvalon eli pääsisimme sillä liikenteeseen. Muutenkin toivon lisää ihania ulkomaanmatkoja ja uusia elämyksiä.

Yläkuvassa entinen  LiisAri -niminen automme. Alakuvassa valmistumassa oleva matkailuautomme, joka kuva otettiin, kun auto jälleen kotiutui uuden kontin kanssa. Tämän jälkeen ikkunat on asennettu ja sisähommiakin tehty.

8. Hattaraa vai pehmistä? Molempia ei saa valita.
Itse asiassa ei kumpikaan. Mutta jos jompikumpi, niin otan pehmiksen.

9. Ripsiväri, kestoväri vai naturell?
Ehdottomasti ripsiväri. Rakastan ripsenpidennyksiä, sillä se helpottaa niin paljon elämää. Kyllä aamuisin maalaan silmät päähäni, enkä voisi kuvitellakaan lähteväni naturellina töihin.

10. Mottosi?
No niitä on varmasti useitakin, mutta ehkä tällä hetkellä "no mä teen sen uudelleen"
 

No eihän sitä aina ole tehty uudelleen. Tämä tekele hajosi ja meni roskiin enkä tehnyt uutta.
 

 
Haasteen säännöt:
-Voit kopioida nämä säännöt postaukseesi
-Kiitä haasteen antajaa ja mainitse Napsahduksia-blogi haasteen alulle panijana
-Vastaa sinulle annettuihin Ystäväkirja-kysymyksiin
-Lisää kuvaksi/kuviksi parhaiten itseäsi kuvastavia kuvia 
-Keksi uudet (tai käytä vanhoja :D) kysymykset blogiystävillesi
-Haasta mukaan ihania bloggaajafrendejä 

Haastan mukaan ystäväkirjaa täyttämään seuraavat blogit:

Satu Sadunhohteinen -blogista
Kaisan Kotokolossa -blogista
Sirpan Sirpan väkerryksiä -blogista
Pagisen mitä pagisen -blogin

Toivottavasti otatte haasteen vastaan.

                Terkuin Liisa


18 kommenttia:

 1. Siis niin kiva oli lukea tätä. Ihan uusia juttuja "paljastui" sinusta. Mä niin haluaisin kokeilla tuota matkailuautolla reissaamista, isännälle jo asiasta vihjaillut, että mopo parkkiin ja matka-auto alle.. Vielä ei ole tärpännyt. No, väsytystaktiikka on parhain keino. On kyllä hulppea tuo teitin auto, wau!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tanni :) Matkailuautolla matkustaminen on kivaa, kun voi mennä minne huvittaa ja pysähtyä melkein minne huvittaa ja aina on "koti" mukana. Olimme Norjassa ja Ruotsissa jokunen vuosi sitten ja Norjassa oli kyllä hulppeat maisemat ja se ruska oli aivan mahtava. Kyllä teidän pitää kokeilla joskus karavaanailua, tiedä, vaikka miehesi innostuisi asiasta. Autostamme tulee varmasti ihana (ainakin meidän mielestä)

   Poista
 2. Olipa hieno postaus. Paljasti sinu
  ssa olevan monen monta Liisaa yksissä kuorissa ;) Matkailija Liisa, Koti-Liisa, Ruoka-Liisa, askartelija-Liisa, Idea-Liisa, Sportti-Liisa ja mitähän vielä....On sinussa paljon yhteistäkin Tylsän kanssa. Minäkin olen ollut karavaanari koko 90-luvun. Kaksi matkailuautoa ehdimme omistaa, kunnes v 2000 sanoin, että nyt tää saa riittää... ja minullakin on tuohon odottamaani eellä alkavaan vajaa kaksi kuukautta aikaa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiito Tylsä Mörökölli :) Minä en ole vielä ehtinyt kyllästyä karavaanailuun ja odotan todellakin, että tuo automme valmistuisi joskus. Sinulla on ihanasti pullat uunissa, kun pääset vapaaherrattareksi noin pian. Sitten voikin antautua harrastuksilleen.

   Poista
 3. Matkailuautoa... tai sen sisustamista koskevia postauksia odottaen,
  Maija Eskurista

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maija, niitä varmasti tulee, kunhan auto on siinä vaiheessa, että on aika minunkin antaa siihen panokseni. Nyt siellä laitetaan lattialämmitystä vasta...

   Poista
 4. Olipa kiva tutustua sinuun ystäväkirjan välityksellä..:)

  VastaaPoista
 5. Kiitos haasteesta otan sen vastaan:)
  Olipa mukava tietää sinusta lisää. Tuo matkailu-auton teko on varmasti mielekästä, laitappa siitä joskus lisää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kosotäti, että otit haasteen vastaan. Matkailuautosta tulette varmaan näkemään kuvia kunhan päästään siihen saakka, että varsinainen sisustaminen alkaa.

   Poista
 6. Olipa mukavat vastaukset ja kiva tuntea Sinut paremmin ♥

  VastaaPoista
 7. Olipas kiva haaste, ehdottomasti otan kopin. Onpas huikean kokoinen tuo teidän uusi matkailuauto tai siis matkailurekka. Veikkaan, että kun Liisan eläkepäivät koittaa, niin ei tuo tahti varmaankaan tule laantumaan... Pääasia, että mies osaa väistellä Tsunamin alta pois... :) Mukavaa sunnuntai-iltaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Satu, että otit haasteen jälleen vastaan. No ei se ole rekka, kyllä se on kuorma-auto ja itse asiassa siellä on vähemmän tilaa kuin meidän tuossa aiemmassa autossa. Ehkä jotain uusia tuulia sitten, kun ja jos pääsen eläkkeelle. Voisin jopa ajatella vielä tekeväni töitä, mutta jotakin muuta, mitä nyt teen. Mukavaa sunnuntaita ja alkavaa viikkoa sinullekin Satu!!

   Poista
 8. Mukavaa, että tartuit haasteeseen ja saimme tietää sinusta kiinnostavia asioita :-)

  VastaaPoista