Olisi kiva, jos jättäisit myös kommentin käynnistäsi :)

Muistathan, että kuvat ovat minun, etkä kopioi niitä ilman lupaani.

keskiviikko 4. marraskuuta 2015

Liisan himmeli vuosimallia 2015

 
 
 
Tässä minun suunnittelemani himmeli vm 2015. En halunnut tehdä perinteistä himmeliä, joita olen parikin tehnyt aiempina vuosina.
 
Saimme Kotopirkkojen kautta yhteistyökumppaniksi http://www.happymonday.fi/ ,
 
 
jonka kautta tilasin pillit himmeliini. Happy mondayssa on mm askartelu- sekä sisustus- ym tarvikkeita ja toimitus oli todella supernopea.
Tarjolla olisi ollut myös valkoisia pillejä, mutta minä valitsin mustan ja lähdin ideoimaan. 
 

Kaikki kehikot olen tehnyt samalla tavalla. Isommat kehikot (2 kpl) eli rungon tein 20 cm pilleistä, joita meni16 pilliä yhteen kuutioon. Tein siis 4 tällaista neliötä ja sidoin yhteen.


Väleihin sidoin 12 cm pitkiä "välipillejä ja niitä meni yhteen aina 8 kpl. Kun kaikki välit on tehty, sitten vain sidotaan kuvio "kuutioksi"


Tässä kehikko valmiina ja sidottu yhteen


Pienemmät kehikot, joita meni tähän työhön 8 kpl, on tehty aivan samalla tavalla kuin isot kehikot. Tässä pidemmät pillit ovat 10 cm ja pienemmät "välipillit"  ovat 6 cm pitkiä. (kokeilin eri koolla ensin, mutta niistä ei tullut hyvät). Eli ei se himmelini syntynyt tuosta vaan, vaan piti kokeilla ja miettiä.
 

 


Kun olin saanut ison kehikon valmiiksi, niin tiesin heti, että haluan himmeliini helmiä jossain muodossa. No normaali helmet olisivat olleet liian painavat,  joita myös kokeilin.  Sitten kaivoin vanupallovarastoni esiin ja sieltä löytyikin sopivasti tarvikkeita. Itse asiassa mieheni sanoi, että laita myös isompia palloja sekaan ja siitä ideani kehittyi niin, että laitoin yhden isomman pallon aina vanupalloketjuun. Ei isännän idea ollutkaan huonompi (mutta ei kerrota sille :). Vanupallot sitten vain sprayasin mustaksi.


Ja eihän se minun himmelini olisi, ellei siellä olisi myös vähän blingblingiä. Näitäkin kristalleja löytyi valmiiksi varastostani. Toki himmelini olisi ollut ihan hyvä ilman näitäkin kristalleja.


 
Siinäpä se minun himmelini. Suunnitteluun meni enemmän aikaa, kuin itse tekemiseen, mutta olen ihan tyytyväinen lopputulokseen.


Kuten kerroin, niin minuahan on arpaonni suosinut ja voitinkin tämän julistetaulun Kotokolossa -blogin arvonnasta. Valitsin itse tämän tekstin ja laitoin kehyksiin, jotka tietysti tuunasin mustaksi. Tykkään tästä taulusta ja tästähän päästäänkin kolmanteen asiaan: Minä olen saanut myös Liisan kotona -facebook sivut tehtyä, joten sitäkin kautta voi blogiani helposti halutessaan seurata. Olen päivittänyt sinne muutamia jo julkaistuja juttujani, mutta en tule kaikkia vanhoja juttuja sinne laittamaan, vaan päivitän sitä uusilla jutuilla. Tervetuloa sinnekin!!!!

              Terkuin Liisa

 

49 kommenttia:

  1. Ihana, kun olet tuunannut himmelistä näin omanlaisen.

    VastaaPoista
  2. Voi kylläpä on upea, minusta vielä kauniimpi kuin se perinteinen malli! Täällä kanssa pillihimmeliä väännetään vaan taidanpa kokeilla tuolla sinun sidontamallillasi myös, jos hermo kestää niin kopsaan ideasi :) Pallerot ja kristallit on se kuuluisa . iin päällä, mukava seurata näitä sun tekemisiäsi kun kekkaat aina jotain uutta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kirsi! Toivottavasti sait ohjeistani selvää. On muuten yllättävän vaikeaa selostaa, miten tuo on tehty.

      Poista
  3. Tosi hieno! Pallot ja kristallit täydentävät hienosti kokonaisuuden :)

    VastaaPoista
  4. UPEA! Tykkään tosi paljon. Tyylikäs ja moderni kokonaisuus.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kati! Ajattelin ensin, että annan tuon himmelin jollekin, mutta mitä enemmän sitä katson, sitä varmemmaksi tulen, ettei se vaihda kotia :)

      Poista
  5. Tosi hienon himmelin olet ideoinut ja kyllä sopivat vanupallot mainiosti kokonaisuuteen. Mä käytin puuhelmiä, mutta rungossa olikin rautalankaa, joka piti kokonaisuuden kuosissa. Menenkin heti tykkäilee sun facesivuista, terkuin Suska.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Suska <3 No eipä noita onneksi maalauksen jälkeen huomaa, että ne on vain vanupalloja :) Puuhelmet olisi olleet ihanat, mutta himmelini olisi romahtanut totaalisesti.

      Poista
  6. Todella upea! Ja kannatti kuunnella isäntää. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Minna ja kiva kun poikkesit blogissani. No pakko myöntää, että meidän isännällä on useinkin hyviä ideoita, joita aina joskus toteutankin

      Poista
  7. Kiitos ma-te! olisi kai tuo himmelini ollut aika tylsä ilman noita "helmiä" ainakin :)

    VastaaPoista
  8. Hieno! Ja sen arvokkuutta lisää vielä se, että on ihan ITE suunniteltu!! :) Eikä kyllä ole ollut ihan nopeaa tuo tekeminenkään... viime vuonna himmelihommia tehdessä tuli huomattua kuinka kauan pienenkin himmelin näprääminen vie aikaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Satu! Kyllähän se himmelin näprääminen vie oman aikansa, mutta olin yllättynyt, miten kestäviä pillit ovat verrattuna olkeen.

      Poista
  9. Nuo helmet ja kristallit tekevät himmelistä ihanan :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Elämää Onnenpähkinässä :) Hieman pitää olla blingblingiä.

      Poista
  10. Aivan huikean kaunis himmeli. Helmet kruunaavat kokonaisuuden ja tuovat siihen kivan efektin. Oli varmasti näpertämistä, mutta kyllä kannatti! Jotenkin hienoa, että klassinen himmeli uudistuu nykypäivään :)

    VastaaPoista
  11. Kaunis himmeli. Tykkään tosi paljon!

    VastaaPoista
  12. Todella upea himmeli niin tyylikäs ja ajaton koriste.

    VastaaPoista
  13. Liisa tekemäsi himmeli on niin hieno, että en voi muuta kuin ihastella :)

    VastaaPoista
  14. Kyllä sä keksit, ja iso keksimisideapalkinto myös mieshenkilölle ;) Pieni suolahippunen tuo iso pallonen himmelin keskellä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Väkertäjä! Kyllä miehen koriin aina menee niitä palloja ja kuuluu vain blogblogblog :D

      Poista
  15. Hieno himmeli! Mulla oottelis tuolla ihan oikeeta olkea himmelin tekoon. Kukahan istuttais muhun innostuksen?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Marie Josefine! Ei kun tekemään. Olen tehnyt oljista himmelin ja oljet on aika hauraita, mutta niistäkin tulee kauniita.

      Poista
  16. Musta himmeli, miten tramaattinen ja kaunis, erikoinen ja erilainen, upea työ josta tykkään valtavasti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kaima! Voi se olla dramaattinenkin, mutta erilainen, sitä se on ja sitä minä halusin. Ensimmäinen himmelini oli oljista, toinen tuikkukupoista ja nyt mustista pilleistä ja tykkään tästä eniten.

      Poista
  17. Kyllä hieno tuo sinun himmelisi. Upeasti suunniteltu ja toteutettu. Helmet sopii hienosti ja kristallit kruunaa koko komeuden.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos intsu :) Tuohon olisi toinenkin suunnitelma (tai siis miehen suunnitelma), mutta katsotaan, teenkö vai enkö :)

      Poista
  18. Tuollainen musta himmeli on todella tyylikäs! En itse niistä olkisista oikein tykkää, mutta tällaisen kelpuuttaisin ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan samaa mieltä Sirpa! Tekemäni olkihimmeli roikkui yhden joulun katossa ja sen jälkeen se päätyi kodan kattoon ja niin päätyi minun viimevuotinen tuikkukippohimmelinikin.

      Poista
  19. Ryhdikäs ja upea, lähes mystinen kokonaisuus!

    VastaaPoista
  20. Voi että miten upea himmeli. Olen ollut vanhojen mallien kannattaja mutta tässä on sitä jotain. Taidanpa kokeilla myös.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Vekki! Minäkin niitä perinteisiä värkkäsin, mutta sitten halusin hieman modernimpaa :) Ei kun himmelin tekoon ja pilleistä on helpompi tehdä, kuin oljista.

      Poista
  21. Tekemäsi himmeli on niin kaunis, että ihastelen sitä aina vain uudelleen ja uudelleen. Aina, kun joku alkaa himmeleiden tekemisestä puhua, niin kerron kuinka upean himmelin Kotopirkkojen Liisa on tehnyt. :)

    VastaaPoista
  22. Wau, hieno himmeli<3
    Tykkään itsekin koristella kotiani kaikenlaisella omasta päästä tehdyllä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Eila ja tervetuloa blogiini. Itse tehty on aina itse tehty.

      Poista
  23. Hei! Mitä ainetta nuo sinun käyttämäsi kristallit ovat?
    Kiitos ihanasta ideasta!

    VastaaPoista