Olisi kiva, jos jättäisit myös kommentin käynnistäsi :)

Muistathan, että kuvat ovat minun, etkä kopioi niitä ilman lupaani.

keskiviikko 4. marraskuuta 2015

Liisan himmeli vuosimallia 2015

 
 
 
Tässä minun suunnittelemani himmeli vm 2015. En halunnut tehdä perinteistä himmeliä, joita olen parikin tehnyt aiempina vuosina.
 
Saimme Kotopirkkojen kautta yhteistyökumppaniksi http://www.happymonday.fi/ ,
 
 
jonka kautta tilasin pillit himmeliini. Happy mondayssa on mm askartelu- sekä sisustus- ym tarvikkeita ja toimitus oli todella supernopea.
Tarjolla olisi ollut myös valkoisia pillejä, mutta minä valitsin mustan ja lähdin ideoimaan. 
 

Kaikki kehikot olen tehnyt samalla tavalla. Isommat kehikot (2 kpl) eli rungon tein 20 cm pilleistä, joita meni16 pilliä yhteen kuutioon. Tein siis 4 tällaista neliötä ja sidoin yhteen.


Väleihin sidoin 12 cm pitkiä "välipillejä ja niitä meni yhteen aina 8 kpl. Kun kaikki välit on tehty, sitten vain sidotaan kuvio "kuutioksi"


Tässä kehikko valmiina ja sidottu yhteen


Pienemmät kehikot, joita meni tähän työhön 8 kpl, on tehty aivan samalla tavalla kuin isot kehikot. Tässä pidemmät pillit ovat 10 cm ja pienemmät "välipillit"  ovat 6 cm pitkiä. (kokeilin eri koolla ensin, mutta niistä ei tullut hyvät). Eli ei se himmelini syntynyt tuosta vaan, vaan piti kokeilla ja miettiä.
 

 


Kun olin saanut ison kehikon valmiiksi, niin tiesin heti, että haluan himmeliini helmiä jossain muodossa. No normaali helmet olisivat olleet liian painavat,  joita myös kokeilin.  Sitten kaivoin vanupallovarastoni esiin ja sieltä löytyikin sopivasti tarvikkeita. Itse asiassa mieheni sanoi, että laita myös isompia palloja sekaan ja siitä ideani kehittyi niin, että laitoin yhden isomman pallon aina vanupalloketjuun. Ei isännän idea ollutkaan huonompi (mutta ei kerrota sille :). Vanupallot sitten vain sprayasin mustaksi.


Ja eihän se minun himmelini olisi, ellei siellä olisi myös vähän blingblingiä. Näitäkin kristalleja löytyi valmiiksi varastostani. Toki himmelini olisi ollut ihan hyvä ilman näitäkin kristalleja.


 
Siinäpä se minun himmelini. Suunnitteluun meni enemmän aikaa, kuin itse tekemiseen, mutta olen ihan tyytyväinen lopputulokseen.


Kuten kerroin, niin minuahan on arpaonni suosinut ja voitinkin tämän julistetaulun Kotokolossa -blogin arvonnasta. Valitsin itse tämän tekstin ja laitoin kehyksiin, jotka tietysti tuunasin mustaksi. Tykkään tästä taulusta ja tästähän päästäänkin kolmanteen asiaan: Minä olen saanut myös Liisan kotona -facebook sivut tehtyä, joten sitäkin kautta voi blogiani helposti halutessaan seurata. Olen päivittänyt sinne muutamia jo julkaistuja juttujani, mutta en tule kaikkia vanhoja juttuja sinne laittamaan, vaan päivitän sitä uusilla jutuilla. Tervetuloa sinnekin!!!!

              Terkuin Liisa

 

50 kommenttia:

 1. Wautsi onpa tyylikäs himmeli ☺
  Kristallit ja helmet kruunaa koko kauniin himmelin ♫
  Hyvää keskiviikko ehtoopäivää Sinulle Liisa ☺

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ma-te! olisi kai tuo himmelini ollut aika tylsä ilman noita "helmiä" ainakin :)

   Poista
 2. Ihana, kun olet tuunannut himmelistä näin omanlaisen.

  VastaaPoista
 3. Voi kylläpä on upea, minusta vielä kauniimpi kuin se perinteinen malli! Täällä kanssa pillihimmeliä väännetään vaan taidanpa kokeilla tuolla sinun sidontamallillasi myös, jos hermo kestää niin kopsaan ideasi :) Pallerot ja kristallit on se kuuluisa . iin päällä, mukava seurata näitä sun tekemisiäsi kun kekkaat aina jotain uutta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kirsi! Toivottavasti sait ohjeistani selvää. On muuten yllättävän vaikeaa selostaa, miten tuo on tehty.

   Poista
 4. Tosi hieno! Pallot ja kristallit täydentävät hienosti kokonaisuuden :)

  VastaaPoista
 5. UPEA! Tykkään tosi paljon. Tyylikäs ja moderni kokonaisuus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kati! Ajattelin ensin, että annan tuon himmelin jollekin, mutta mitä enemmän sitä katson, sitä varmemmaksi tulen, ettei se vaihda kotia :)

   Poista
 6. Tosi hienon himmelin olet ideoinut ja kyllä sopivat vanupallot mainiosti kokonaisuuteen. Mä käytin puuhelmiä, mutta rungossa olikin rautalankaa, joka piti kokonaisuuden kuosissa. Menenkin heti tykkäilee sun facesivuista, terkuin Suska.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Suska <3 No eipä noita onneksi maalauksen jälkeen huomaa, että ne on vain vanupalloja :) Puuhelmet olisi olleet ihanat, mutta himmelini olisi romahtanut totaalisesti.

   Poista
 7. Todella upea! Ja kannatti kuunnella isäntää. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Minna ja kiva kun poikkesit blogissani. No pakko myöntää, että meidän isännällä on useinkin hyviä ideoita, joita aina joskus toteutankin

   Poista
 8. Hieno! Ja sen arvokkuutta lisää vielä se, että on ihan ITE suunniteltu!! :) Eikä kyllä ole ollut ihan nopeaa tuo tekeminenkään... viime vuonna himmelihommia tehdessä tuli huomattua kuinka kauan pienenkin himmelin näprääminen vie aikaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Satu! Kyllähän se himmelin näprääminen vie oman aikansa, mutta olin yllättynyt, miten kestäviä pillit ovat verrattuna olkeen.

   Poista
 9. Nuo helmet ja kristallit tekevät himmelistä ihanan :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Elämää Onnenpähkinässä :) Hieman pitää olla blingblingiä.

   Poista
 10. Aivan huikean kaunis himmeli. Helmet kruunaavat kokonaisuuden ja tuovat siihen kivan efektin. Oli varmasti näpertämistä, mutta kyllä kannatti! Jotenkin hienoa, että klassinen himmeli uudistuu nykypäivään :)

  VastaaPoista
 11. Kaunis himmeli. Tykkään tosi paljon!

  VastaaPoista
 12. Todella upea himmeli niin tyylikäs ja ajaton koriste.

  VastaaPoista
 13. Liisa tekemäsi himmeli on niin hieno, että en voi muuta kuin ihastella :)

  VastaaPoista
 14. Vau, olet taitava! Upea himmeli. :)

  VastaaPoista
 15. Kyllä sä keksit, ja iso keksimisideapalkinto myös mieshenkilölle ;) Pieni suolahippunen tuo iso pallonen himmelin keskellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Väkertäjä! Kyllä miehen koriin aina menee niitä palloja ja kuuluu vain blogblogblog :D

   Poista
 16. Hieno himmeli! Mulla oottelis tuolla ihan oikeeta olkea himmelin tekoon. Kukahan istuttais muhun innostuksen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marie Josefine! Ei kun tekemään. Olen tehnyt oljista himmelin ja oljet on aika hauraita, mutta niistäkin tulee kauniita.

   Poista
 17. Musta himmeli, miten tramaattinen ja kaunis, erikoinen ja erilainen, upea työ josta tykkään valtavasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kaima! Voi se olla dramaattinenkin, mutta erilainen, sitä se on ja sitä minä halusin. Ensimmäinen himmelini oli oljista, toinen tuikkukupoista ja nyt mustista pilleistä ja tykkään tästä eniten.

   Poista
 18. Kyllä hieno tuo sinun himmelisi. Upeasti suunniteltu ja toteutettu. Helmet sopii hienosti ja kristallit kruunaa koko komeuden.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos intsu :) Tuohon olisi toinenkin suunnitelma (tai siis miehen suunnitelma), mutta katsotaan, teenkö vai enkö :)

   Poista
 19. Tuollainen musta himmeli on todella tyylikäs! En itse niistä olkisista oikein tykkää, mutta tällaisen kelpuuttaisin ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan samaa mieltä Sirpa! Tekemäni olkihimmeli roikkui yhden joulun katossa ja sen jälkeen se päätyi kodan kattoon ja niin päätyi minun viimevuotinen tuikkukippohimmelinikin.

   Poista
 20. Ryhdikäs ja upea, lähes mystinen kokonaisuus!

  VastaaPoista
 21. Voi että miten upea himmeli. Olen ollut vanhojen mallien kannattaja mutta tässä on sitä jotain. Taidanpa kokeilla myös.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Vekki! Minäkin niitä perinteisiä värkkäsin, mutta sitten halusin hieman modernimpaa :) Ei kun himmelin tekoon ja pilleistä on helpompi tehdä, kuin oljista.

   Poista
 22. Tekemäsi himmeli on niin kaunis, että ihastelen sitä aina vain uudelleen ja uudelleen. Aina, kun joku alkaa himmeleiden tekemisestä puhua, niin kerron kuinka upean himmelin Kotopirkkojen Liisa on tehnyt. :)

  VastaaPoista
 23. Wau, hieno himmeli<3
  Tykkään itsekin koristella kotiani kaikenlaisella omasta päästä tehdyllä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Eila ja tervetuloa blogiini. Itse tehty on aina itse tehty.

   Poista
 24. Hei! Mitä ainetta nuo sinun käyttämäsi kristallit ovat?
  Kiitos ihanasta ideasta!

  VastaaPoista