Olisi kiva, jos jättäisit myös kommentin käynnistäsi :)

Muistathan, että kuvat ovat minun, etkä kopioi niitä ilman lupaani.

sunnuntai 30. elokuuta 2015

Venetsialaiset




Kaupungissamme on pitkät Venetsialaisperinteet eli viikonloppuna vietimme jälleen huvilakauden päättäjäisiä. Kaupungilla olisi ollut monen moista ohjelmaa ja on upeaa käydä katsomassa meren rannalla, kun mökkien pihat ovat täynnä kynttilöitä ja valoja. Me emme kuitenkaan lähteneet minnekään, vaan vietimme kotona Venetsialaisia.

Päivällä kävin kuitenkin paikallisen kirjapainon "siivouspäivällä" ja ostinkin melkoisen pinon erilaisia papereita, kartonkeja ja korttipohjia ym.


Venetsialaisia vietimme tietenkin Rapulassa, missä ruokailimme ja myöhemmin saunoimme. Kutsuin appivanhempani syömään ja viettämään iltaa meidän kanssamme.


Tein lohimedaljonkeja sekä kastikkeeksi Purjoaurajuustokastiketta. Kastikkeen tein niin, että suikaloin purjon ja kiehautin sen pehmeäksi voissa. Lisäsin 3 dl kuohukermaa ja keitin hetken ja lisäsin pussillisen auramurua. Lopuksi hieman mustapippuria ja ripaus suolaa. Kyytipoikana tietysti Siikliä, joka on kyllä paras perunalajike.
 

Jälkiruuaksi tarjosin muusattuja mustikoita ja vadelmia, murskattuja keksiä sekä kermavaahtoa/tuorejuustoa sekoitettuna ja niitä kerroksittain laseihin.

Illan hämärryttyä aloimme sytyttää kynttilöitä ja tässä muutama tunnelmakuva pihastamme ja Rapulasta.
 






Majakkani valot vilkkuivat iloisesti



Komea täysikuukin loisti taivaalla. Saunasta pulahdimme altaaseen ja aika viileää oli vesi. Illalla ammuimme myös ilotulitusraketteja, mutta en saanut kuvia onnistumaan.

 
Edellisen päivän rankkasateiden jälkeen aurinko paistoi ja kyllä vielä kukat kukkivat ja perhoset ovat saapuneet ruokailemaan sankoin joukoin.   
 
Ai niin, tervetuloa blogiini uudet lukijat!!           
 
 
Terkuin Liisa
 

25 kommenttia:

  1. Teillä on ollut todella tunnelmallista! Upea valaistus. Täälläkin oli raketteja ja lyhtyjä rannoilla, mutta teidän seudulla on varmasti vielä enemmän :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Marianne! Täältähän ne venetsialaiset ovat ammoisina aikoina alkaneet ja sitten levinneet pitkin Suomen maata. Täällä on kyllä nuo rannat niin upeat ja olemme niitä käyneet monena vuonna ihastelemassa, mutta ruuhkat ovat teillä melkoiset, koska moni muukin käy ihastelemassa niitä, joten nyt emme ole pariin kolmeen vuoteen käyneet.

      Poista
  2. Ihana kynttilämeri...niin tunnelmallista! Hyvää viikon alkua sinulle Liisa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Maarit! Juhannus on kesän aloitus ja Venetsialaiset kesän lopetus. Meille niin tärkeitä molemmat. Samoin sinulle mukavaa viikon alkua.

      Poista
  3. Oijoi, mitä tunnelmaa! Tuo teidän Rapula on niin mahtava! Tykkään :)
    Paljon sulla on vielä kauniita kukkiakin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Ulla! Rapula on meidän "versio" kesämökistä. Ulkosauna, terassi ja uima-allas, mutta kodin vieressä. Helppoa, kun koti on vieressä.

      Poista
  4. Kiitos ma-te! Rapulassa oli varmaan 50 tuikkua palamassa sekä tietysti takassa tuli. Ulkona oli kynttilöitä myös jokunen kymmen. Meidän kadun varressa tuskin muut laittoivat kynttilöitä palamaan, mutta meille tämä venetsialaisilta on tärkeä ja se tunnelma. Mukavaa alkavaa viikkoa sinullekin.

    VastaaPoista
  5. Hyvää ruokaa (aivan varmasti), ihanaa tunnelmaa (takkaseinä on niin kaunis) ja lopuksi kauniita kukkasia... Hienoa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Väkertäjä! Ruoka oli maukasta. Olet varmaan huomannut, että meillä syödään paljon kalaa ja tykkään laittaa erilaisia kastikkeita. Pitää olla simppeliä, mutta maukasta. Kukat eivät laonneet onneksi siitä kamalasta rankkasateesta, mikä täällä oli perjantaina. Takan seinään pitäisi saada vielä muutama tuikku, kunhan isäntä ehtisi hitsailemaan niitä.

      Poista
  6. Voi taivas miten ihanata tunnelmaa, kaunis piha illan hämärässä kera iltavalaistuksen..ihan pakahdun ihastuksesta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tanni! Rapula on itse suunniteltu ja itse tehty. Sähköt siellä on, mutta ei ole sähkövalaistusta, vaan kaikki valo tulee tuikuista ja takasta. Minullahan on valaistu kirsikkapuu tuossa terassilla, mutta se antaa aivan liian paljon valoa terassille, joten se ei ole hirveän paljoa käytössä.

      Poista
  7. Vastaukset
    1. Kiitos Elämää Onnenpähkinässä. Pimeistä ja lämpimistä illoista pitää nauttia :)

      Poista
  8. Ihanaa tunnelmaa!
    Rapulanne on kyllä mahtava paikka ja niin kaunis!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Rouva Kivitikka! Näin syksyisin se on kyllä niin tunnelmallinen itsenikin mielestä.

      Poista
  9. Hei Liisa!
    Huomasin just, että olit poikennut myös blogissani :) Ja kävin nyt myös liittymässä lukijoidesi joukkoon :)
    Ihanan tunnelmallinen Venetsialainen teillä ollut. Täällä meillä vietettiin tuo juhla tänä vuonna kalastellessa lohia ihan ukkokullan kanssa kaksistaan. Nuorisolla, kun alkaa olla nuo omat riennot....
    Ja voi vaude (pakko kommentoida tähänkin) ,mitkä vaunut/kärryt tuossa edellisessä postauksessa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sirpa, lämpimästi tervetuloa!! Kiitos, kyllä Venetsialaiset on se ihana loppukesän juhla, jolloin panostetaan valaistukseen. Kivahan se on käydä kalassakin. Tykkäisin itsekin, mutta isäntä ei ole kalamiehiä. Toki syö mielellään kalaa. Itse käyn pilkkimässä silloin tällöin.

      Poista
  10. Kauniita kuvia, ihanan tunnelmallista. Tuo Rapulan kynttiläseinä on kyllä mahtava!! Menu näytti tosi hyvältä ja kaunis oli kattauskin! :) Kyllä teillä on ollut hienot juhlat! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Satu!! Kynttiläseinään pitäisi saada vielä muutama tuikku lisää. Kunhan isäntä ehtisi tekemään. Minä kun en ole vielä hitsiin koskenut, mutta tulee sekin aika vielä. Kieltämättä oli tunnelmallista.

      Poista
  11. Onpas kauniita tunnelmakuvia ;-)

    VastaaPoista
  12. Ihania tunnelmakuvia <3 millä tavalla oletta tuikkukipot seinään laittanut kiinni? Kaunis!

    VastaaPoista
  13. Kiitos! Mitenkähän selittäisin, että ymmärrät. Siis meillä oli aiemmin molemmin puolin takkaa sellaiset "alttaritaulun" malliset tuikkutelineet, joissa oli pyöreät metallirenkaat lasikipoille, mihin laitettiin tuikut. Taulut hajotettiin. Mies katkaisi taulun kehyksistä suorat 7 cm pitkät metallitangot, joihin hitsasi ne metallirenkaat. Sitten porasimme reiät seinään ja reikiin sikafleksiä, mihin kiinnitettiin ne uudet tuikunpidikkeet. Toivottavasti ymmärsit.

    VastaaPoista