Olisi kiva, jos jättäisit myös kommentin käynnistäsi :)

Muistathan, että kuvat ovat minun, etkä kopioi niitä ilman lupaani.

lauantai 15. elokuuta 2015

Vanhaa lautaa ja lipaston tuunaus
Koko sukuhan tietää, että minä tuunaan ja rakastan keikkea vanhaa. Niinpä mieheni Ulla-täti toi minulle ihanan ruskeaksi patinoituneen ikivanhan laudan ja kysyi, että keksitkö tästä jotakin tehdä. No minähän otin sen ilomielin vastaan. Mietin, että siitä tulisi hieno hylly tai naulakko, mutta mihin minä ne sijoittaisin. Toisaalta lauta oli hieman kupera, joten pidemmäksi hyllyksi aika huono.


Lähdimme Kärkkäiselle ja samallahan minä aina kirppistelenkin paikkakunnalla. Kärkkäiseltä ostin noin varmuuden vuoksi kaksi metallista hyllynkannatinta.

Kirppikseltä löysin nämä lusikat 2 eurolla. Niitä oli 6 kpl. Siitä sitten syntyi idea tehdä Rapulan pukuhuoneeseen laudasta sekä hylly, että uusi naulakko. Vähän suoristin noita lusikoita,jotta sain ne paremmin "istumaan" lautaan. Minähän tein saman tyyppisistä lusikoista kaulimeen aiemmin keittiöön naulakon.


Mies nauroi nähdessään lopputuloksen, että ahaa sinnekin tuli sitten blingblingiä. Mutta onneksi ostin alesta monta näitä isoja kristallisydämiä, joten niitä on riittänyt. Nimenomaan mieheni sanoi, että osta niitä nyt monta, kun ne on alessa, sinä varmaan tarvitset noita vielä.
Laitoin sydämet roikkumaan naulakkoon tuomaan vähän luksusta. Olen niin rakastunut tähän naulakkoon ja tuohon hyllyyn. Ja nämähän tuli sinne meidän ulkosaunan eli Rapulan saunan pukuhuoneeseen vastakkaisille seinille.


Tässä sitten valmistumassa yksi lipaston tuunaus, joka on odottanut jo monta kuukautta, mutta olen sitä siirtänyt ja siirtänyt, koska se ei minua yhtään innostanut. Pakko se oli ottaa käsittelyyn. Mulla ei valitettavasti ole kuvia alkuperäisestä. No tämähän onkin tuunauksen tuunaus. Tämä on alun perin ollut osa meidän kirjahyllystä, joka lähti kyllä kierrätykseen. Se oli pyökin värinen. Tuolloin minä maalasin sen valkoiseksi. Se oli niin sopivan kokoinen, kun saimme stereot tuonne alle piiloon. Se on ollut olohuoneessa sohvan ja seinän välissä. Kun ostimme uuden sohvan, ei se enää mahtunut. Siinähän oli oikealla puolella vielä laatikot. Mittasin, että jos poistan laatikot, niin kaappi mahtuu sohvan taakse.


Minä sahasin käsisirkkelillä laatikot sekä sokkelit irti. Sirkkelissä on ohjainkisko, joten sillä on todella helppo sahata suoraan. Tosin isäntä ihmetteli, että miten sait noin tarkkaan sahattua. Minä totesin, että tuurillahan se meni. Jouduin sahaamaan vielä tuon neliönmuotoisen reiän sivuun, jotta saan stereoiden ja lampun pistokkeet mahtumaan pistorasiaan, sillä mitta on todella tiukka. Reiän ympärille sekä päädyn reunoihin ja noihin reikiin silitin huonekaluihin tarkoitettua "kanttinauhaa". Tietysti maalasin sen uudelleen. Koska olin poistanut sokkelit, kiinnitin pyörät alle. Nyt sitä voi myös siirtää siivouksen vuoksi paremmin.

Olen kyllä niin tyytyväinen, että sain tämän homman tehtyä. Kun jokin asia tökkii eikä huvita, niin sitä vaan siirtää ja siirtää.


Stereot vielä odottavat paikalleen asennusta. Se on siinä vihdoinkin.

Terkuin Liisa

24 kommenttia:

 1. Olet ollut ahkerana! Hienot tuunaukset ja askartelut! Olet sinä taitava! Huomenna alan läträämään betonilla....saapas nähdä mitä siitä tulee;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No nämä oli loppujen lopuksi aika nopeita ja helppoja. Kun vain viitsii alkaa tekemään. Minä odotankin nyt todella mielenkiinnolla, mitä sinä "läträät" betonista. Tiedän, että jotain aivan ihanaa ja varmasti uniikkia.

   Poista
 2. Voi että on ihanat nuo hylly ja naulakko,vanha lauta on aivan mahtavaa.

  VastaaPoista
 3. Silimät ymmyrkäisinä täälä kattelen Sun kädenjäläkiä ja taas ihmettelen Sun taitojasi ☺~♥
  Nuo vanhasta laudasta, naulakko ja hylly tuikkuineen on niin hurmaavat ♥ tykkkkkääääännnn ♥♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No huhhuh ma-te! Näihin ei kovasti taitoa tarvittu, mutta hieman suunnittelua. Kiitos kuitenkin <3

   Poista
 4. Kaunista tuo vanha lauta ja blingblingiä pitää olla! Miehet osaa joskus yllättää=)
  Hyvää kierrätystä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanos se. Miehet todellakin osaa yllättää joskus tai sitten se on niin, että ainakin mieheni tuntee minut jo niin hyvin. Kiitos Tanni <3

   Poista
 5. Vanha, patinoitunut lauta on kaunista ja kristallisydämet tekevät kivan kontrastin :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Elämää Onnenpähkinässä :) Kristallia pitää olla...

   Poista
 6. Noi vanhat laudat ovat ihan mielettömän kauniita, mullakin tuolla yksi on ollut odottelemassa hyllyn kannakkeita. Mahtavat tuunaukset sulla jälleen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kaisa! Mielestäni löysin kivat hyllyn kannattimet, jotka sopii saunan pukuhuoneeseen.

   Poista
 7. Vanha lauta on oikea aarre, ja se on hyvä, että koko suvulla on tutka päällä. Ei sitä itse ehdi jokapaikkaan. Tänään näin pihakirppiksellä myös leveää lankkua, josta oli tehty betoniharkkojen päälle penkki istumista varten. Lisäksi oli levitetty päälle räsymatto ja muutama tyyny. Se sopi oikein kivasti puutarhaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi myös ystäväni tietävät, että tuunailen kaikenlaista ja saatan saada sitten joskus sen inspiraation. Vanha lauta ja lankut on kyllä niin upeita.

   Poista
 8. Vanhan lauta ja puu ♡
  Kauniit tuunaukset, jälleen kerran!

  VastaaPoista
 9. On kyllä kaunis tuo lauta!!! Mulla oli samanlainen lusikka-naulakko tuunauksessa, mutta ostin kirpparilta sellaisia lusikoita, jotka hitsivie katkesivat, kun niitä väänsi... Nyt tuo projekti on sitten ollut hyllyllä odottelemassa parempia lusikoita. :) Näillä mennään. Tuo blingbling kuuluu kyllä asiaan, by the way! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Satu <3. minäkin ostin joskus kauniita pula-ajan lusikoita ja kun taivutin, niin kuului vain naps. Ei niistä ollut naulakoksi. Todellakin harakan täytyy saada vähän blingbingiä :)

   Poista
 10. Aivan ihania tuunauksia. Tykkään minäkin tuosta naulakosta ja taidanpa laittaa korvan taakse idean.

  VastaaPoista
 11. Oikein kaunis hyllyhän siitä tulikin. Ihania ne vieraat ketkä osaavat tuoda pieniä ylläreitä tuomisina. Tää on kyllä niin mahtava. Voi kun meilläpäin olisi tuollaisia kärkkäisiä josta saa vielä noin mahtavat kannattimet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kaisa! Mun suku ja ystävät tuntee minut, joten joskus tulee kivoja yllätyksiä. Kyllä noita kannattimia saa varmaan aika monestakin paikasta, kun vain pitää silmät auki.

   Poista
 12. Kivan hyllyn ja naulakon sait! Voi kun joku toisi minullekin vanhaa lautaa. Täytyy varmaan käydä itse mummolassa taas kaivelemassa aarteita. Vanhasta saa usein vähän tuunaamalla paremman kuin kaupasta uutena ostamalla ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Leena! Todellakin vanha lauta on niin kaunista sellaisenaan.

   Poista