Olisi kiva, jos jättäisit myös kommentin käynnistäsi :)

Muistathan, että kuvat ovat minun, etkä kopioi niitä ilman lupaani.

lauantai 1. elokuuta 2015

Kankaanpainantaa ja muuta puuhastelua pihalla

Minulla on jo kauan ollut kangasvärejä ja ollut halu kokeilla tehdä niillä jotain. Halusin painaa tiskirättejä, mutta en saanut mistään bambukangasta. Ei ollut myöskään yksivärisiä keittiöpyyhkeitä, joten ostin sitten pellavakangasta, josta ompelin itse pyyhkeet.
Netistähän löytyy jos jonkin laista mallia ja tämän omenaleimasin-idean löysin sieltä. Maalasin pensselillä omenanpuolikkaan ja painoin sen kankaalle. Kun maali oli kuivunut, sitten vain silittämällä kuvio kiinni.Aloittelijahan ei voi kokeilla liian haasteellisilla jutuilla


Tähtien leimasimina käytin puutähteä


Tässä käytin silikonimuottia


Omenapuolikas 


Kuten myös tässä


Nämä tiskirätit painoin  kiinankaalin kannalla.
Kokeilin myös sitruunalla, mutta en saanut niistä kivoja. Leimasimina voi siis käyttää melkein mitä tahansa mieleen juolahtaaMeillä kävi puutarhuri ja leikkasi appivanhempieni omenapuut, jotka olivat todellakin aivan kuin harakanpesiä. Tulikin hyvää jälkeä. Nyt on sitten saatu appeni kanssa ihan konkreettisesti koulutusta omenapuun leikkaamiseen. Puutarhuri sanoikin, että keväällä ei kauheasti kannata leikata, koska tuolloin vesiversot alkavat kasvaa.
Kyselin myös, miksi kirsikkapuuni kaikki raakileet ovat tippuneet. Hän kertoi, että ne eivät ole "hedelmöityneet". Olisi varmaan kannattanut kokeilla pölyttää niitä itse, koska kirsikkapuuni on vielä niin pieni, ettei olisi ollut edes kova homma. Pölyttäjiähän on ollut huonosti tänä vuonna.

Kävin myös sienessä, mutta mikä pettymys. Hirveästi herkkutatteja, mitkä menneet pilalle. No viikon päästä uudelleen, josko olisi kasvanut uusi sukupolvi. Rouskuja oli ja niitä poimin anopilleni, koska minulla on vielä viimevuotisia pakkasessa.


Se on kuulkaas nyt niin, että tänään mennään ihan oikeisiin lavatansseihin. Kyllä kerran kesässä pitää käydä tanssimassa.

Mukavaa viikonloppua tv Liisa18 kommenttia:

 1. Kauniit värjäilyt! Erityisesti tuo vihreä omppu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotenkin itsekin tykkään tuosta vihreästä. Sopii pellavan kanssa.

   Poista
 2. Tulipas hienoja pyyhkeitä ja tiskirättien kuviot kuin pionin kukkia ☺
  Mukavaa lavatanssi ♫~♫ ehtoota ☺☺

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No nämä oli kokeiluja. Olisi kiva kyllä tehdä jotain haastavampaa esim sohvatyynyjä, mutta kyllä kai se vielä vaatii hieman harjoittelua.

   Poista
 3. Suloisen kauniita ja itse tehtyjä..ihanaa! Todella kauniita, raaskiiko nuita edes käyttää..mä varmaan vaan ihailisin tai pitäisin siistissä pinossa tai naulassa roikkumassa =)
  Niin ja oikein ihania tansseja teille<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tanni, mutta kyllä ne menee ihan käyttöön. Yhden annoin anopilleni. Kiitos tansseissa oli ihan mukavaa ja hurjasti ihmisiä.

   Poista
 4. Upeita nuo itsepainetut tekstiilit. Kangasvärit olinkin jo ihan unohtanut, ja sinne ne oli purkkeihin kuivuneetkin.
  Pitää joskus ostaa uudet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun itse tekee, niin saa sellaisia kuin tulee :D. Onhan tääkin aika koukuttavaa

   Poista
 5. Kivoja liinoja tuli, varsinkin nuo omput on tosi tyylikkäitä! Painoit nuo tiskirätit kiinankaalin kannalla, kokeile joskus varsisellerin kantaa. Siitä tulee hieno "ruusukuvio" :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitää kokeilla. Nyt tuli sellaisia, mitä sattui kotoa löytymään..

   Poista
 6. Aivan superhienoja keittiöpyyhkeitä. Munkin suosikki on tuo vihreä omppu. :)

  VastaaPoista
 7. Kauniita kuvioita saitkin aikaiseksi. Pitäisi itsekin painaa kangasta useammin. Myös maissintähkällä "kaulimalla" tulee kiva kuvio.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Leena! Ehkä kokeilen jossain vaiheessa jotain haastavampaa.

   Poista
 8. No tämä(kin) se on hauskaa puuhaa - näitä on mukava tehdä pikkuväenkin kanssa (joskus on tehty).
  Sienimetsässä samanmoinen pettymys - tattilöydökset olivat matoisia ja kanttarelleja vähän...? Niitä kun ainakin luulisi nyt nousevan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitää kyllä mennä käymään vielä tattimetsässä, josko olisi uusia noussut.

   Poista