Olisi kiva, jos jättäisit myös kommentin käynnistäsi :)

Muistathan, että kuvat ovat minun, etkä kopioi niitä ilman lupaani.

lauantai 8. elokuuta 2015

Ajatukset jo menossa kohti talvea

No ei nyt ihan sentään, mutta pikkujuttuja olen tehnyt jo talvea varten...


Kuivasin koivunlehtiä ja ompelin niitä suodatinpussien sisälle. Pari pussukkaa löylyveteen, niin saa talvellakin kesän tuoksua saunaan....


Kahvipusseihin valamani pussukkatuikut...


No tulipa sitten niin jouluiset... pitäisköhän maalata vielä beesillä, niin tulisi enemmän paperipussin näköiset?


Tämä linnunpönttö ei ole minun vaan appeni tekemä. Minä olen sen vain maalannut. Se odottaa vielä asennusta. Jospa meidän citylinnut löytäisivät tämän "kerrostalon" ja saisimme sinne asukkaita. Nuo valkoiset ulokkeet ovat aina toisen mökin katos että yläpuolisen mökin lattia ja ne lähtee ulos vetämällä. Puhdistuskin siis onnistuu, mutta koko kerrostalo on silloin tyhjennettävä............


Tässäkin jo ensitalveen valmistautumista. Tuli nimittäin "Sulo Vilen syndrooma", kun kaupassa oli eurolla iso pussi linnunsiemeniä, että pakko oli ostaa, kun halvalla sain :)
Sulatin kookosrasvaa ja siemenet sekaan. Mössö maitopurkkeihin ja metalliverkkoon naru kiinni ja sekaan. Jospa pysyisi paremmin kasassa.


Kun jäähtyneet, laitoin ne pakastimeen odottamaan ensi talvea.

Vielä on kuitenkin kesää jäljellä

terkuin Liisa

28 kommenttia:

  1. Ihan tässä hengästyttää, kun luenkin sinun ahkeruutesi tuotoksia. Tosi kiva idea tuo pussukka-kynttilä, lintujen kerrostalokin on tosi hieno ja vielä käytännöllinen. Kun nyt sitten asettelette sen siten pihapiiriin, ettei pesinnän takia tarvitse jotakin omaa tekemistä pihasta rajoittaa... (nimimerkillä NIIN asiasta tänä kesänä oppineena). Mutta onhan niitä ihania karvapalloja ihana ihastella, kun lähtevät pesästä liikkeelle... :) Lämpöistä viikonloppua, Liisa! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No höh Satu, eihän nämä ole mitään suuritöisiä. Pussukkakynttilä on kiva, mutta alkoi tökkimään tuo väri. Täytyy kyllä maalata uudelleen. Onneksi meillä muuten riittää tuota pihapiiriä, joten saadaan se linnunpönttö kivasti rauhalliseen paikkaan. Meillä vain tahtoo tuossa naapurissa pesivät harakat terrorisoida pikkulintuja ja niiden pesintää. Pistää oikein välillä vihaksi niiden pesänryöstöt.

      Poista
  2. ompa hauska lintujen kerrostalo ja nuo pussukkat kynttilöille ovat aivan mahtavat

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kosotäti! Mietin tuota kerrostalon maalausta, että olisin sen ensin maalannut todella moniväriseksi, mutta sitten tyydyin vain kahteen väriin, mitkä sopii näihin rakennuksiin. Toivottavasti myös linnut tykkäävät väristä :)

      Poista
  3. Wau mitä hommia olet tehnyt! Upeita kaikki! Mukavaa viikonloppua sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Maarit! Mukavaa viikonloppua myös sinulle :)

      Poista
  4. Kivoja juttuja kaikki! :) Koivunlehtipussukat ja tuikut sopii hyvin vaikka pikku tuliaisiksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Ulla! Joo todellakin nuo olisi hyviä tuliaisia. Minä ainakin itse rakastan itse tehtyjä juttuja.

      Poista
  5. Oijoi kun olet ahkera! Niin hieno kerrostalo, meidänkin lintujen lomakylään sopisi tuollainen, terkuin Suska.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Suska! Ei kun tekemään kerrostaloa. Minusta se oli niin kiva ja appeni on melkoinen "pellepeloton" keksimään kaikkea kivaa :)

      Poista
  6. Talvi tulla jölkyttää jossain vaiheessa, joten tilaisuuden tullen on siihen hyvä varautua. Mun on varmaan pakko maalata noi tuikut kaikesta huolimatta :) Myös sinulle aurinkoista viikonloppua :)

    VastaaPoista
  7. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  8. Toi linnunpönttö vei kyllä mun sydämen. Oon miettiny talveks jotai luntujen ruokinta juttua että tyttö vois bongailla lintuja mut täällä landella kun asustetaan niin jotenkin kartan lintujen ruokintaa hiirien takia :( tästä ei ehkä koituis noin paljon hiirille syötävää kun perus lintulaudasta. Hmm pistänpä harkintaan :) kiitos taas hyvistä ideoista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos -89. Totta on, että lintulaudalta tahtoo tippua evästä maahan joskus paljonkin. Joko jotain tämän tyyppistä tai sitten ihan niitä kaupasta ostettuja talipalloja, niin ei kauheasti tipu maahan.

      Poista
  9. Mahtava asuintalo tzirpuille..luulenpa että ryysistä tulee vielä..linnuilla ilo sisustaa;)
    Nuo betoni pussukat on ihanat, oikein suloiset noinkin..paljon kivaa olet tehnyt..ja sain itsellenikin inspiksen..kiitos Liisa♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tanni! Kiva jos jälleen sait jonkun idean. Toivottavasti linnut löytävät tämän talonsa ja eläisivät sopuisasti. Tuo punainen väri noissa pussukoissa ei sittenkään ole se mun juttu. Kyllä ne on maalattava.

      Poista
  10. Kyllä nyt jo pitääkin varautua talveen....minä jo valopalloja ripustin keittiön ikkunaan...illat ja yöthän ovat jo ihan pimeitä..:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minulla on olleet valopallot kuukausia yötä päivää palamassa ja nythän ne vasta alkaa näkymään :)

      Poista
  11. Tuota koivunlehtien säilömistä aion kokeilla. Itseäni ärsyttää vihdoista irtoilevat lehdet, mutta koivin tuoksu saunassa on miellyttävää :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan sama juttu. En käytä vastoja juuri niiden roskaamisen vuoksi. Mutta olen sitä mieltä, että alkukesästä kerätyt koivunlehdet tuoksuu paremmalta, kuin nyt loppukesästä kerätyt.

      Poista
  12. Onkohan siellä päin enemmän tunteja vuorokaudessa :) Nooh. Olen vähän laiskotellut viime aikoina, mutta eiköhän sitä syksyllä taas saa jotain aikaan. Tai onhan se ajattelukin askartelua, jookosta :) Hienoja juttuja olet tehnyt!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih Marianne, ei täällä taida olla enempää tunteja, sillä en ole saanut tehtyä tänä kesänä niitä kaikkia projekteja, joita aioin. Ei kerta kaikkiaan aika riitä, kun pitää käydä töissäkin. Syksyllä taas puhaltaa meilläkin uudet tuulet ja ehkä on enemmän aikaa taas tehdä kaikkea.

      Poista
  13. Voi ei - mulla kesäloma ja oikein kesäkin on nyt, niin sinä se viet joulutunnelmiin yhä vain... :)
    Hienoja juttuja, citylintupönttökerrostalo on niin hauska. Joskus oli jossakin uutiskevennyksessä puun korkuinen vastaava - jäi kyllä mieleen sekin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi anteeksi Väkertäjä, enhän vienyt kesälomatunnelmaasi ihan kokonaan :D. Tykkään itsekin tuosta citylintukerrostalosta ja vieläkin se odottaa asennusta. Pitääkin pistää appiukko töihin.

      Poista
  14. Kuinka nuo pussukkatuikut olet tehnyt? Ihania!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Tuikkulyhdyt valoin pestyihin Juhlamokkakahvipusseihin. Betonia sisään ja kunnon ravistus, että ilmakuplat häviää. Kun betonia sopivasti, kiersin narua ympärille ja kiristin hieman,. Aukkoon painoin kertakäyttöisen muovimukin, mihin laitoin vähän vettä ja kiven painoksi. Pari päivää annoin kuivaa ja revin kahvipussin varovasti pois. Sitten muutama päivä kuivausta ja maalaus.

      Poista
  15. Voi ,täällä on ihan ollut samanlaiset mietteet jalkakylpyjen suhteen :) Mutta ihan mielettömän hieno tuo kahvipussituikku, AIVAN MAHTAVA! Mukavaa viikonloppua Liisa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kaisa! Minä en ole koskaan tehnyt noita jalkakylpypussukoita. Olisi kiva kokeilla. Mukavaa viikonloppua sinullekin :)

      Poista