Olisi kiva, jos jättäisit myös kommentin käynnistäsi :)

Muistathan, että kuvat ovat minun, etkä kopioi niitä ilman lupaani.

tiistai 7. heinäkuuta 2015

Ruusujen aikaan ja vähän muidenkin

Onpa ollut niin outo kesä, että en muista samanlaista, mutta pikkuhiljaa ovat ruusut ja muut kukatkin alkaneet kukkimaan pihallamme....


Kyllä Hansaruusu on yksi minun suosikeistani ja sopiikin tälläisen vanhan talon pihaanMinä olen ostanut ainoastaan kolme Hansaruusua. Nyt niitä on vajaa 20, jotka olen istuttanut pienistä pistokkaista. Tänä kesänä ne ovat kyllä ilahduttaneet kukinnallaan. Tämän pensaan takana on minun yksi ns ruusupenkkini, joka on kyllä ollut varsinainen kurjuuden penkki. Se sai jo hävityskäskyn minulta, mutta keväällä siitä kaadettiin kuusi ja lähistöltä yksi koivu. Johan alkoivat ruusutkin kukkimaan. Se ei kuitenkaan ole vielä mikään komistus, joten en kehtaa kuvaa laittaa eivätkä kaikki ruusut edes vielä kuki. Sinne täytyy nyt sitten kyllä vielä istuttaa lisää ruusuja, koska tilaa on.


Tornionjokilaakson ruusut kukkivat normaalisti aikaisin, mutta ne kukkivat yhtä aikaa Juhannus- ja Hansaruusujen kanssa. Näitä minulla on 5 kpl Rapulan seinustalla.

 
Juhannusruusut ovat tehneet mielettömästi nuppuja. Nyt vain pelkään, että sateet tekevät niistä lopun ennen kuin ne ehtivät täyteen loistoonsa.           
 
 
 
Juhannusruusuja löytyy muutama kymmenen ja istutin ne naapurin ruusuaidasta hakemillani pistokkailla muutama vuosi sitten raja-aidaksi. Ne ovatkin kyllä kasvaneet ihan hirmuisesti.
 
 
Tämän keltaisen ruusun hankin keväällä Lidlistä ja se alkaa nyt kukkimaan ja siinä onkin runsaasti nuppuja.     
 
     Myös tämä punainen ruusu on Lidlistä ja onhan sade pistänyt varret nuokkumaan. Siinä on varmasti 30 nuppua.
 
Kaikki ruusut eivät vielä kuki pihallamme, mutta löytyyhän sitä muutakin kukkaloistoa, joista pikkukuvapläjäys seuraavassa
                                


Jaloangervot alkavat availla töyhtöjään ja tänä kesänä hankkimani Berberis nana on ihanan värinen (en tiedä, onko sillä muuta nimeä), Kaunottaret kukkivat ihanine punaisine kukkineen sekä Verikurjenpolvet.


Keväällä hankkimani Anemonen mukulat ovat alkaneet kukkia upeine punaisine kukkineen ja Akileijat ovat parhaassa kukassaan. Yksi kukkapenkkini on melkoinen pöheikkö, sillä tänä vuonna kuunliljat kasvoivat valtaviksi ja niiden takana Kallionauhukset odottavat kukintaansa. Minulla kukkii myös vasta nyt Rodot.
 
Siinäpä pikku katsaus meidän kukkivaan puutarhaan.

 
 
Ja kuten kuvasta näkyy, kotamme eli "Kuikan pesä" on pessyt kasvonsa. Katto on putsattu sammaleista ja seinät ovat saaneet uuden värin. Tällä kertaa minä en sen maalaamiseen osallistunut, vaan työn tekivät appivanhempani. Mutta tykkään, että tuli onnistunut lopputulos ja väri on sama mitä Rapulassa ja valinta oli yksimielinen.
 
Terkuin Liisa

18 kommenttia:

 1. Komiasti kukkii Sinun kaikki ruususi ☺
  "Kuikan pesä" on kyllä niin hienon näköinen, että tekis mieli tulla kurkkimaan, vaikka kärpäsenä ♫~♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä Kuikan pesästä tulikim hyvän näköinen :)

   Poista
 2. Upeita ruusuja teillä! Itsellä ei ole tällä hetkellä pihassa yhtään ruusia. Pitäisikin seuraavaksi saada ruusupenkki ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä meiltä löytyy muitakin ruusuja, mutta eivät ole vielä kukassa. Ruusut vain ovat niin ihania :)

   Poista
 3. Voi että, kuinka kauniita kukkia. Täällä on yksi ruusunnuppu puhjennut kukkaan, pionit juuri kukassa, mutta lakoavat sateen myötä nopeasti. Liljoja on tuloss paljon, mutta ne ovat vielä nupullaan... sitä kukkaloistoa odotellessa... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tämä jatkuva sade koettelee suurta osaa kukkia :)

   Poista
 4. Ruusut ovat kyllä kukkien kuningattaria! Kotanne on nyt oikein kaunis :-)

  VastaaPoista
 5. Ihania ruusuja tosiaan sade piiskaa kaikki jopa meidän pensaissa olevat valkoiset kukat tuli ruman näköiseksi sateen jäljiltä ihan ruskeitä, minulla on äitienpäivä ruusu ollut maassa jo neljättä kesää ja kasvaa kasvamistaan ja valtavan isoja kukkia tekee..mutta huomasin et hidasta on kasvu tänä kesänä, kerran ostin kodin terrasta kolme ruusua sellasia mini ruusuja viimekesänä ja nyt niissä on ainakin 60 nuppua ja tosi hitaasti on nekin kasvanut. isän luota otin yhden ruusupuskan ja viimekesänä istutin sen maahan vaan ei ole nuppuja vielä siinä..huono on kesä..muutaman päivän saadaan nauttia auringosta ja lämmöstä sitten tulee sateet jotka kestää ja kestää..nyt pilkahtelee aurinko vaan hetken päästä menee ihan pimeäksi..tummia pilviä on taivaalla koko ajan..pelargoniat ei jaksa tehdä paljoa kukkia johtuu varmaan kun ilmat viileenee..istutin laventelia kolmeen purkkiin..ja niin hitaasti nekin kasvaa ei juuri ollenkaan, toinkin ne sisälle jos sitten alkaisi kasvamaan :)

  VastaaPoista
 6. Upeita ruusuja ja miten runsaasti vielä, tuo keltainen ruusu on mainio, ihana. Jotakin "kesto" keltaista voisi itsekin haluta, esim. ruusuna tai sitten keltainen rhodo.. Kiitos runsaista kuvista jälleen, ihanalta teillä kyllä näyttää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tanni! Juhannusruusuni eivät sitten ehtineet täyteen kukkaansa vaan sade pilasi kaiken. Kyllä harmittaa.

   Poista
 7. Kyllä ruusuissa on sitä jotakin! Ihania kukkakuvia ja kota on nyt ihan kymppi!

  VastaaPoista
 8. Vastaukset
  1. Kiitos Maarit, mutta eihän näitä voi verratakaan omiisi, sillä niin upeita sinulla on :)

   Poista
 9. Ihania ruusuja. =) Kodan väri on kaunis...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Una R ja kiva kun piipahdit ja jätit kommentin käynnistäsi :)

   Poista