Olisi kiva, jos jättäisit myös kommentin käynnistäsi :)

Muistathan, että kuvat ovat minun, etkä kopioi niitä ilman lupaani.

lauantai 20. kesäkuuta 2015

Pinkin paluu ja muita hullutuksia






Minulla on samaa vika kuin eräällä blogiystävälläni-nimittäin nuo mielen muutokset. Sininen väri sai lähteä olohuoneesta aika äkäseen ja pinkki palasi vieläkin runsaampana. Jo joku aika sitten poistin ne sinertävät verhot ja laitoin tilalle valkoiset. Isäntä ei edes huomannut sitä pariin viikkoon ennen kuin huomautin asiasta. Vaikka sininen on kaunis väri, en sitä kokenut omakseni. No isäntä ei ole ainakaan kommentoinut uudesta mielen muutoksestani negatiivisesti.
Kävimme viime viikolla Vaasassa ja palatessamme poikkesimme Alahärmässä Roadhousessa (siinä Powerparkin vieressä) ja oih, siellähän oli Finnmarin myymälä. Ruokailimme siellä ja ennen kuin ruoka tuli, sanoi mieheni, että jos syöt kaiken, niin hän antaa sinulle 100 euron "lahjakortin" tuonne Finnmarin myymälään. No minähän otin vedosta kiinni ja niin minä lähdin shoppailemaan aivan ähkynä. Pidin kuitenkin jalat maassa ja ensin ostin vain vaaleanpunaisia kynttilöitä, kunnes poikkesin naapuriliikkeessä, missä hullaannuin noihin pinkkeihin tyynyihin. Ne oli niin just mun väriä ja niin ne tuli hankittua.



Pakko oli palata Finnmarille uudelleen ja niin tuli kassillinen pinkkejä kynttilöitä. Mm tämän ihanan ison ruusukynttilän hankin sieltä. Tuo Finnmarin maljahan mulla oli jo entuudestaan.


Pari päivää aiemmin löysin Kalajoelta nämä kaksi valkoista Finnmarin lyhtyä ja kuin "aavistuksena tulevasta" ostin myös tuolloin noita pinkkejä tuikkuja. Olin kyllä päättänyt, etten osta enää yhtään lyhtyä, kun niitä on joka paikka täynnä, mutta ainahan sitä pari uutta jonnekin mahtuu.



Pakkohan se oli myös hankkia juhannukseksi pinkkejä kukkasia. Tämän hopean värisen ruukun löysin Vaasan Plantagenista ja se pääsi maljakoksi.







 Nyt olen kyllä niin tyytyväinen tähän väriin. Se tuo ihan energiaa, niin ihana väri tuo pinkki on.







Niinhän se juhannusaattokin meni. Vietimme sitä ihan perhepiirissä. Ilmakin oli suotuisa ja tarkenimme istahtaa illan suussa myös terassilla.


Kattauksessa oli juhlan kunniaksi sinistä ja valkoista. Herkuttelimme katkarapuleivillä, smetanassa haudutetulla kuhalla ja torilta hankituilta uusilla perunoilla. Jälkkäriksi oli mansikkakakkua ja kahvia. Vielä illalla kaivoin karhunlihaa esiin ja kyytipoikana oli valkosipuliöljyssä paistettuja ruisleipäpaloja.


En ole paljoa askarrellut lomani aikana, mutta hullutteluksihan tätä voisi sanoa. Noidalleni tein majakkasaaren ruukkuun. Olisin hankkinut isomman ruukun, mutta mistään en isompaa löytänyt, joten tähän oli tyytyminen.


Mökin tein sillä samalla tavalla kuin sen lintulautani eli runko filmivanerista ja päällys niistä sytyketikuista. Sitten vain maalia pintaan ja ikkunoiden oven asennus.
Laatat valoin maitopurkkeihin ja "majakan" löysin kirpparilta ja sen maalasin. Pieni pallotuija ja muutama mehikasvi koristeeksi.
Mökin katto on irtonainen, koska tarvitessa tästä saa vaikka sen lintulaudan, mutta en vielä tiedä, mitä teen sen kanssa. Voihan sen vain muuten ripustaa talvella puuhun roikkumaan.


Mökin noitahan on niin tyytyväinen uudesta kodistaan ja sai sinne myös kaveriksi tuon Tallinnasta löytämäni peikkopojan. Käsittelin molemmat Paverpolilla, jotta kestää ulkona.

Mukavaa Juhannuksen jatkoa toivoo Liisa

13 kommenttia:

  1. Ihana asetelma. Itsellä on ollut jo pitkään haaveena tehdä vastaava keiju- tai tonttupuutarha, mutta vielä on tarvikkeet hakusessa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin ja tuo pinkkikin on kaunis väri; itse tosin pidän myös sinisestä ja turkoosista ;-)

      Poista
    2. Kiitos Leena. Tykkään myös turkoosista, mutta sininen ei ole oikein minun värini. Mutta pinkki on niin ihana. Makuasioistahan voi aina kiistellä.

      Poista
  2. Finnmarin liikkeessä hullaantuu kaikesta kauniista :-) Vekkuli noita ja asumuksensa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Elämää Onnenpähkinässä! Finnmarin liikkeeseen pitää kyllä mennä pää pilvissä, mutta jalat tukevasti maassa, jottei sorru ihan mahdottomasti tuhlaamaan.

      Poista
  3. Voi sentään Liisa, minulla on ihan sama juttu hetken on sinistä tai vaaleansinistä ja jo kohta ruusuja ja vaaleanpunaista..välillä jyrää valkoinen mutta kerran laitoin blogiin vaaleankeltaisesta kuvia ja hulaannuin MUKA niihin mutta tosi asia on et ei en pidä vaaleankeltaisesta yhtään..enkä oikeestaan vihreästä--muutoin pastellisävyjen kanssa mieli muuttuu yks kaks..Olen sanonut tämän kaikille et kun ollaan paljon kotona niin silloin haluaa usein myös muutoksia kotiin tänäänkin telkka sai uuden paikan ja koti tuli puunattua sitten jo netin sivuilta kävinkatsomassa uusia tekstiilejä meille..no joo nekin vaaleanpunaisia en tosin vielä tilannut :)
    Mie oon hiven täpinöissäni täällä kun en saa kertoa salaisuuttani vielä kenellekkään ja arvaa millaista on kun olisi kivaa hehkuttaa unelmistaan joka on pikkujutusta kiinni ja ne unelmat täyttää joka iltaisen nukkumaan menon..voi huokaus tovi tähän nyt menee siksi bloginikin on hiljainen..
    kauniita löytöjä ja ihana mies sinulla minäkin olisin syönyt vaikka kuinka suuren lautasellisen jos tuollainen haaste tulisi minun kohdalle kaiken ähkyn olisin ottanut vastaan :)
    minä käyn finnamarin tehtaanmyymälässä tosi usein ja sieltä tekee myös ihania löytöjä, kauniit on pinkki tyynyt ja olen usein pyöritellyt käsissäni noita ruusukynttilöitä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Anja, kyllä meitä mielensä muuttajia taitaa sitten ollakin useampi. Ajoimme eteläsuomesta pari viikkoa sitten ja niin onnettomasti kävi, että nukahdin ja heräsin vasta Lahden jälkeen. Isäntä olisi kyllä palannut takaisin, että olisin päässyt sinne Finnmarille, mutta sanoin, että no sitten joku toinen kerta. Onni oli, että pääsinkin paljon nopeammin. Ei voi kyllä miestäni moittia mitenkään :) On se niin kiltti ja antaa aika usein periksi, mutta ei ole kyllä vietävissä ja tarvittaessa sanoo sen viimeisen sanan. Kiva kuulla sitten siitä sinun unelmastasi, kun se toteutuu. Mukavaa viikkoa Anja.

      Poista
  4. Voi veikeyttä - noita/peikkohuusholli on kyllä hauska :)
    Samaa mieltä, että aina sitä yksi lyhty jonnekin mahtuu :) :)
    Pirtsakka toi pinkki!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Väkertäjä! Mulla on ollut noita lyhtyjä niin kamalasti, että olen niitä sitten myynyt kirpparilla, mutta kun aina löytyy jotain uutta ja ihanaa. Tuo räikeä pinkki on kyllä aika rohkea väri, mutta tykkään ihan kamalasti.

      Poista
  5. Ei vitsi miten kaunista teillä on!
    Toi pinkki on ollut aina mun väri, kiitos rohkaisusta, nyt uskallan lisätä sitä taas sisustukseen :)
    <3 <3 Ihanaa kesää!
    / Sofia /

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sofia! Minulla on ollut pinkkiä, mutta ei noin kirkasta väriä, mutta olen edelleenkin ihana hullaantunut tuohon väriin. Ihanaa kesän jatkoa sinullekin!

      Poista
  6. Pinkki piristää!
    Voi, että teillä on kyllä kaunis piha, niin siisti sekä selkeä..ihana..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tanni! Olen niin ylpeä varsinkin nurmikostani. Nyt vasta pihamme on kaunis, sillä olen ryöminut suorastaan puskissa kolme päivää hmm saksien kanssa ja trimmannut ja trimmannut, siivonnut ja istuttanut. Tapettisakset ovat oiva apu tuossa hommassa

      Poista