Olisi kiva, jos jättäisit myös kommentin käynnistäsi :)

Muistathan, että kuvat ovat minun, etkä kopioi niitä ilman lupaani.

keskiviikko 24. kesäkuuta 2015

Aarteita ja pihaa




Minun appivanhempani tietävät, että tykkään kaikesta vanhasta, joista haluan loihtia jotain uutta. Osa meidän talostamme on rakennettu 1800-luvulla. Appiukkoni oli katolla ja kävi välikatossa ja huusi minulle, että täällä on sinulle aarre. No sieltähän löytyi hyväkuntoinen ikivanha ikkunapoka, joka on siis varmasti 1800-luvulta. Minä pesin sen ja koristelin ja laitoin minun omaan nurkkaukseeni talon terassille. Jossain vaiheessa siihen tulee valot ja varmaan koristuskin vaihtuu.


Tämä pääsiäiseksi mustikanvarvuista tekemäni kranssi on ollut ulkona, mutta katoksen alla ja muuttanut värinsä aivan ihanan ruosteen ruskeaksi. Niinpä ripustin sen pokaan.


Alet ovat alkaneet, mutta en ole vaatealennusmyyntien perässä juossut, mutta olen löytänyt ihania sisustusjuttuja. Mm nämä ihanat VillaWeisteen isot kristallisydämet oli alessa ja niitä hankinkin useita.


Minun uudet kukkakärryni eivät ole ajatusta pidemmällä, mutta olen halunnut siihen ison lasipullon telineineen kukkien lisäksi. Tällaisen aarteen löysinkin kirpparilta, mutta teline ei kestä kyllä olla säiden armoilla. Ystävättäreni lupasikin minulle ruosteisen pullotelineen, joten jospa se passaisi tämän pullon kanssa. Pitäköön majaa nyt terassilla.
 



Lomani alkaa olla lopuillaan ja ihmettelen, että mihin se on kulunut, kun ei ole tarvinnut aurinkoakaan ottaa. Mutta jotain uutta jälleen suunnitteilla. Tähän meidän talon sivupihalle tulee suihkuallas. Tarvikkeet olen ostanut, mutta pitäisi saada se kuoppa kaivettua.  Kotakin saa uuden maalin ja katon pesun. Mutta se ei ole minun projektini.



Olen möyrinyt kolme päivää pihallamme suoraan sanoen puskissa repien heinää ja trimmaamalla puskien ja kukkapenkkien reunoja. Nurmikko on viikko sitten ajettu ja näyttää vielä ihan hyvältä, mutta kunhan poutaantuu, niin täytyy taas ottaa leikkuri käyttöön. Pässiä ei ole taloon saatu vieläkään.

 


Uima-altaamme tällä puolella on kaksi tuoksujasmiinia ja ne ovat nupuillaan. Keskellä on syyshortensia, joka on kyllä niin hidaskasvuinen.



Majakkasaaressani ei ole juurikaan mikään vielä kukassa. Ja kuten näkyy taustalla oleva juhannusruusuaitani on vielä aivan vihreä, mutta nuppuja on aivan hirveästi. Tornionjokilaaksoruusuni aloittavat kukintansa, mutta muut ruusut ovat vasta nupuillaan. Voi tätä koleaa kesää...



Nurmikostani olen niin ylpeä ja siihen olemmekin satsanneet todella paljon. Usein istuessani terassilla ihailen vain nurmikkoamme. Ihanaa, että on avaruutta ympärillä, vaikka lähellä kaupungin keskustaa asummekin.



Minulla on joka kesä tapana ostaa uusia pensaita ja puita. Tänä vuonna kirsikka- ja luumupuu sai seurakseen päärynäpuun sekä hankin uuden pinkin Rodon. Lisäksi ostin tämän koristeomenapuun. Ehkä vielä toinen samanlainen ilmestyy lähistölle, sillä niin kaunis se on.
Tuon saarekkeen toinen puoli on vielä mietinnässä, mitä sinne laitamme. Istutin myös sen puolen reunan täyteen noita vuorenkilpiä ja sen edustalla on ruusuja, jotka eivät vielä kuki.


Tämä alatonttimme alkaa olla pikku hiljaa pulkassa pensaiden ja puiden osalta. Tienvarren koivut lähtee jossain vaiheessa ja sinne olisi ajatus istuttaa ruusuaita. Saunarakennuksen taakse on tarkoitus perustaa uusi hyötypuutarha jossain vaiheessa ja sinne hankinkin jo pari vadelmapensasta. Sitten onkin aika siirtyä yläpihallemme ja miettiä, mitä kaikkea sinne haluan.

Vielä siis odottelen, että pihamme pääsee kukoistukseen, kunhan kaikki kukkaset ja pensaat kukkivat.


 

 

22 kommenttia:

  1. Minäkin tykkään avaruuden tunteesta pihassani. Metsäpuutarha on seuraava projektini, minne teen polkuja:) Kauniille näyttää pihassasi! Itsesi tekemät koristeet ovat ihana lisä pihallasi ja tekevät pihastasi persoonallisen. Tykkään! Mukavaa loman loppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Maarit! Sinulla onkin niin kaunis ja monimuotoinen puutarha. Kiva nähdä, mitä saat aikaan siellä metsäpuutarhassasi.

      Poista
  2. Vastaukset
    1. Hi Juliana and thanks! Lovely to see that you visited agen my blog!

      Poista
  3. Tuo puinen pulloteline on hieno kun yleensä ne ovat sellaisia punottuja :-) Tuo vuosittainen uusien pensaiden tai puiden hankkiminen on tuttua, sillä ainahan taimistoissa näkee jotain, jonka haluaa pihalleen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nuo pullot on hakusalla ja aika hintavia, mutta joskus tekee löydön. Totta on, että joka vuosi jotain uutta. Tykkään käydä Blomqvistin puutarhalla ja se onkin joka kesäinen käynti. Saa varmasti laatua.

      Poista
  4. Ihastuttava ikkunanpoka on löytänyt arvoisensa paikan kauniilta seinältä. Tuo mustikkakranssi on myös minun suosikkejani. Vihreänä niin tuore ja raikas ja ruskettuessaan juuri se oikeanvärinen tuunauksiin.
    Puutarhasi on kyllä vertaansa vailla ja mikä nurmikko, vau. Kaunista♥
    Lämpöisin terveisin Kaisa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaisa olitkohan se sinä, joka käskitkin minun säilyttää tuon kranssin. Näitä täytyy tehdä lisää. Puutarhani on minun näköiseni, avara, mutta aina jotain kukkivaa. En ole halunnut tehdä tuota alapihaa liian tukkoiseksi liioilla pensailla ja kukkapenkeillä. Haluan täällä nauttia avaruuden tunteesta, kun kaksi tonttia ja melkein kaupungin keskustassa. Sitä ei ole kaikilla. Sopivasti kaikkea. Sinun puutarhasi se on kyllä niin upea, että huh huh. Mieletön määrä kukkia ja pensaita.

      Poista
  5. Kaikkea kivaa katseltavaa on teidän puutarhassa. Mikä on upean nurmikon salaisuus?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Marianne! Tämä alatontti oli oikeastaan tyhjä ennen saunarakennusta lukuunottamatta tuota pihlajasaareketta ja olihan siinä lentopallokenttä. Tosin sekin häipyi tarpeettomana. Nurmikko oli tuolloinkin mitä upein, mutta epätasainen ja kiviä hirveästi. Hyödynsimme kivet ja laitoimme lisää multaa ja tasasimme ja sitte kylvettiin nurmikko. Lannoitetta paljon ja kastelua. Hirveä työ, mutta kyllä se kannatti.

      Poista
  6. Ihana pihakierros, näistä minä nautin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tanni! Mieheni jo sanoi, että sinä kuvaat aina samoja, että ovat jo kyllästyneet :) no onhan siellä aina jotakin uutta tapahtunut. Minä tykkään itsekin tästä alapihasta niin paljon, vaikka ei se ole vielä iha loistossaan. Tuota päätyä ja etupihaa en ole hirveästi esitellyt, koska se niin tylsä ja useat yritykset ovat epäonnistuneet, koska siellä on ollut koivuja ja ne vievät kaiken voiman. Mutta nyt on koivuja poistettu ja ehkä saan siellä enemmän kukkiakin menestymään.

      Poista
    2. Kotipellolla olisi sinulle pieni haaste..jos vain maltat napata mukaasi..=)

      Poista
    3. Kiitos Tanni haasteesta. Otan sen ilomielin vastaan!

      Poista
  7. Ihanaa katseltavaa!! Tuo nurmikko on kyllä upean tasainen, eikä näy voikukkia! Tykkään tosi paljon noista sinun kivi-vuorenkilpi-kukka -saarekkeista, sellaisen haluan ehdottomasti mökille. Tänne pieneen kotipihaan se ei mahdu.
    Sanoisin vielä, että loma se on sateinenkin loma! :) Tsemppiä töiden alkuun.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Satu! Kyllä meilläkin joskus voikukkaa pukkaa, mutta ei kauheasti tänä vuonna. En erityisemmin aiemmin tykännyt noista vuorenkilvistä, mutta kun on kivikkoja, niin sopivat sinne reunaan ja voi huoletta ajella leikkurilla. Toisaalta ne estävät roskien kasvun ja kukkivatkin ensimmäisenä keväällä. Tuo vuorenkilpi noiden kivikkojen reunaan oli mieheni idea ja sehän antaa kivikolle sellaisen kosteikon ilmeen. Nyt tykkään niistä tosi paljon. Työt alkaa juu. No olen anonut syyskuuksi pari viikkoa lomaa. Saa nähdä, onko mennyt läpi. Muuten tulee kyllä liian pitkä kesä.

      Poista
  8. Hienoja näkymiä ympäri pihaa ja kyllä nurmikko on niin upea! Ihanaa, että uusia ideoita tulee jatkuvasti ja puutarha uusiutuu, terkuin Suska Koivulasta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Suska! Koti,saunamökki ja "pikku järvi" melkein keskellä kaupunkia. Mitä muuta voisi toivoa. Tuo suihkulähde on ollut haaveeni pitkään ja sekin toteutuu.

      Poista
  9. Teillä on kyllä ihanan iso piha. Ei ihme, että tuunailet kaikenlaista, kun tuonnehan sopii vaikka mitä. Itsellä on vain pieni citytontti, mutta kyllä siinäkin riittää puuhaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä pihallamme riittää puuhaa ja on ihanaa, että on tilaa.

      Poista
  10. Onpas tuo pihanne iso, en ole ennen hoksannutkaan - siis aiemmista postauksista. Touhua riittää (sielläkin) siis ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aikas iso piha on, kun on kaksi tonttia vieretysten ja todellakin työtä riittää, että saa sen pidettyä kunnossa.

      Poista