Olisi kiva, jos jättäisit myös kommentin käynnistäsi :)

Muistathan, että kuvat ovat minun, etkä kopioi niitä ilman lupaani.

tiistai 19. toukokuuta 2015

DIY Lintulauta ja terassille kukkasia





Emäntä on taas ahkeroinut pihalle jotakin eli lintulaudan. Ilmat ovat olleet niin kylmät ja vettä satanut, ettei ole viitsinyt kukkaistutuksia laittaa ulos.  Minulla odottaa lipaston tuunauskin, mutta se ei ole jaksanut innostaa, joten jotakin muuta piti keksiä ajan vietteeksi. Kaupasta hankkimani lintulauta oli tullut tiensä päähän parissa vuodessa ja se suorastaan lahosi käsiin. Otin siitä mallia ja sain pelastettua ikkunat ja oven uuteen lintulautaani.



Biltemassa oli näitä sytykelastuja myynnissä 5 kg säkeissä muutamalla eurolla. Hankin niitä tässä taannoin kolme säkkiä, joten näistä saa todella hyvää materiaalia tuleviinkin askarteluihin.



Tein kehikon filmivanerista.



Katon valmistusta


Lintulauta on siis päällystetty noilla sytykelastuilla. Vielä katon viimeistely, maalaus ja ikkunoiden asennus sekä alustan tekeminen.


 

 
 Tässä katto valmiina maalattavaksi
 


Siinä ensimmäinen itse tekemäni lintulauta valmiina roikkumassa omenapuussa odottamassa ensi talvea.
Appeni väänsi minulle rosterista ripustuskoukun ja teki jopa siihen jengat. Porasin kattoon ja lattiaan reiät, mistä pujotin läpi koukun. Katto on siis nostettavissa, jotta saa auringonkukan siemenet talon sisään.
Tämä taitaa kestää paremmin kuin se kaupasta ostettu vanerista tehty lintulauta.



Yllätyin tepastellessani pihallamme. Mitä ihmettä löysinkään katkaistun omenapuun juurelta. No huhtasieniä toistakymmentä. Keräsin ne heti talteen ja tein niistä muhennosta. Ai ihanuus, mitä herkkua.



Piti lähteä heti metsään katsomaan, josko löytyisi korvasieniä. No ei löytynyt, mutta löysin lisää huhtasieniä. Kävin vielä sunnuntaina metsässä, mutta saalis jäi kahteen korvasieneen. Nyt ei voi ainakaan moittia, että olisi liian kuivaa, mutta ehkä sitä lämpöä kaivattaisiin vielä.



En ole nyt juurikaan jaksanut (lue:kiinnostunut)  sisällä puuhastella, mutta talon terassin siivosin kesäkuntoon ja hankin sinne kesäkukkia.



 
 Valkoisia miniruusuja
 

 


Punaisia miniruusuja. Tämän kukkalaatikon hankin nyt äskettäin.

 



Terassihortensiat kuuluvat jokakeväiseen hankintaan terassille. Ison vaaleanpunaisen sijaan hankin nyt valkoisen.

 


Hortensiat kukkivat pitkälle syksyyn.



Tämän pienemmän hortensian hankin myös terassille. Tämä on ehkä vaaleanpunainen, kunhan se aukeaa kunnolla.
 



Kesäkuun alusta alkaa lomani ja kelit on ainakin tällä hetkellä mitä ne on. Kasvihuoneeni on täynnä mukuloita ja muita kukkia odottaen lämpimämpiä kelejä, jotta saisin ne istutettua ulos. Pääsisi kylvämään ja istuttamaan kasveja sitten kasvihuoneeseen. Kasvulaatikoihin ulos olen jo kylvänyt joitakin juttuja. Uusi kukkakärryn alustanikin on saapunut ja sen kimppuun pääsen varmaan piakkoin. Ja paljon muita ideoita on tehdä ulos, joten loma tulee tarpeeseen.

Ihanaa viikkoa toivoo Liisa

28 kommenttia:

  1. Jösses kun sä olet taitava - on kyllä komia mökki!!! Noi tikut on tosi käteviä monenlaiseen askarteluu, itselläkin niitä käytössä.. Ja kauniit kukkaset ja vallan ihanat teidän korituolit!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tanni! Kun katselin tuota mökkiä siellä omenapuun oksalla, niin mietin, että olisipa kiva muutama mökki lisää-mintun ja pinkin väriset :) Noi korituolit hankittiin vuosi sitten. Ne on Big Mamat ja todella hyvät istua. Tosin hintaakin oli kohtuullisesti, mutta istumamukavuus voitti.

      Poista
  2. Olet kyllä uskomattoman taitava käsistäsi!

    Nautihan lomastasi, säistä huolimatta ;-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Rouva Kivitikka! Lomasäät ei oikein näytä hyvältä :(

      Poista
  3. Sinä olet kyllä ihan mielettömän taitava! Vetää ihan sanattomaksi!

    VastaaPoista
  4. Ihana lintulauta, olet sinä kyllä taitava Liisa, ei se monelta talonrakentaminen onnistuisi. Voi että nuo rottinkituolit ovat kauniit.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kaisa! Tuohan on helppo tehdä. Tykkään rottinkituoleistani ja ne on ihanat istua :)

      Poista
  5. Ei voi muuta kuin ihastella näppäryyttäsi! Komea lintutalo!

    VastaaPoista
  6. Haa, vai on nut syötäviä huhtasieniä :-) Ihan uusi tuttavuus itselle ja niitä näytti ilmestyneen meidänkin pihaan. Täytyypä testata ruuanlaitossa. Toivottavasti kelit lämpenee kesäkuulla. Itsellä alkaa loma juhannukselta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin ja lintulaudastakin tuli upea!

      Poista
    2. Huhtasienet on suurta herkkua varsinkin keski-euroopassa. Jos käytät, niin vain huuhtelu ja pilkkominen ihan pieneksi ja pannulle. Lisänä sipulia, kermaa ja palanen lihaliemikuutiota ja suolaa ja vp, niin hyvä tulee.

      Poista
  7. Taitava talonrakentaja siellä on loihtinut söpön mökin :) Sateella pysyy lämpimänä, kun ahkeroi kaikenlaista kivaa kotiin. Mukavaa loman odotusta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Marianne! Nyt myrskyää ja sataa oikein kunnolla, joten ei oikein huvita tehdä mitään :)

      Poista
  8. Tosi söpö lintulauta. Aivan ihania kukkia ja tuo terassin tunnelma korituoleineen on kyllä aivan IHANA! Lämpöä odotellessa... :)

    VastaaPoista
  9. Upea lintulauta, minäkin ostin noita sytyketikkuja mielessä kaikenlaista askartelua niistä, vaan eipä ole kaikkia tarpeita vielä että pääsisi askartelemaan :)
    Ihana terassi ja kauniita ruusuja :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Anja! Noita sytyketikkuja voi käyttää melkein mihin vain. Vaikka päällystää kukkaruukkuja tai -laatikoitakin. Minullakin vielä suunnitelmissa käyttää noita vaikka mihin :)

      Poista
  10. Siis voi hyvänen aika, ihan liian söpö lintulauta :) ♥

    VastaaPoista
  11. No ma-te, ei tarvitse olla rakennusmestari tehdäkseen tuollaisen, mutta kiitos!

    VastaaPoista
  12. Voi, että oikein huhtasieniä! Eipä ole tullut vastaan.
    Nätti lintulauta - hauskasti käytetty nuo sytykepalat.
    Ihanat nojatuolit ja tunnelma tuossa terassitilassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Väkertäjä! Huhtasieniäpä hyvinkin. Eipä niitä juurikaan ole vastaan hirveästi tullut aiemmin. Nuo sytyketikut on kyllä loistavia askarteluun.

      Poista
  13. Wau miten hienoja olet tehnyt! Lampaatkin aiemmassa postauksessa oli mahtavat! Liisa, laitapa nettikauppa pystyyn, niin voisin tilata muutaman lintutalon:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos Maarit! En ole koskaan ajatellut edes myydä mitään tekeleitäni. Mutta lupaan, että jos innostun niitä tekemään, niin posti tuo sinulle pari kappaletta.

      Poista