Olisi kiva, jos jättäisit myös kommentin käynnistäsi :)

Muistathan, että kuvat ovat minun, etkä kopioi niitä ilman lupaani.

sunnuntai 3. toukokuuta 2015

DIY Kukkakärryt

Heippati rallaa! Vappuhan on työn juhla ja Vappu menikin pääosin näiden kukkakärryjen tekemisessä. Meille piti tulla serkkuni miehineen Vapuksi, mutta heille tuli este, joten ajattelin sitten viettää viikonlopun näiden kärryjen tekemisessä. Näin joskus netissä kukkakärryt ja vain ajattelin, että olisipa tuollaiset ihanat omassa pihassa. Kuin tilauksesta, mieheni poika on hitsauskursseilla ja kyseli, että olisiko jotain, mitä hän voisi siellä tehdä. No heti minulla tuli kukkakärryt mieleen. Ei kun tuumasta toimeen. Tehtiin mieheni kanssa ensin pahvista pyörät ja laatikko eli minkä kokoiset kärryt tarvitsen ja tietysti se, että minkä kokoiset pyörät ja alusta pitää olla. Mieheni piirsi alustan vielä paperille mittoineen ja niin poika teki työtä käskettyä.

 
Halusin, että etupyörät ovat kääntyvät niin on helpompi siirrellä nurmikolla. Siinä alakehikko on sitten valmiina.
 
 
 
Työt aloitin tekemällä alustan ja tämä onkin tehty vain kierrätyspuusta eli mitä sattui varastosta löytymään. 
 
 
Ostin ponttilautaa, mistä aloin rakentamaan laitoja.                                
 
 


Kukkakärryn etuosaan tulevan kaarteen tein ensin niin, että teippasin voipaperin kiinni sivuosaan ja hahmottelin kaarrosta, minkälainen siitä pitäisi tulla ja kun se oli mieleinen, niin sitten piirin sen kovalle pahville ja siitä sitten vasta puuhun. Pistosahalla sahasin kaarroksen. Tämä oli niin haastavaa puuhaa, että miehen piti tulla parantelemaan minun aikaansaannostani, sillä kaarros ei tahtonut minun käsissäni tulla sileäksi.Tässä valmistuukin sitten jo penkki kärryyn.


Lattarautaan piti porata reiät lavaosan kiinnitystä varten.Tässä onkin sitten jo alaosan metalliosien maalaus mustaksi. Ilma oli niin kylmä, että olin aivan horkassa.Siinä kärry onkin sitten jo maalattuna ja aisatkin asennettuna.


Kärry tuli saunarakennuksemme viereen ja maali on samaa, mitä on käytetty mm saunarakennuksen kulmalautoihin. 

 
 
Pituutta kärryn lavaosalla on 167 cm, leveyttä 58 cm ja korkeus maasta lavan ylälaitaan 87 cm. Eli aikas sopivan kokoiset. Minulla on vielä suunnitteilla jonkinlaiset irtolaatikot kukille tuonne lavalle, mutta toistaiseksi sitä virkaa pitää tuo varastosta löytämäni kori, minkä maalasin mustaksi. Niin onnellinen olen tästä kärrystä, että tilasin jo toiset pyörät ja aion tehdä toiset kärryt, mutta hieman erilaisella yläosalla tuonne meidän talon pihaan. 
 
Minullahan on ollut tapana joka kesä tehdä jotain uutta meidän pihaan. Vielä on monenlaista suunnitteilla tänä kesänä tehtäväksi ja nämä kärrythän tulivatkin ihan ylimääräisenä plussana suunnitelmiin.
 
Minulla alkoi siis viikon loma ja onkin luvannut lämpimämpää. joten uima-altaan puhdistus ja täyttö onkin sitten seuraava projekti.
 
Näihin tunnelmiin mukavaa ensiviikkoa toivoo Liisa

 

30 kommenttia:

 1. Ei uskomatonta näitä sinun kädentaitoja! Ihanat kärryt ja niin kaunista muutoinkin.

  VastaaPoista
 2. Kauniit kärryt kukille. Oikein odotan postauksiasi, mitä uutta oletkaan saanut aikaan. Olet todella luova ja kekseliäs! Hyvää lomaviikkoa! Toivottavasti on aurinkoista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos mimon mami! Kiva, että odotat postauksiani. Kaikenlaista on suunnitteilla ja ideoita löytyy.

   Poista
 3. Upeat!!!! Voi, miten taitava sinä olet - upeaa kättentyötä! Ja niin upea teidän piha - todella kaunista sekä viihtyisää jo nyt näin keväällä..mitä sitten kesällä.. huh!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tanni! Ammattilainen minä en ole, mutta tykkään kokeilla tehdä kaikenlaista. Onneksi minulla on osaava mies, joka neuvoo tarvittaessa, mitä tehdä ja on opettanut käyttämään eri työkaluja. Meillähän on tavallaan kaksi pihaa eli tonttia. On tuo, missä on tuo saunarakennus ja sitten tuo talon tontti. Pihahan ei ole koskaan valmis.

   Poista
 4. Voi mieletön!! Jälleen mahtava idea ja toteutus. Ja siis aivan mahtavaa apuvoimaa sinulla on myös ollut. Tosi hieno metallikehikko renkaineen ja lopputulos on upea. Tykkään!!! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilman näitä apuvoimia näitä kärryjä ei olisi ehkä syntynyt. Metallikehikko on taitavasti tehty ja olen niin onnellinen, että sain nuo kärryt ja että minä saan ne toisetkin vielä. Pakko sanoa, että itsekin tykkään niistä niin valtavasti.

   Poista
 5. Vastaukset
  1. Kiitos Satu! Loma meneekin pihatöiden parissa :)

   Poista
 6. Siis Aivan Mahtavat kärryt! Upeaa Liisa! Olet taitava ja kekseliäs! Hyvää alkavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maarit! Ilman noita kahta miestä kärryistä ei olisi kuin haavekuvia :) Samoin sinne mukavaa alkavaa viikkoa :)

   Poista
 7. Siellä on todellakin oltu työn touhussa. Hieno katseenvangitsija pihassa. Taitavaa ja kiva, kun lähipiiristä löytyy apureita :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se on ihanaa, että on noita apureita , muuten ei haaveista tulisi totta.

   Poista
 8. En kestä miten ihanat <3 <3 Siis ihan mielettömät kärryt <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sofia Hoo! Itsekin olen niin tyytyväinen lopputulokseen :)

   Poista
 9. Sen siitä saa kun haaveilee riittävästi, niin osa niistä toteutuu jopa vähän vahingossa, kun on esittää idea oikeaan aikaan. Hienot kärryt olet tehnyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Älä muuta sano! joskus se vain on onnenkantamoisesta kiinni ja minulla niitä on nyt kaksi, sillä saan vielä toiset kärrytkin.

   Poista
 10. Onpa upeat kukkakärryt ☺☺
  Mukavaa alkavaa viikkoa ♪☺

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ma-te! Mukavaa viikkoa sinne myös :)

   Poista
 11. Komeat kukkakärryt olet tehnyt! Häpeä tunnustaa, mutta kadehdin osaamistasi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Elämää Onnenpähkinässä! Ei tarvitse kadehtia, sillä en ole sen kummempi kuin kukaan muukaan tavallinen tallaaja, mutta rohkeutta riittää kokeilla kaikenlaista ja onhan minulla omasta takaa "opettaja", jos ei homma etene. Toisaalta meillä on työkalut tehdä melkein mitä vain, kunhan ideoita riittää :)

   Poista
 12. No voi jestas, mitkä kärryt ja kaikki muukin! Kauniiden istutusten lisäsi tykkään myös hienosta nurmikostasi.
  Hyvää lomaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ulla! Nurmikko on varmasti kesän myötä kaunis, kunhan se pääsee vauhtiin. Viime kesänä se oli kamala. Saunarakennuksen tiimoilta jouduimme kaivausten ja sitten niiden kivien vuoksi laittamaan koko nurmikon uusiksi. Nurmikkoahan ja lääniä meillä riittää.

   Poista
 13. Kylläpä taas on timpuritar viihtynyt verstaassa - en kyllä ihmettele, jos kohta laitat kuvaa, että oot veistänyt hevosenkin tuon kärryn eteen :)
  Mä täällä vaan kulottelen ojanreunoja... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, mistä arvasit?hevonenkin on suunnitteilla, mutta kuka sen tekee on eri juttu. Jotain muuta veistettyä on tulossa ainakin ensin ja itse asiassa yksi jo melkein valmis. Olehan varovainen sen kulotuksen kanssa!

   Poista
 14. Kyllä sä oot oikea kätevä emäntä. Itsellä pukkaa aina hyviä ideoita, mutta toteutus ei sitten vastaakaan sitä mitä olisin halunnut. Senpä takia olenkin arka laittaa julkisesti mitään kuvia. Sinun touhuja on kuitenkin todella mukava katsella ja lukea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tiina! Kyllä minullekin käy joskus niin, että tekele meneekin suoraan roskiin. Pitääkin seuraavan kerran laittaa sellaisesta epäonnistuneesta postaus, kun kohdalle sattuu. Kiva, että tykkäät blogistani.

   Poista
 15. Aivan upeat! ..Huokailee uusi lukija :D Olen tässä vasta pienen tovin ehtinyt lukea blogiasi. vaikuttaa niin mielenkiintoiselta,että tässä vierähtää useampi ilta :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tari ja sydämellisesti tervetuloa! Toivottavasti saat joitain inspiksiä sivuiltani.

   Poista