Olisi kiva, jos jättäisit myös kommentin käynnistäsi :)

Muistathan, että kuvat ovat minun, etkä kopioi niitä ilman lupaani.

perjantai 20. maaliskuuta 2015

Pääsiäiskranssi mustikanvarvuista
Projektini etenee ja isäntä on ollut apuna myös hieman suunnittelussakin. Projektin lomassa on ollut myös aikaa puuhastella vähän muutakin.
Suska Koivuladesign-blogista oli tehnyt aivan ihanan kranssin ja varastin häneltä idean. Tosin eihän minun ole samanlainen. Suskalla onkin upea höyhenineen päivineen ja tästä pääsee kurkkimaan http://koivuladesign.blogspot.fi/2015/03/diy-maaliskuun-kranssi.html

Minulla ei ollut mahdollisuutta tehdä enää oveen, vaan tein tämän ulkoseinään. Niin kuin Suska sanoi, ei niitä kransseja voi olla koskaan liikaa.
Minä käytin kranssipohjana itse joskus tekemääni koivunrisukranssia. Moneenkohan kertaan olen sitä jo käyttänyt uuden kranssin tekoon ja vielä ihan ehyt. Siis kävin metsästä hakemassa mustikanvarpuja ja lomaan laitoin hieman pajunkissoja. Vihreällä rautalangalla sidoin kiinni niput. Minulle tulikin melkoinen "pullero", sillä kranssipohjani on aika paksu. 
 Kranssi meni ulos katoksen alle seinään odottamaan pääsiäistä.


Kranssi sai tipulan ja muutaman asukkaan
 Ihana Maarit Garden of my dreams -blogista haastoi minut ilahduta bloggaria -haasteeseen. Oma pakettini on jo mennyt Maaritille ja eilen posti toi Maaritin yllätyksen postilaatikkoon. Ihania servettejä ja eiköhän tuo sievä pupukin johonkin kranssiin mene pääsiäiseksi. Kiitos Maarit!

 
Minulta jäi vielä noita mustikanvarpuja, joten saavat tehdä rairuohon virkaa. Tasasin varvut ja asettelin ne ruohoksi laatikkoon ja tiput sinne pikku pesissään.
 


Tänään saimme ihastella auringonpimennystä ja minäkin sain jonkinlaisen kuvan napattua.

Toivotan kaikki uudet lukijat tervetulleeksi blogiini ja toivottavasti viihdytte ja saatte täältä joitakin ideoita.

Mukavaa viikonloppua toivoo Liisa
22 kommenttia:

 1. Upean kranssin sait mustikanvarvuista, pulleana komea kotimetsä tipuille! Hyvä idea hyödyntää loput varvut ruohona, viikonlopputerkuin Suska koivuladesignesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No eihän tämä ollut niin hieno kuin sinulla, mutta en haluakaan ihan kopioida. Sopii tipulalle ja sen asukkaille :) Mukavaa viikonloppua :)

   Poista
 2. Onpa söpönen kranssi :) mulla oli mistikanvarvuista joulukranssi xD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos -89. En ollut koskaan ennen edes ajatellut, miten helposti voi mustikanvarvuista tehdä kranssin. Mutta varmasti teen jouluksi myös jollakin teemalla.

   Poista
 3. Kaunis pääsiäiskranssi. Leppoisaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 4. Ihana kranssi tuli, pulleana just hyvä, mahtuu tipula ja tipuset sinne hyvin!
  Ai kun kivan muistamisen sait Maaritilta, riittää iloa pitkäksi aikaa, kun laitat siemenet kasvamaan! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuitiina. Pullero sopii ulkoseinälle hyvin. Toivottavasti linnut eivät vie tipujani pesänsä pehmikkeeksi. Minulla alkaakin olla siemenet valmiina kesää varten, sillä on tullut itsekin ostettua ja nyt kahdesta arvonnasta olen saanut lisää siemeniä.

   Poista
 5. Ihana mustikkakranssi! Itsekin juuri lenkillä metsässä katselin noita mustikanvarpuja vähän "sillä silmällä" eli että, pitäisi ottaa kranssiaineet mukaan ;)
  Kiitos vielä ilahdutuspaketista. Tarkkaile postiasi ensi viikolla, jotakin on tulossa sinne suuntaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sirpa! Minä ihastuin myös noihin mustikanvarpuihin niin, että varmaan ei jää viimeiseksi kranssiksi. Odotellaan, mitä saat aikaiseksi.

   Poista
 6. Ihan kranssi. Ja idea jää itämään...

  VastaaPoista
 7. Hieno kranssi! Pitäisi minunkin ryhdistäytyä ja tehdä keväinen kranssi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Satu! Minulla alkaa olla jo liikaa noita kransseja, mutta onhan se hyvä, että voi viedä varastoon ja ottaa uudelleen käyttöön :)

   Poista
 8. Vastaukset
  1. Kiitos Elämää Onnenpähkinässä! Tuo "runsas pullero " sopii juuri ulos, ei meidän oveen. Suska oli taikonut todella ihanan herkän kranssin omastaan, mutta en halua matkia toisia ihan prikulleen vaan pistää vähän omaa tyyliä sekaan.

   Poista
 9. Ole hyvä Liisa! Upea kranssi! Siemenistä on toivottavasti sinulle iloa;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maarit! Varmasti on siemenistä on iloa tässä perheessä.

   Poista
 10. Ihan mielettömän ihana taideteos on käsissäsi jälleen syntynyt. Täytyy kyllä syksyllä jemmata tuota mustikanvarpua kun siitä saa niin kivoja juttuja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Kaisa! Mustikanvarpu on siitä kiva, että kun sitä ottaa vaikka talvella tai keväällä ja sprayaa ja laittaa maljakkoon, niin kohta siinä on ihanat pienet lehdetkin.

   Poista
 11. Varpukranssi on aina ihana! Vinkki: kun ruskistuu, ja jos et siitä välitä, niin suihkauta kranssi valkoisella spraylla. Mulla vastaavalla tavalla käsitelty on pysynyt hyvänä jo monia vuosia.
  Varvuista saa kyllä nopsaan pääsiäisruohon :) - ja hyvä vaihtoehto, jos rai ei idä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei kiitos vinkistä! Minä ihastuin noihin mustikanvarpuihin, että tuonhan todellakin sprayaamalla voi tuunta uudelleen. En ole edes viitsinyt kokeilla rairuohoa. Tuo riittää minulle.

   Poista