Olisi kiva, jos jättäisit myös kommentin käynnistäsi :)

Muistathan, että kuvat ovat minun, etkä kopioi niitä ilman lupaani.

perjantai 27. maaliskuuta 2015

DIY Kipsimunia ja blogiyllätyksiä



Kun vähän yksi jos toinenkin on tehnyt kipsimunia, piti minunkin niitä tehdä, sillä niin kivoja ne ovat.



Ostin apteekista Cellona -merkkistä kipsisidettä. Maksoi 21 euroa ja siitä tulee aika monta isoa kipsimunaa. Apteekissa ei sitä ollut, joten ystävällisesti sitä tilasivat ja tulihan se vihdoin sitten kolmen päivän odottelun jälkeen. Vielä soittivat, että nyt on tullut. Hyvää palvelua.
Lisäksi tarvitsin ilmapalloja. Puhalsin pariin kertaan palloihin ilmaa, jotta sain palloa venytettyä.  Laitoin sitten vettä vähän palloon painoksi ja puhalsin vielä palloon ilmaa.
Laitoin kulhon päälle muovipussin ja laskin sinne kädenlämpöistä vettä. Kipsisidokset katkoin noin 10 cm pituisiksi pätkiksi. Kastoin sidokset veteen ja aivan kevyesti rutistin enimmät vedet pois ja aloin rakentelemaan ilmapallon päälle kuorta. Ilmapallon laitoin vielä toisen kulhon päälle ja siihenkin muovipussin, jotta ei ollut niin paljoa putsaamista. Laitoin pari kerrosta kipsisidoksia päällekkäin, jotta sain tarpeeksi vahvan.

Tämähän on sitten aika sottaista puuhaa...


Kun sidokset olivat valmiit, painoin palloa pöytää vasten, jotta sain tasaisen pohjan ja kipsimunat pysyvät pystyssä. Sitten vain kipsimunat kuivumaan seuraavaan päivään. En tiedä vielä, käsittelenkö kipsimunat jollakin, sillä minulla olisi valkoista silkinkiiltoista suhulakkaa. Näyttävät kyllä niin ihanilta ihan tuollaisenaan.


Laitoin narsissit muovipussiin ja kipsimunan sisään. En usko, että kipsimunat kestävät kosteutta kovinkaan hyvin. Jospa ehdin vielä ennen pääsiäistä tekemään muutaman kipsimunan, jotta saan parille tyttöselle pienet pääsiäiskukkayllätykset.

Minähän sain jokin aika sitten sen haasteen, missä sai haastaa blogiystävänsä ja sitten jollakin tavalla muistimme toisiamme pienillä yllätyksillä. Minä sain siis haasteen garden of my dreams -blogin Maaritilta ja siitä olenkin jo täällä aiemmin kertonut. Haastoin kaksi ihanaa blogiystävääni, joita olen itsekin jo muistanut pienen uuden haasteen kera.

Haastamani Sirpa ja Satu sitten yllättivätkin minut...



Sirpalta http://sirpanvakerryksia.blogspot.fi/ -blogista sain ihanan paketin: Kauniita korttipohjia sekä tämän Sirpan itsensä lasikorukursseilla tekemänsä upean korun. Olin aivan sanaton.
.


Tämä Sirpan tekemä koru on aivan upea, mutta tämä kuva ei anna oikeutta tälle korulle. Minusta oli aivan ihanaa saada jotain itsetekemää ja siksi arvostankin tätä korua niin paljon. Tiedän erään ystävättäreni "kadehtivan" tätä korua, sillä hän rakastaa sinistä yli kaiken. Kiitos Sirpa aivan hurjasti!



Sitten sain Satulta http://sadunhohteinen.blogspot.fi -bloggarilta myös tämän ihanan paketin. Pakettihan oli ihan Satun näköinen ja niin kuin hän oli kertonut, paketti sisältää jotakin kaunista, jotakin itsetekemää ja jotakin sinistä.. eikun herkullista syötävää. Minä itseasiassa odotinkin sitä Satun itsensä tekemää korttia ja sieltähän se tulikin servettien ja servettitelineen kera. Mutta yllätys oli vieläkin suurempi, sillä luulin tuon servettitelineen olevan jostakin sisustusliikkeestä. Mutta Satu olikin tehnyt sen itse!!!


Aivan loistava idea Satulta, joten tästä sainkin idean myös tehdä itse jotain tuollaista ja antaa ystävälle lahjaksi. Kiitos Satu sinullekin. Arvostan näitä teidän itsenne tekemiä lahjoja!

Käykäähän tutustumassa näiden uskomattomien "tyttöjen" ihaniin blogeihin.


Projektini on jatkunut suunnitelmien mukaan, mutta nyt alkaa se vaikein vaihe. Jos minun visioni siitä, miltä sen pitäisi näyttää, toteutuu niin uskon, että se on kauneinta, mitä olen saanut käsilläni aikaan.

Mukavaa viikonloppua toivottelee Liisa



16 kommenttia:

  1. Kivat kipsimunat ja vielä ohjeetkin niiden tekemiseen :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen noita katsellut, kun toiset ovat tehneet ja pakkohan se oli itselleenkin tehdä. On tosi helppoja, mutta sottaista puuhaa.

      Poista
  2. Onpas kivat kipsimunat, sopivat just passelisti pääsiäiseen ja etenkin narsissien kanssa superkaunis kokonaisuus. Kiitos kehuista, kortti oli kyllä pikapikaa suhaistu, mutta tuohon serviettitelineeseen olin kait ihan tyytyväinen... :) Ihanaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tykkään noista kipsimunista ihan kympillä. Kortti ja servettitelinen olivat kyllä niin ihania. Ihanaa viikonloppua sinullekin :)

      Poista
  3. Mahtava idea! Itselle ei olisi kyllä tullut mieleenkään käyttää noihin valmista kipsisidettä. Täytynee itsekin käväistä apteekissa ;-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuntuu, että joka fb-ryhmässä noita on tehty, joten pakkohan se oli itsekin kokeilla. Sain tänään vielä tehtyä kaksi lisää, jotka lähtee lahjaksi kukkien kera.

      Poista
  4. Hauska idea tuo kipsimuna! Tuli siitä mieleen, että vuosia sitten, kun lapset oli pieniä, päällystin heidän kanssaan ketsuppi- tms. muovipulloja kipsinauhalla. Pullojen sisään laitettiin herneitä/riisiä/hiekkaa ja lopuksi maalattiin, syntyi siis marakasseja ;)

    Ja kiva, että tykkäät lasikorusta. Niitä on niin hauska tehdä, kun ei voi koskaan tietää tarkalleen etukäteen, mitä uunista tulee ulos =D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itselläkin jokin ajatus, mihin tuota kipsinauhaa voisi kokeilla, mutta jääköön tuonne muhimaan. Kiitos tykkään kovasti korustasi ja arvostan itse tehtyjä lahjoja :)

      Poista
  5. Hieno kipsimuna, tekeminen vaatii kyllä näköjään vaivaa. Ei synny ihan kädenkääntessä!
    Sitä sinun projektisi valmistumista mielenkiinnolla odottelen...
    Blogissani olisi sinulle haaste, jos vaan ehdit :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Marja haasteesta! Vastaan, kunhan saan nuo arpajaiset hoidettua arvonnan osalta. Noita kipsimunia on hauska tehdä, eikä se nyt niin työlästä ole, mutta vaatii suojausta juuri tuon sottaisuuden vuoksi. Projektini alkaa olla melkein valmis. Saan sen varmasti Pääsiäiseksi valmiiksi.

      Poista
  6. Ihanat askartelut ja upeat ilahdutukset!

    VastaaPoista
  7. Varsin veikeä ruukun suoja - ollapa saatavilla oikea strutsin muna, niin pääsisi vähemmällä :) :) :)
    Kivoja koruja sait, onkohan lasista sulattamalla tehty (sellaisia on väkerretty vuonna kivi ja käpy).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Väkertäjä! Koru on tehty lasista sulattamalla ja Sirpa on blogissaan esitellytkin niitä ja ovat todella kauniita.

      Poista