Olisi kiva, jos jättäisit myös kommentin käynnistäsi :)

Muistathan, että kuvat ovat minun, etkä kopioi niitä ilman lupaani.

sunnuntai 15. helmikuuta 2015

Valmistujaiset, herkuttelua ja varastojen täydennystä


 
 
Tytärpuoleni valmistui uuteen ammattiin ja päätimme pitää perhepiirissä juhlat, mikä tarkoittaa, että syödään sitten pitkän kaavan mukaan.
 

Pöydän väriteemana valkoinen ja turkoosi


 



Alkuruokana tarjosin kampasimpukoita pinaattipedillä

Kuivasin kampasimpukat ja paistoin 2 min molemmilta puolilta ja maustoin suolalla. Pinaatit  heitin kiehuvaan suolalla maustettuun veteen ja annoin hetken olla. Annoksen päälle runsaasti sitruunamehua.



Pääruokana tarjosin paistettua kuhaa, cheddarkastikkeella

Nyt oli tullut sulatejuustoihin uutuus ;Cheddar. Kastikkeen tein siitä ja lisäsin hieman kermaa ja suolaa. Hienonsin kylmäsavurouhetta sen verran, että sain kastikkeeseen hieman savun makua.





Pannacottat ovat herkkuani ja niitä tulee usein laitettua.

KOLMEN KERROKSEN PANNACOTTA
200 g vadelmia
2 rkl sokeria
2 dl kuohukermaa
2 dl maitoa

1 dl hyytelösokeria
1 tl vaniljasokeria

1. soseuta vadelmat ja sokeri
2. Sekoita kattilassa kerma+maito+hyytelösokeri+vaniljasokeri ja keitä 0.5 minuuttia
ja jaa kahteen osaan
3. Sekoita toiseen osaan puolet vadelmasoseesta ja jäähdytä hetki
4. Laita annosmaljojen pohjalle loput vadelmasoseesta
5. Nosta päälle varovasti vadelma-kermaseosta
6. Tämän päälle varovasti hieman jäähtynyt loppu valkoinen kermaseos
7. Hyydytä muutama tunti tai seuraavaan päivään





Kuumaliimapistooli sanoutui irti, joten piti lähteä ostamaan uusi. Kärkkäiselle suunnistettiin ja sain samalla tehtyä hankintoja, koska meidän kaupungissamme on tuo askartelutarjonta melko vaatimatonta. Muutama kranssi, kangasmaalia, askartelumaalia ja muuta tilpehööriä. Mieheni osti Rapidin kuumaliimapistoolin. Tämä on siis ammattilaiskäyttöön ja melko hintava, mutta on se sitten hintansa väärti.
 



Samalla tein varastoon hankintoja Kärkkäisen luontaistuoteosastolta. Olen ihastunut tuohon Tyrnivoiteeseen. Pehmentää ihoa ja hoitaa mm auringonpolttamaa tai muuten kiristävää/kuivaa ihoa. Löysin myös oliiviöljyvoiteen, joka kosteuttaa ja käy sekä päivä- että yökäyttöön. Tätä en ole vielä testannut. Nämä ovat todella riittoisia eivätkä ole hinnan kiroissa.



Anopiltani sain tämän ystävänpäiväkukan, joka on kyllä kaunis helmineen päivineen.

Mukavaa alkavaa viikkoa toivottelee Liisa



22 kommenttia:

  1. Heips! Ihanan ylellinen, ravintolatasoinen valmistujais-menu, maistuis kyllä mullekin... Oletkin vaihtanut tuon pääkuvan sivustolla, tosi kivan näköinen. Hahaa, juuri eilen pohdin, että onkohan tuollaisia pyöreitä styroksisia pohjia olemassa... näköjään on, jälleen yksi suunnitelma mahdollisesti hioutunut pään sisällä riittävän valmiiksi toteutusta varten... kunhan löydän pohjia jostakin kaupasta... ;)
    Ihanaa sunnuntain jatkoa ja mukavaa viikkoa.
    Satu

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Satu. Jos tarkoitit, että ympäri asti pyöreitä, niin nuo ei ole. Paketissa on kaksi kranssipohjaa, mutta nehän voi liimata yhteen, niin saa täyspyöreän. Meidän kaupungin kranssitarjonta on olematonta eli pakko lähteä kauemmas ostoksille. Joo pääkuva vaihtui, kun alkoi jo kyllästyttää tuo vanha. Hih, pitää välillä uudistua. Kärkkäisellä on verkkokauppa, jos et muualta löydä eivätkä ole kalliitakaan nuo kranssit. Mukavaa viikkoa sinullekin :)

      Poista
  2. Voi mikä menu ja niin kaunis kattaus! Onnea vastavalmistuneelle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Villa Kardemumma. Tykkään hyvästä mutta simppelistä ruuasta. Nuo kampasimpukat on helppoja laittaa ja tosi herkullisia. Mutta ei saa paistaa yhtään liikaa.

      Poista
  3. Nam! Meillä tehtiin burgundin pataa :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No Burgundin pata onkin herkkua. Enpä ole pitkään aikaan sitä tehnyt.

      Poista
  4. Kauniisti asetellut annokset herkullisista aineista! Tuo Cymbidium orkidea helmimaljakossa on näyttävä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Orkidea on ihana. Toivottavasti saan sen kestämään maljakossa. Jos se on normaalisti ruukussa, niin se on kuollut alta aikayksikön.

      Poista
  5. Hei! Olen pitkään vieraillut blogissasi ja kovasti tykännyt sekä näkemästäni että lukemastani, niin nytkin.
    Kaunis kattaus ja herkullisen näköiset annokset. Upea on tuo anopilta saamasi orkidea-asetelmakin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos Ulla! Olipa kiva kuulla, että olet viihtynyt ja tullut aina uudelleen. Lämpimästi tervetuloa vastakin <3

      Poista
  6. Herkullinen menu, kauniin kattauksen kera! Kauniin ystävänpäivän lahjan olet saanut, ihana orkidea <3
    Oliivivoide on minulle tuttu ja tykkään kovasti :-) Tyrnivoide menee hankintalistalle, kiitos vinkistä :)))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tuitiina! Anoppini on kova ostelemaan minulle kukkia. Itsekin tykkään tuosta orkideasta. Kokeilin eilen tuota Oliivivoidetta eka kertaa ja hyvältä tuntui. Tyrnivoidetta olen käyttänyt jo monta vuotta.

      Poista
  7. Onpas herkullinen ateria ja kauniisti laitettu ihanille lautasille.. voi miten kaunis orgidea ja ne helmet maljakossa.
    kärkkäisellä on runsas valikoima askarelutarvikkeita, minä kun sinne pääsen niin menee aikaa siellä välillä komennan itseäni ajatuksissa et lähe nyt menee täältä haahuilmasta..mutta kun kaikkea inspiroivaa on esillä niin tiedäthän me askartelijat, haaa mies jääkin yleensä autoon istumaan sillä hän ei välitä isoista kaupoista ja aina kun tulen autoon niin hän kysyy, no löysitkö mitään kivaa :)
    Minä maalailin eilen munia siis ihan niitä puhallettuja kananmunia ja nyt pitäisi mennä keräämään koivunoksia, onneksi tuuli on heitellyt niitä maahan niin on helppo kerätä niitä, laittelen sit kuvaa blogiin :)
    mukavaa uutta viikkoa sinulle, nyt onkin hieno aurinkoinen ilma ja olet sydämmellisesti tervettulut blogini lukijaksi ihanaa kun löysit sinne :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Anja! Todellakin Kärkkäisellä on hyvä valikoima askartelutuotteita. Minun mieheni lähtee sinne kyllä ihan mielellään ja usein siellä poikkeamme, vaikka täältä jonkin verran matkaa onkin. Mieheni kiertelee itsekin osastolla ja joskus kertoo, että täällä on sitä ja tätä, että tarvitsetko. Jos kirpparille menen, niin mies jää useimmiten autoon istumaan. Minun oli vaikea löytää blogiasi, vaikka tiesin sinun olevan lukijani, koska et ollut kirjautunut lukijakseni sivuilleni. Mutta löysin kuitenkin. Mukavaa viikkoa sinullekin Anja.

      Poista
  8. Aivan nousi vesi kielelle... :)
    Näpertelytarvikkeita ei voi koskaan olla liikaa..., kai :D
    Näyttävä orkidea!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Väkertäjä. Näpertelytarvikkeita ei voi koskaan olla liikaa ja pitäähän kaikkea olla varastossa, jos sattuu inspiraatio iskemään.

      Poista
  9. Oi, mitä herkkuja! Onnea vain äidillekkin ja koko perheelle! Kaunis orkidea ja upea banneri-kuva!

    VastaaPoista
  10. Oi mitä herkkuja kauniisti ja tyylikkäästi katettuna!
    Tuo oliivivoide on minulla käytössä kuiviin jalkapohjiin, tykkään. Muita suosikkeja tuosta sarjasta ovat kehäkukkavoide (kuivalle iholle) sekä viinilehtivoide (suonenvetoon ja turvotukseen & levottomille jaloille). Ja ei todellakaan ole hinnalla pilattu sarja :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sirpa. Tuo oliiviöljy sopii varmasti jalkapohjiin ja muuallekin vartaloon. Mikä parasta, tuoksut noissa voiteissa ovat miedot. Kehäkukka ja viinilehtivoide ovat aivan outoja minulle, eikä tarjolla ollut nyt noiden kahden lisäksi muita, mutta pakko myös kokeilla noita, jos vastaan tulee.

      Poista
  11. Varmaan mieleenpainuvat valmistujaisjuhlat. Kivat tarjoilut ja kaunis ystävänpäivälahja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä oli mukavat valmistujaisjuhlat ja oli kiva viettää niitä ihan perhepiirissä ja nauttia kiireettömyydestä ja hyvästä ruuasta. Anopillani on tapana ostaa minulle kukkia <3 Kiva, että poikkesit blogissani.

      Poista