Olisi kiva, jos jättäisit myös kommentin käynnistäsi :)

Muistathan, että kuvat ovat minun, etkä kopioi niitä ilman lupaani.

keskiviikko 18. helmikuuta 2015

DIY pääsiäismunat betonistaPääsiäinen lähestyy ja pitihän se minunkin tehdä pääsiäismunia betonista


Valoin tyhjiin munankuoriin melko vetelää betonia. Trattina käytin muovista tekemääni suppiloa.Annoin betonin olla munankuorissa pari päivää ja sitten kuorin ne. Tämän jälkeen annoin niiden vielä kuivaa viikon verran.


Minulla oli ensin ajatuksena laittaa pitsiä näihin muniin, mutta kokeiltuani sitä, se ei miellyttänyt silmääni. Maalatakaan en niitä halunnut. Sitten muistin, että minulla on "kristallilevyä" varastossani ja siitä leikkasin nauhat ja liimasin kiinni. Niistä tulikin varsinaiset köyhän naisen Faberge-munat.

Ja  anteeksi, että minä aina unohdan toivottaa uudet lukijat tervetulleeksi blogiini, joten tervetuloa Tuulevi.

Mukavaa loppuviikkoa toivottelee Liisa

32 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos Elämää Onnenpähkinässä. Niistä tuli mieleiseni.

   Poista
 2. Ihan hirmu kauniita! Jotenkin makea yhdistelmä kun tuo kananmunan muoto on kuitenkin sellainen hauras, tai sen ainakin sellaiseksi mieltää ja sitten se onkin rouheaa betonia. Nyt menee kyllä tekoon mullakin, jossain näin kuvan betonimunista ja ihmettelin että miten kummassa ne on tehty, nyt selvisi sitten sekin:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kirsi! Jostain Pinterestistä näin noiden ohjeen ja pakkohan se oli kokeilla. Jotenkin tuo betoni on vain niin kaunista. Kun olin valanut kuoret, tökin vielä tikulla, että betoniin ei jäisi ilmakuplia, mutta jäihän sinne pieniä, mutta ei se haittaa.

   Poista
 3. Tosin hienosti onnistuivat, hyvä sä! Itse valoin kerran pääsiäisenä kumiseen kipsimuottiin pupun ja sekin onnistui hyvin, terkuin Suska.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Suska! Olisi kiva käyttää oikeita kunnon muotteja noihin betonimuotteihin, mutta en tiedä myydäänkö niitä suomessa. Tiedän, että ainakin Ruotsista saa tilata. En itse osaa tehdä kipsimuotteja.

   Poista
 4. On ollut itselläkin mielessä tehdä betonimunia, mutta taidan edelleen lykätä tekoa; säästyy lattia enemmiltä lommoilta, kun pikkumies löytäisi ne kuitenkin ja tiputtaisi lattialle ;-) Taidetaan edelleen tyytyä huovutettuihin pääsiäismuniin ... kauniita kyllä ovat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä siinä Leena sellainen vaara on olemassa, että laittiat olisi lommoilla. Kyllä huovutetut pääsiäismunat on kauniita.

   Poista
 5. Sulla se on pääsiäinen jo valmiina, kun on kranssit ja munat valmiina! Mulla vasta ajatukset tulevassa mini"hiihto"lomassa :)
  Hyvä idea. Mulla on (kaukaisena) ajatuksena laittaa munankuoriin multaa ja krassia... Ei ihan noin kestävää kuin nuo sun betoniset, mitkä ovat kyllä koreeta, ja ajattomia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehei, Väkertäjä, Pääsiäinen ei ole vielä valmis, vaikka jotakin on jo tehty. Mulla myös loma mielessä. Itsekin aion vielä tehdä kananmunankuorista jotakin.

   Poista
 6. Ovatpa kauniita! Lähtivätkö nuo kuoret helposti irti betonista?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marja. Kyllä ne kohtalaisen helposti lähti irti. Mutta kuten huomaat, niitä pieniä ilmakuplia tahtoo tulla, vaikka grillitikulla tökin sisään, jotta saisin betonin tiiviisti sisään. No eipä ne kauheasti näy koristeiden alta.

   Poista
 7. Vastaukset
  1. Kiitos Matkatar. Kyllä ne näyttävät paremmilta luonnossa, kuin kuvissa. Kiitos kun poikkesit blogissani.

   Poista
 8. Ihan mielettömän upeita, noita täytyy kyllä tehdä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tykkään niin paljon betonista ja siitä saa tehtyä melkein mitä vain. Jo uusia ideoita mielessä, mitä teen betonista, kunhan saan aikaiseksi.Tee ihmeessä. Kiva nähdä millaisia muut saa aikaan, kun mielikuvitus vain rajana.

   Poista
 9. Tosi kivoja! Teit ihan oikein, kun et maalannut etkä laittanut pitsiä, noin ovat ihania :)
  Sinulta se käy tuo rakennustyökalujen ja -tarvikkeiden käyttö aivan yhtä hyvin kuin ruoanlaitto ja kukkienasettelukin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi hyvänen aika Ulla :) Kiitos noista kommenteista. En ole missään ammattilainen, mutta kaikkea pitää kokeilla.
   Kyllä nuo on todellakin luonnossa paremman näköisiä, kuin kuvissa.

   Poista
 10. Siis, ei ole totta, miten ihanat! Rouhea betoni ja "timantit"... mieletöntä. Ihan mahtavat!

  VastaaPoista
 11. Hienoja tuli. Mun omat odottelee vielä koristelu inspiraatiota :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuija, mielenkiinnolla odottelen, millaiset pääsiäismunat sinun betonimunistasi tulee :)

   Poista
 12. Ihanat, rouheaa betonia ja herkkiä pieniä 'kristalleja', oikein toimiva yhdistelmä!
  Leppoisaa viikonloppua Liisa!

  VastaaPoista
 13. Oi, onpas ihania! Minäkin katselin tässä taannoin noita betonimunia Pinterestistä ja ajattelin, että täytyy joskus kokeilla niitäkin. Ilmakuplat saa betonitöistä pois yleensä kopauttamalla muottia (siis tässä tapauksessa tuota munakennoa) muutamia kertoja esim. pöytää vasten. Mutta ei ne kyllä yhtään haittaa, päinvastoin, tuovat elävyyttä betonin pintaan!

  VastaaPoista
 14. Tosi kauniita betonimunia :)
  Viimevuonna jo oli ajatuksena noita tehdä mutta se jäi..voi huokaus kun on kauheasti kaikkea ihanaa käsillätekemistä ja haluaisi kaikkeatehdä mutta aina vaan ei ole muka aikaa tai sit joku kiva juttu minkä haluaisi tehdä niin unohtuu kuten nuo betonimunat, ja ei tartte pelätä jos putoaa ei varmaan mene rikki :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anja! Niin nuohan kestää vuosia. Niinhän se usein on, että jostain löytää hyvän idean ja sitten se unohtuu, kun tulee uusia.

   Poista
 15. Voi että miten kivoja! Täytyypä kokeilla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noita on todella kiva tehdä ja varmasti niitä jossain muodossa vielä teen. Kiva kun poikkesit blogissani!

   Poista
 16. Tosi hienot! Ihana idea Liisa! Hyvää alkavaa viikkoa!

  VastaaPoista