Olisi kiva, jos jättäisit myös kommentin käynnistäsi :)

Muistathan, että kuvat ovat minun, etkä kopioi niitä ilman lupaani.

perjantai 2. tammikuuta 2015

DIY reki ja krakelointi
Minähän ostin yhden reen ennen joulua, mutta sitä katsellessani mietin, että enkö minä osaisi tehdä tuollaista itsekin. No eihän se ollut vaikeaa.

 Jalakset piirsin levylle ja sahasin kuviosahalla.


Poikkipuut vain kiinni. En käyttänyt lainkaan reen tekemiseen muuta kuin liimaa. Uretaaniliima on huippua, mutta kädet olivat kyllä aivan kamalan näköiset liimauksen jälkeen.


Reen kopan tein samasta kertopuusta, mistä tein sen lehtilaatikkoni.
 
 

Kokeilin ensimmäistä kertaa krakelointia. Siihen tarvitsin sekä pohjamaalia (ruskea) että sitten varsinaista maalia (valkoinen), mikä aiheutti sen pinnan krakeloinnin (valkoinen). Pohjamaalia suihkin pari  kerrosta. Välillä annoin kuivua noin 5-10 minuuttia. Sitten kun tämä pohjamaali oli vielä tahmeaa, käsittelin sen tuolla valkoisella päällystysaineella, joka aiheutti pinnan krakeloinnin.Tähdet piirsin ja leikkasin kuviosahalla ja kiinnitin rekeen liimaamalla. Tällainen minun tekeleestäni tuli.Reki pääsi Ikeasta hankkimani hevosen perään ja tietysti hevosella pitää olla suitsetkin. Ne minä tein vanhasta vyöstä. Tonttu hyppäsi heti kyytiin, mutta tuonne rekeen pitäisi löytää nyt joku muu, koska joulu on jo ohi.

15 kommenttia:

 1. Hihii...siinäkin pääsit krakeloimaan! Hieno tuli! Minä laittaisin kyytille joulun jälkeen vaikka käpyjä, kauniita kiviä, sammalta, kukan....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kyllä jännitti, kun en ollut koskaan ennen tehnyt ja ihmettelin, että se ei krakeloitunut joka paikasta, mutta toisaalta eihän sen tarvitsekaan tässä tapauksessa. Pinnasta tuli eläväisempi. Kunhan tuo krakelointi ei sitten karkaa taas käsistä, niin kuin asioiden on joskus minun tapauksessani tapana käydä :D

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kiitos! Minä olen vain harrastelija ja itseoppinut ja mies on joskus opettanut käyttämään työkoneita. Tämä oli itse asiassa todella helppo tehdä. Tosin liimausten kanssa oli vaikeaa, kun piti laittaa aina puristuksiin välillä ja oli vain kaksi kättä. Mutta hauskaa oli tehdä.

   Poista
 3. On kyllä hieno! Upea idea Liisa! Blogisi on yksi suosikeistani!

  VastaaPoista
 4. Sinulla on rohkeutta tehdä mitä vaan. Loistava asenne, aivan parhautta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marianne! Kaikkea pitää kokeilla.

   Poista
 5. Tuo krakeloitu pinta on upea! Kyllä sinulla riittää ihania ideoita meidän iloksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiitos ja kiitos! Aion vielä tehdä jotakin tuolla krakelointimaalilla. Siitä sitten myöhemmin.

   Poista
 6. Nyt huomasin vasta, että sinä olit käyttänyt spraynä tuota krakelointimaalia! Itselläni sitä on ihan perinteisenä maalina ja olen kokenut sen olevan aika tarkka laittaa. Tai ei niinkään sen krakelointilakan vaan sen viimeisen, päälle tulevan maalin. Siveltimen jälki jää helposti näkyviin, jos ei ole nopsa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin, en tiedä sitten kumpi on vaikeampi käyttää. Olisin ostanut sitä maalia, mutta kun ei sattunut löytymään. Tämä oli ainakin vaikea käyttää, mutta harjoittelu tekee mestarin.

   Poista