Olisi kiva, jos jättäisit myös kommentin käynnistäsi :)

Muistathan, että kuvat ovat minun, etkä kopioi niitä ilman lupaani.

keskiviikko 7. tammikuuta 2015

DIY kukkalaatikko asetelmille

Hyvää alkanutta vuotta 2015 ja samalla toivotan uudet lukijani tervetulleiksi.




Meillä on aina tuoreita kukkia ja useimmiten ruusuja tai sitten tulppaaneja. Niinpä päätin tehdä olohuoneen ruokailupöydälle laatikon, mihin voin laittaa erilaisia asetelmia.


 

Laatikon kehyksen tein jostain levyn palasista liimaamalla. Laatikon päällystin liimaamalla pyykkipoikia. Halusin laatikkoon jotain elävyyttä ja pyykkipojissahan on erilaisia kuvioita. No olisihan pinta ollut elävä näinkin, kun pyykkipojat on erivärisiä. Minut on "kyllästetty" puun värillä, mitä oli aiemmassa matkailuautossamme niin, että en halua vielä tälläkään hetkellä mitään puun väristä meille. Ehkä se menee vielä ohi...



 
 Pistin mieheni kokeilemaan krakelointisuihketta ja aika vaikeaa on vielä sen käyttö. Tällainen pinta siihen tuli ja itse kyllä tykkään, vaikka ei se tainnut tälläkään kertaa mennä niin kuin Strömsössä.
 


Erilaisilla heinillä, kukilla ja koristeilla asetelmasta saa kivan näköisen.





 

 Keittokirjateline on kätevä, mutta eihän sitä useinkaan tarvitse. Minä keksin sille uuden käyttötarkoituksen meidän perheessä...


Teline on nimittäin kätevä iPadille. Juuri kuin sille tehty.
 


Sain mieheni tädiltä ihastuttavia vintage-servettejä.

 
 
  Äitini oli antanut hävitysmääräyksen tälle vanhalle sokeriastialle, jonka kukat olivat suoraan sanoen hirveät. Minä sitten nappasin sen ja päätin tuunata sen tuhkakupiksi. Maalasin astian valkoiseksi ja kiinnitin liima-vesiseoksella servetin kuvat kiinni ja lopuksi vielä lakkaus, jotta se kestää kosteutta ja kylmää. Tuhkakuppi lähteekin ulkoterassille.

Mukavaa viikkoa toivottelee Liisa

 

18 kommenttia:

  1. Tosi kivan näköinen tuli tuosta kukka-asetelman astiasta. Tuo krakelointisuihke on kyllä ihan tuntematon käsite... :) Ihana vintage-tuhkakuppi... me like!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Krakelointisuihke oli myös meille aivan uutta ja pitää harjoitella, että sitä oppii oikein käyttämään.

      Poista
  2. No niin, sä olet päässyt hurjaan vauhtiin heti alkuvuodesta.
    Mulla tihkaasoo - idealamppu nimittäin. Sukankutomisjutut vie mennessään...
    Aivan mahtavat servetit - niille keksisin monenmoista käyttöä :)
    Ja se krakeloimisjuttukin oli vallan mainio!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No kyllä se vauhti täälläkin saattaa hiipua..tai sitten ei. Minä en osaa kutoa sukkia, kun ei ole tarvinnut opetella. Äiti on onneksi kutonut niitä niin paljon, että niitä varmaan riittää loppuiäksi, vaikka villasukkien suurkuluttajia ollaankin. Mulla on jotenkin nyt innostusta noihin puujuttuihin. Servetit oli ihania ja tulen niitä varmaan vielä käyttämään kanssa joissakin jutuissa. ja hienojahan nuo olisi laittaa kynttilöihin kiinnikin.

      Poista
  3. Onpa näppärä idea keittokirjatelineelle! Kaikkea kivaa olet jo päässyt askartelemaan :) Yleensä vuoden alussa iskee jokin inspiraation lähde, kuten materiaali. Viime vuonna tein vitriiniä, mutta katsotaan nyt, mitä tässä keksitään :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se sopii kyllä iPadille hyvin. Mielenkiinnolla odotan, mitä keksit tänä vuonna.

      Poista
  4. Kerrassaan upea tuo kukkalaatikko! Mistä tuollaista krakelointisuihketta saa? Tuli heti mieleen pari kohdetta, johon sitä voisi suihkauttaa ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sirpa. Tuota suihketta ostin ihan K-raudasta. Sitä pitäisi olla myös jotain jauhemaistakin ja lisänä lakkaa.

      Poista
  5. Jopas olet taas ollut kekseliäs! Kaunis kukkalaatikko ja ihana idea kivan muotoisen, mutta kamalan värisen astien tuunaukseen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Leena. No noita sokerikippojahan voisi käyttää moneen muuhunkin kuin tuhkakupiksi, mutta meillä se päätyi siihen.

      Poista
  6. Kaunis pyykkipoikatuunaus! Ja tuo tuhkakuppi on verraton!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti. Kukkalaatikko on todella monikäyttöinen ja tuo tuhkakuppi tuli kuin itsestään. Ajattelin ensin tuunata äitini erään teekannun, mutta sitten päädyin tähän sokerikkoon.

      Poista
  7. Onpas hyvännäköinen laatikko kukka-asetelmille! Maalaaminen onnistunut just hyvin! (en tiedä miltä sen PITÄISI näyttää ;) )

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Annakreeta. No en minäkään ihan tiedä, miltä tuon krakeloinnin pitäisi näyttää. Ohjeiden mukaan olemme toimineet, mutta se ei vain krakeloidu tasaisesti. No tarviiko sen sitten, tiedä häntä.

      Poista
  8. Tuo kukka-asetelmalaatikko on upea! Sormet oikein syyhyää, kun mietin siihen esim. Pääsiäisen asetelmaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Villa Kardemumma. Kyllä minullakin joitakin ideoita jo pääsiäistä varten siihen on.

      Poista
  9. Hei, tänään taisin löytää kivan blogin, liityin lukijaksi :) Ihanan laatikon olet kukka-asetelmille tehnyt!
    Tyttäreni on kova leipomaan ja hän käyttää tablettia leivonta ohjeiden haussa ja reseptien luvussa, juuri noin kirjatelineessä, eipähän pyöri tabletti siellä jauhojen seassa pöydällä :)))
    Kaunis tuhkakuppi olisikin kiva, meillä vaan pilttipurkki ja siitähän näkyy läpi...ei kiva.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tuitiina ja tervetuloa blogiini. Tuo kirjateline on leipomiseenkin juuri mahtava. Tuhkiksen tuunaus on helppoa ja saa sellaisen kuin haluaa.

      Poista