Olisi kiva, jos jättäisit myös kommentin käynnistäsi :)

Muistathan, että kuvat ovat minun, etkä kopioi niitä ilman lupaani.

tiistai 30. syyskuuta 2014

DIY Kengänlestien tuunaus







Olen kauan etsinyt vanhoja kengän lestiä ja vihdoinkin sellaiset bongasin kirpparilta. Nämä eivät ehkä ihan olleet sellaiset, kuin haaveilin, mutta saavat kelvata.



 


Tällaisilta ne näyttivät. Olivat melko kuluneet. Moni ei olisi tehnyt noille mitään, mutta minulla ei ole niille sinänsä mitään arvoa, niin tietysti minä tuunailin niitä. Ensimmäiseksi minä hioin lakat pois.



Maalasin lestit ja sen jälkeen hioin maalia pois, jotta saisin vähän vanhan näköistä. Jonnekin seinälle ne päätyvät.

 

perjantai 26. syyskuuta 2014

Iltapalaa ja tunnelmointia


Viimeisiä lomapäiviä vietetään ja täytyy odottaa taas ensikuuta, että pääse lomalle. Syysaskareet ovat alkaneet ja kasvihuone tyhjennetty ja puunattu. Samoin uima-allas tyhjennetty ja putsattu. Voi kamala, miten oli taas koivunsiemeniä lentänyt altaaseen. Ihmettelen, että mistä niitä on oikein riittänyt. Toivottavasti suunnitelma pitää ja ensitalvena koivuja kaatuu pihaltamme lisää.
Pihatöissäkin isoin urakka vielä odottaa- nimittäin lehtien haravointi. Kurjaa vain, että lehdet tulee alas niin eriaikaa.





Minähän kerroin meidän Lapin lomastamme, missä saimme aivan taivaallista perunasalaattia. Pakkohan minun oli sitä kokeilla soveltaa.
 
 


PERUNASALAATTI

Keitettyjä kuutioituja perunoita
Punasipulia
Suolakurkkua
Kaprismarjoja
Suolaa
Oliiviöljyä

Sekoitin ainekset keskenään ja laitoin jääkaappiin odottamaan h-hetkeä.

Lime-majoneesi
laitoin noin 2 dl majoneesia ja siihen  yhden limen mehun.

Tämä salaatti sopii ihan sellaisenaan tai makkaran tai kalan lisukkeeksi.


 



Zinniat ovat kukkineet ahkerasti ja noudin viimeiset maljakkoon, ennen kuin ne paleltuvat. Kestävät hyvin maljakossa ja niitähän on monen värisiä.



Toisaalta syksykin on ihanaa, kun on pimeää ja sataa, niin voi olla vain kotona ja polttaa kynttilöitä ja takkaa ja käpertyä sohvalle tai sängyn pohjalle.
Tuon pöydällä olevan isomman hurrikaanin ostin Pentikiltä joku viikko sitten ja tuon pienemmän löysin kirpparilta. Se ei ole kyllä Pentikkiä, mutta niin on saman näköinen.


Pentikin loistepuullakin alkaa olla taas käyttöä ja kohta Loiste-kattokruunukin saa palata takaisin olohuoneeseen.



Valkoinen mattokin sai lähteä hetkeksi pois ja toin musta-valko-harmaan mattoni taas takaisin.





Lapin reissullamme Pellon Seita-shop on ohittamaton ostospaikka ja siellähän on tietysti myös Pentik ja niissä täytyy aina poiketa. Seita-shopista ostin vähän uudenvärisiä happy-lights-valopalloja.




 
Ulkona sataa ja tuulee, mutta ihanaa saada olla kotona takkatulen lämmössä.
Mukavaa viikonloppua.

maanantai 22. syyskuuta 2014

Risua ja kristallia



Koska illat on jo pimeät, pitää myös terassia laittaa pikkuhiljaa talvikuntoon.




Tämän risun tai käkkärän löysin metsästä ja pakko se oli ottaa mukaan, koska se oli niin kaunis. Risu oli jo valmiiksi harmaantunut, mutta alhaalta piti vähän sahata pois.



 
 Mietin, että mitä siihen laitan lisäksi. No käpyjä oli, joten liimasin niitä kiinni oksiin.



 
 Anoppini on joskus tuonut minulle noita kristalleja, mutta en ole keksinyt niille aiemmin mitään, mihin olisin niitä käyttänyt. Niinpä kaivoin pussukan esiin ja ripustin kristallit käpyjen lisäksi oksille.

 


 
 Ystävältäni lahjaksi saamalle Pentikin lyhdylle oli sopiva oksa laittaa roikkumaan. Vielä mietinnässä, laitanko sittenkin pikkuvalot oksiin. Tämä oksa sopisi myös ulkoterassin seinään tunnelmaa luomaan.
 

 


 


Ihanaa, kun illat pimenee ja voi taas poltella kynttilöitä ja tunnelmavaloja. Viikko vielä lomaa ja monta rautaa tulessa, mutta yhden huoneen remontti, jota minun pitäisi aloittaa, ei ole edistynyt, vaikka kaikenlaista sisustusjuttua olen sinne jo valmiiksi hankkinut.  Se mummon peililipastokin alkaa olla valmis ja pian näette, millainen siitä tuli.
 

lauantai 20. syyskuuta 2014

Ruska- ja makumatkalla Lapissa


Ehdin olla kesäloman jälkeen vain pari viikkoa töissä ja nyt pari viikkoa syyslomaa.
Olemme  molemmat rakastuneet Lappiin ja yleensä käymme siellä kolme kertaa vuodessa. Pari viimeistä syksyä on jäänyt väliin, koska olimme Lontoossa molempina syksyinä. Viime Joulun vietimme kuitenkin Levillä, mistä nytkin aloitimme syyslomamme. Mökin sijasta lomailimme hotellissa, joten ei sitten tarvinnut kokkaillakaan itse kertaakaan. Monenlaisia herkkuja söimme ja laitan muutaman kuvan parhaista "paloista".






Ilmat olivat todella upeat ja aurinko paistoi. Levillä viivyimme neljä päivää. Lihakset olivat kyllä kipeät, kun tuli kavuttua tuntureille useita kertoja ja käveltyä muutenkin paljon. Tässä näkymä Levitunturilta.



Maaruska oli kauneimmillaan. Lehtipuita ei niin kauheasti ollut, joten niiden osalta ruska jäi vaatimattoman näköiseksi.





  

 
 




Leville oli tullut ravintola, mistä sai Kuningasrapuja ja harmitti niin, että jouluna se jäi käymättä, joten nyt käytiin testaamassa. Tässä tämä Kuningasrapu akvaariossa ravintolassa ja aika hurjan näköinen otus.



Kuningasravustahan syödään vain jalat. Lisänä oli aivan ihanaa perunasalaattia limemajoneesilla.


Leviltä jatkoimme Saariselälle, missä viivyimme myös neljä päivää vaeltamassa. Siellä ruska ei ollut niin kaunis kuin Levillä. Harmitti, kun lähdimme Leviltä ja sakean sumun vuoksi en saanut ikuistettua matkalla olleita puita, joissa oli upea ruska. Tässä näkymä Kaunispään rinteiltä.




Näkymä karun Kaunispään laelta.



Tässäkin pihlajassa oli todella kaunis väritys.



 Lapin herkkulautasella savustettua poroa ja lohta, sienisalaattia ja mätiä. Ruoka oli todella herkullista ja kauniisti laitettu esille.



Porocarpaccio



Paistettua Inarinjärven siikaa, perunakakkua ja mätiä.

Onneksi lomaa vielä viikko, joten ehtii kotonakin tehdä jotakin. Tulihan sitä käytyä taas sisustusliikkeissäkin ja tehtyä hankintoja, mutta niistä sitten joskus myöhemmin.