Olisi kiva, jos jättäisit myös kommentin käynnistäsi :)

Muistathan, että kuvat ovat minun, etkä kopioi niitä ilman lupaani.

torstai 24. heinäkuuta 2014

Vanhan öljylampun tuunaus


Helteet jatkuu edelleen eikä jaksa mitään suurempia juttuja tehdä työpäivän jälkeen, mutta jotain pientä puuhastelua....



Mieheni Ulla-täti siivosi varastoaan ja kysyi, haluaisinko hänen vanhan öljylamppunsa ja tuunata siitä itselleni uuden lampun. Tokihan se minulle kelpasi, onhan noissa vanhoissa lampuissa se jokin ja olkoon tässä sitten se vanhan öljylampun "henki". Lamppuhan oli muuten aivan ehjä ja toimintakunnossa.




Lamppu oli kulunut ja pölyinen ja maali lohkeillut. Kuinkahan kauan lienee varastossa ollut. Minä hioin ja maalasin lampun uudelleen tietysti samanväriseksi.

 



Uusi ja vanha sulassa sovussa, vaikka toinen lamppu on uudempi ja siinä on ledivalot. Vielä ne etsii paikkaansa, mutta kyllä ne varmasti yhdessä menevät jonnekin valaisemaan syksyn ja talven pimeitä iltoja....

sunnuntai 20. heinäkuuta 2014

Pikkutarjottimen tuunaus





Päätin ryhtyä pikkupuuhasteluun, kun ei näillä helteillä muutakaan isompaa jaksa tehdä.


 
 Tämän pikkutarjottimen ostin joskus kirpparilta.




Maalasin sen valkoiseksi ja tietysti päällystin pohjan ruususervieteillä ja lakalla. Siitä tulikin kiva pikkutarjotin




Kukkakimpussani, joka on hankittu lemppari kukkakaupastani, oli lehdessä tämä tarra, missä lukee "Handmade with love". Sitä sanontaahan voisi käyttää kaikissa omissakin töissä.              

 

lauantai 12. heinäkuuta 2014

Astiataivaassa ja ompelua

 
 
Olimme mieheni kanssa parin päivän reissulla Keski-Suomessa ja pakkohan oli poiketa astiataivaassa eli Iittalan myymälässä. Sieltä tarttui mukaan näitä Arabian Paratiisi-sarjan lautasia.
 
 
 
 
 
 
 
Näin näitä keväällä täällä kaupassa ja ihastuin väreihin. Minullahan on sitä sini-keltaista Paratiisi-sarjaa entuudestaan. Tätä sarjaa tällä värillä ei myyjän mukaan enää valmisteta, joten oli pakko ostaa, niin kauan kuin niitä saa. Tämä väri oli myyjän mukaan jonkinlainen sesonkituote.
Näitä on niin helppo käyttää esim. Teeman kanssa yhdessä. Enempää muita  tämän sarjan lautasia en raaskinut ostaa, mutta näitä lähti 8 kpl mukaan.  Minulla pullistelee kaapit astioita, joten on pakko kyllä nyt hävittää jotakin sarjaa.
 
Ostin myös näppärät Fiskarsin sakset. Ne ovat varsinaiset monitoimisakset: Niissä on normaali saksien lisäksi johtoleikkuri, nyörileikkuri, korkinavaaja, lovi köyden katkaisuun, saksien teroitin, nauhankatkaisija sekä teränsuojus. Minä niitä jo kokeilin ja hyvin pelitti.
 
 
 
 
Ostin myös lisää noita Kastehelmen tuikkukippoja.
 
 
 
 
 
 
 
No pitihän sitä poiketa myös Pentikillä ja sieltä lähti tuo hurrikaani mukaan.
 
 
 
 


Sain vihdoinkin ommeltua Pentikiltä aiemmin ostamani kankaan sohvatyynyn päällisiksi.




 

Sohvatyynyissä kukkii Jasmiini....



..ja maljakossa tuoksuu Jasmiini.




Todella hurmaava tuoksu.

 



Kävin viikko sitten äidilläni siivoamassa kaappeja ja hän aikoi hävittää pari vanhaa pellavaliinaa, joilla ei ollut enää käyttöä. Minä nappasin ne talteen ja kun tuo ompeluinnostuskin löytyi, ompelin niistä saunaan laudeliinoja.

Toivotaan, että lämpimät kelit jatkuvat, vaikka loma ei vielä olekaan.
 
 

 

 

 

 

 

 

keskiviikko 9. heinäkuuta 2014

DIY Ruusuiset katelautaset




Minähän jossain vaiheessa sanoin, että ruusuja tulee lisää...





Ostin näitä tylsiä katelautasia tavaratalon alelaarista ja päätin vähän tuunata niitä....



Maalasin lautaset ensin valkoiseksi ja ostin ruusuisia serviettejä. Liimasin ruusut kiinni erikeeper-vesiseoksella ja kevyt lakkaus päälle.

























Niistä tulikin mieleiseni




maanantai 7. heinäkuuta 2014

Mummon peililipasto





Mieheni Sylvi-mummo, joka olisi täyttänyt tässä kuussa 101 vuotta, nukkui pois. Hänen huoneensa vanhainkodissa jouduttiin tänään tyhjentämään ja me saimme tämän ihanan vanhan peililipaston. Mieheni mummo on ostanut tämän joskus 1960 -luvulla huutokaupasta. Kuinka vanha tämä sitten on, en tiedä, mutta joku paikallinen isäntä, joka asui tästä parin sadan metrin päässä,  on sen tehnyt. Sylvi-mummon matkassa tämä on kiertänyt ja nyt se palasi takaisin tänne taloon, mihin alun perinkin mummo sen osti.


 


Lipasto on alun perin ollut puunvärinen, mutta mummo oli myös kova tuunaamaan ja maalasi sen valkoiseksi. Maali on jo kulunut, mutta siinä minulle seuraava projekti. Hioa ja maalata se uudelleen valkoiseksi. Nupit joudun vaihtamaan, koska yksi noista on viallinen eivätkä ne ole alkuperäiset. Fasettihiottu peili on hyvässä kunnossa, joten sitä en kyllä raaski vaihtaa. Uskon, että mieheni mummo katselee pilven reunalta tyytyväisenä, kun peilikaappi saa uuden maalin ja se saa uuden elämän meidän kodissa. Olen jo aiemmin joitakin hänen vanhoja huonekalujaan tuunannut ja ne ovat saaneet uuden kodin meiltä.



Viikonloppuna oli äitini luona ja lauantaina kävin paikallisella kirppiksellä. Siellä silmiini tarttui tämä keramiikkakaunotar ja en voinut jättää sitä sinne.


Tämä kaunotar on Pyhäjoelta kotoisin olevan Anja Kantorin tekemä (pohjassa oli signeeraus). Kantor on ollut mm Kupittaan savella töissä ja kävi välillä ulkomailla muuttaen takaisin Turkuun. Hänen kaikki työnsä ovat uniikkeja. Varmasti tällä työllä on arvoa ja minä maksoin siitä vain 10 euroa. Se on niin kaunis.





Vaikka nyt on kesä kauneimmillaan laitan tähän mieheni edesmenneen Sylvi-mummon kirjoittaman runon. Se on niin kaunis ja syksyä kohti ollaan pikku hiljaa menossa :

Syksyn viime kukka

Syksyn viime kukka
on yksin viluissaan
seinän vierustassa,
kelmeässä
auringossa.

Syksyn viime kukka
vaipuu kalveten
harmaata maata vasten
kylmästä
vavisten.

Syksyn viime kukka,
värit vaalenneet,
kuin hyisen
hallan jälkeen
ovat kukat jäätyneet.

keskiviikko 2. heinäkuuta 2014

Kuharullia uunissa ja uusia perunoita





Kävimme tässä eräässä lempiruokapaikassamme syömässä ahventa, mikä oli haudutettu valkoviinissä ja lisänä oli uusia perunoita. Jotenkin jäi tällä kertaa sellainen wau-efekti kokematta. Jäi jotenkin vetiseksi se kastike ja oli vaikea edes perunoita kastaa sinne ja olisin kaivannut myös patonkia.
Niinpä päätin tehdä oman versioni annoksesta ja kuhasta, vaikka ahvenkin on herkullinen kala. Kuha on kuitenkin meidän lempparikalamme.


 

 
 
Kuhan maustoin suolalla ja sitruunamehulla ja kiersin rullalle ja laitoin uuninkestävään annosvuokaan. Päälle kaadoin valkoviiniä, voita ja smetanaa ja uunin yläosaan grillivastuksen alle 200 oC  20 - 30 min (kypsytysaika riippuu kalan paksuudesta ). Lisäkkeeksi uusia perunoita, joiden päälle kaadoin voisulaa ja silputtua ruohosipulia. Lisäksi paistoin vaaleita sämpylöitä, mitä dipattiin kastikkeeseen. Oli todella herkullista...
 
 
 
 
 
 

tiistai 1. heinäkuuta 2014

Pikkutuunausta pyyhetelineisiin

 
 
 


Löysin kaksi tällaista pyyhenaulakkoa tavaratalon alelaarista ja aika tylsän näköiset. Päätin tuunata ne decoupage-tekniikalla. Siis jotain ruusujuttuja... mistä tämä ajatus päähäni, sillä en ole ollut mikään kauhean romantikko, joka tykkää ruusujutuista ja röyhelöistä. Mutta lupaan, että lisää ruusuaiheisia juttuja on tulossa. Vähän jo kokeilin, mutta niistä sitten joskus lisää...

 


Ostin useita paketteja servettejä, monenlaisia kukka-aiheisia. Ensin ajattelin päällystää koko telineen, mutta liika olisi ollut liikaa, joten tyydyin vain hippuseen ruusuja ja valitsin nämä pikkuruusut. Tässä kuvassa teline on vielä lakkaamatta, mutta lakattukin on jo tämän jälkeen ja odottelee kuivumista.



 Tuunasin molemmista samanlaiset. Ne tuli Rapulan saunan pukuhuoneen seinälle. Siis ripaus romantiikkaa ennen astumista mustaan saunaan...